Какви гуми купуваме 2-ра ръка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Какви гуми купуваме 2-ра ръка

Мнениеот dobrin » Сря 21 апр 2010 11:05

Аз купих от колегата от форума Hertz гуми Пирели на една година дот със 6-7 мм грайфер за 200 лева и съм супер доволен. Такива гуми втора ръка бих купил.

Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Мнениеот suggar » Сря 21 апр 2010 11:08

еми от гума до гума има голяма разлика и аз си купих тая зима гуми за 120лв, верно не бяха първа младост но все пак меки и с добър грайфер,единствения проблем дето имах беше че колата ниска и в преспите влачи корема mhihi

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 21 апр 2010 12:36

neon написа:Е ти са какво каза?! Под аватара ми пише Голф 2, а не Порше ГТ2. Дали въобще щях да коментирам въпроса иначе? :wink:
П.П.И аз мога да си позволя чисто нови гуми (било и най-скъпите) от стандартния ми размер 185/60/14, ма се опитвам да карам с гуми като за Порше. mhihi От там иде проблема.

Сега разбрах,ти караш кола с евтини гуми и си адвокат на хората които карат с скъпи (големи) гуми. А не мислиш ли,че който кара кола на която 1 гума струва 200-300 има по-голям бюджет за поддръжка на колата? Айде със здраве :wink:

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 22 апр 2010 18:13

tisho_psg написа:
neon написа:Е ти са какво каза?! Под аватара ми пише Голф 2, а не Порше ГТ2. Дали въобще щях да коментирам въпроса иначе? :wink:
П.П.И аз мога да си позволя чисто нови гуми (било и най-скъпите) от стандартния ми размер 185/60/14, ма се опитвам да карам с гуми като за Порше. mhihi От там иде проблема.

Сега разбрах,ти караш кола с евтини гуми и си адвокат на хората които карат с скъпи (големи) гуми. А не мислиш ли,че който кара кола на която 1 гума струва 200-300 има по-голям бюджет за поддръжка на колата? Айде със здраве :wink:

:screwy Явно нищо от казаното не си разбрал... Както и да е - не ми се обяснява повече. :|
kickd0wn написа:Всеки ден по форумите виждам по едно много силно изказване. За днес е това:

Ми са ше ти обясня-скъпите неща се обезценяват по-бързо от евтините особенно в момента.

Горното важи и за тебе!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 23 апр 2010 18:00

Понякога е по-добре по-стара гума от колкото нова. За пример давам мене си.
Две години карах (по скоро една карах и една го крих в гараж)автомобила си 4 гуми FULDA. За две години никога не съм ги помпил, не съм усетил никога да са ми меки. Така си и ги хвърлих(двете) бяха произведени 2000г. без веднъж да има нужда да ги помпя цели две години.
От месец Март съм с чисто нови Корморанки 2007, вече ми се струват омекнали и утре ще ги гледам в какво състояние са, но имат признаците на меки гуми.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 23 апр 2010 18:13

Това със спадането според мен не е от гумите. Имам наблюдения върху нови евтини гуми предимно с размер 175/70/13 и не мърдат :wink:
Причината за спадане най често е от винтилите - в основата или от иглата. Или ако е непочистен ръба на джантата. ако в гумата има винтче пак спада бавно.
Ето пример за добри гуми втора употреба :)
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=58&t=198718
но и цената им не е 30лв/бр :Mr Green Fun
Според мен идеята на темата беше друга. Има гуми които наистина са за боклука, а някои хора дават пари за тях :shock

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 23 апр 2010 19:41

Да колега, друга е идеята. В раздела "Гуми и джанти" има такива предложения дето ми изправят косите. Много се извинявам, но един колега продаваше гуми 2001 година с обяснението "старички са, ама имат доста грайфер и стават". Е това отдавна е спряло да е гума.
В общи линий мисълта ми е, че има гуми втора употреба и гуми втора употреба. Някой си изхвърлят гумите и решават да правят пари от тях като ги продадат, а други продават гуми който наистина стават за каране. Втората употреба не е лоша дума, просто трябва да се избира внимателно какво се купува.

Последна промяна от joromnt на Пет 23 апр 2010 22:00, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Пет 23 апр 2010 21:50

Добре де аз да попитам,преди 15 години кой с какви гуми е карал?
Хората си вземаха автомобилите с 100 годишни Виденки и си караха и никакви проблеми не е имало.
Сега хиляда чешита гуми от които половината дори като нови не струват и почнахте да избирате,тая не ставала оная боклук била.
Айде размардайте малко сивите вещиства!

П.П
Иначе и аз съм за по реномирана марка 2-ра ръка.
Докато заплатите не ни станат като на немците по 2-3 хиляди евра да си ги сменяме всеки сезон с нови.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 23 апр 2010 22:10

Преди 15 години се караше със скорости на половина на сегашните и поне три пъти по-малко трафик. Едно е да караш 100 коня кола на магистралата в колона със 130, друго е да караш соц кола 50 коня (половината мъртви) по стар път със 60-70.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 24 апр 2010 20:35

А бе верно е ама аз мисля ,че и наи евтината нова е по добра от втора ръка .Карал съм с такива гуми и от някои наизтина съм бил доволен ,но от други съм си патил и затова не ризкувам повече.Новото си е ново!Друг е въпросът ,че кризата ни принуждава да правим компромиси.
:beer Със здраве !!

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пон 26 апр 2010 1:21

Хора не се мъчете пробвах 2-ра взех 4 броя зимни за тая зима , ама на първия сняг усетих ,че карам галоши и колата се носи където си иска , и закъсах 1 път - бутаха ме (представете си как се бута тоя пасат комби 1,8т.). Ядосах се и ги хвърлих- взех си 4 чисто нови зимни Дебика - 65/15/195 - общо за 370 лева 4-те еми нищо общо. Колата стана като луноход, няма закъсване, няма буксуване , а и както е с АСР още по-добре за зимата.Дори през по-високи преспи минава без да закъсва.А и риска от гумата 2-ра употреба е, че не се знае на каква кола е карана , може да е неправилно износена и заради това , да си разбиете окачването на предницата . ;)- няма смисъл според мен, една предница е по скъпичка от 2 гуми все пак. Въпреки че тея гуми 2-ра употреба ги взех за "без пари" ,а имаха доста грайфер ;) и не беше нацепена гумата ;) 4 бр. 65/15/195 за 80 лева общо, верно от познат който вкарва гуми ама ....

Пък и тея 2-рата употреба, които хвърлих на боклука се чуваше едно свистене като карам ;) ,а пък с новите всичко е ок. А това няма как да го разбереш като купуваш гумата ;).Дали ще свисти или не. А това хич не е добре ;).
Така че според мен по-добре, по-евтини , но нови .Отколкото да са някаква марка ама да са галоши ;) Така рискуваме само себе си за някакви си 200-250 лева разлика. А тея зимните ще ги карам сигурно докато имам колата ;) че тя зимата колко е в БГ?? 3-4 месеца най-много да е снега ;).

Летни 2-ра по бих си взел, но няма сигурно да ми се наложи, щото купих колата с 4 чисто нови Пирели - баш италианско. ;)

Видях ,че някои хора пишат какъв бил съства на гумата :) :) :) -образовайте се малко. Какъв състав бе хора. Гумата има един повърхностен тънък слой - няколко милиметра , който когато се изтърка - гумата е за боклука. Именно тоя слой прави гумата добра , той прави сцеплението, а не грайферите. По тая логика с грайферите защо на булидите на формула 1 гумите им са без грайфери, чисто гладки ??? Замислете се.Грайфера служи за да изхвърля снега или калта по лесно, но като нямаш слой ,който да прави сцеплението - гумата е галош, дори да изхвърли снега или калта. Защо си мислите че навън ги хвърлят, щото са много богати ли??? Не щото ако ги сбарат с такива гуми такива глоби ще отнесат че.... по добре да си купят нови гуми ;).И ние им купуваме буклуците тука ;)
На мнение съм по добре нови гуми - средна марка , отколкото 2-ра употреба и да са някаква известна марка ;)- живота е пред всичко, не марката.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пон 26 апр 2010 7:26

Средния клас гуми,но само нови!

Потребителски аватар
makaron
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот makaron » Пет 30 апр 2010 3:36

важното е да вършат работа! и всички да са доолни!

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 30 апр 2010 8:01

joromnt написа:Да колега, друга е идеята. В раздела "Гуми и джанти" има такива предложения дето ми изправят косите. Много се извинявам, но един колега продаваше гуми 2001 година с обяснението "старички са, ама имат доста грайфер и стават". Е това отдавна е спряло да е гума.
В общи линий мисълта ми е, че има гуми втора употреба и гуми втора употреба. Някой си изхвърлят гумите и решават да правят пари от тях като ги продадат, а други продават гуми който наистина стават за каране. Втората употреба не е лоша дума, просто трябва да се избира внимателно какво се купува.

Прав си колега,но нали знаеш,че отговорността е в този които купува гуми втора употреба.Докато има такива който пазаруват гуми на 11 и повече години за по 5-10 лв бройката,ще има и такива който да ги продават.Всеки трябва сам да си налага забрана за купуването на много стари гуми!

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пет 30 апр 2010 15:26

Marto_VN написа:Видях ,че някои хора пишат какъв бил съства на гумата :) :) :) -образовайте се малко. Какъв състав бе хора. Гумата има един повърхностен тънък слой - няколко милиметра , който когато се изтърка - гумата е за боклука. Именно тоя слой прави гумата добра , той прави сцеплението, а не грайферите. По тая логика с грайферите защо на булидите на формула 1 гумите им са без грайфери, чисто гладки ??? Замислете се.Грайфера служи за да изхвърля снега или калта по лесно, но като нямаш слой ,който да прави сцеплението - гумата е галош, дори да изхвърли снега или калта. Защо си мислите че навън ги хвърлят, щото са много богати ли??? Не щото ако ги сбарат с такива гуми такива глоби ще отнесат че.... по добре да си купят нови гуми ;).И ние им купуваме буклуците тука ;)
На мнение съм по добре нови гуми - средна марка , отколкото 2-ра употреба и да са някаква известна марка ;)- живота е пред всичко, не марката.

болидите нямат грайфери ама карат с тези гуми единствено на сухо. като капне малко вода моментално ги сменят с гуми с грайфер. гладката гума има по-добро сцепление на сухо, защото се падат повече на брой точки на същата площ на гумата в сравнение с гума с грайфер, което води до по-малко наатоварване в гумата на завой във всяка една от същите тези точки. а грайферите са за мокро, защото ти няма като завали да си смениш гумите с мокри. грайфера е важен единствено, за да минава водата оттам.
гуми 2 ръка си взех преди месец, 2008 год, файерстоун не знам си ко с много грайфер за по 30 лв на гума. колата ми обаче почна да тегли на една страна много силно, а на външен вид гумите нямат никакво неправилно износване, е, сложих ги отзад, за отпред си сложих нов клебер и сега спи и не тегли. вече всеки да си прави сметката

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”