Бензиностанции ЕКО - мнение
- TDI stavrev
- Автомобил: MKV
- Двигател: BKD
Re: Мнения за бензиностанции ЕКО
За дизела ЕКО нямат грешка поне за сега за бензинът и газта не знам.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
ISRalien написа:
За газта на еко пък съм чувал само суперлативи...
И аз бях доволен, но два пъти сипвам газ на на Еко-то в дружба (посока слатина) като преди това съм сипал на ОМВ и колата направо няма душа да върви.
А капак беше когато сипах на Еко-то на магистрала Тракия (на Пловдив) и при положение че минавам около 280 км. с една бутилка, след зареждането от там минах 240 км.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Сипвай или на колелото на 4-и км или на Шипченски проход и няма да имаш проблеми...IvanMan написа:ISRalien написа:
За газта на еко пък съм чувал само суперлативи...
И аз бях доволен, но два пъти сипвам газ на на Еко-то в дружба (посока слатина) като преди това съм сипал на ОМВ и колата направо няма душа да върви.
А капак беше когато сипах на Еко-то на магистрала Тракия (на Пловдив) и при положение че минавам около 280 км. с една бутилка, след зареждането от там минах 240 км.
vasstop написа:Сипвай или на колелото на 4-и км или на Шипченски проход и няма да имаш проблеми...
Точно на Шипченски - не сипвайте газ!!!!
Преди две седмици при бутилка, пълна малко по-малко от половината казвам да я напълнят догоре - и О, ужас! - сипват ми точно колкото за цяла. Къде се побра само не разбрах.

Аз трябва да съм била с напълно празна бутилка, за да събере толкоз. При това - карам на газ вече трета година, знам колко е обема.
....
Същия номер, пак там ми го бяха правили преди малко повече от година. Тогава спрях да зареждам при тях за известно време, ама нали са ми най-близо....
Е, сега след втория път, няма да потретя..

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
мен пък на шипченски една лелка "забрави" че трябва да ми върне 50лв и ме убеждаваше 10-15минути. че ми ги е върнала.
Накрая отидоха камери да гледат и тн и ми ги върна... оФца
Накрая отидоха камери да гледат и тн и ми ги върна... оФца
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Аз пък сипвам там от няколко години (от както има ЕКО там) и никога досега не съм имал никакъв проблем.Aneto написа:Точно на Шипченски - не сипвайте газ!!!!
Един единствен път не ми сработи клапанът на сондата и в 40л бутилка ми наля 39.6, но проблемът не беше при тях.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Абе Васе чета и си мисла на много хора не им изключват тез пусти клапани на Екото на последък
.
На бензиностанцийте където зареждам в Люлин преди Домко и на Околовръстното между Бистришко и Симеоновско шосе се там не ми изключва клапана дееба,ше зема да смена цялата бутилка/система белкем спрът да ни лъжат
,защото мисля това почнаха да правят на Еко
,ако почнете да ме убеждавате в разлика в налягане тем.на околната среда и тем подобни недейте,просто си ни е*ават
,то иначе няма как да е с таз отстъпка от 5ст.,за газ това никъде го няма,а нали се сещате че безплатен обяд няма 

На бензиностанцийте където зареждам в Люлин преди Домко и на Околовръстното между Бистришко и Симеоновско шосе се там не ми изключва клапана дееба,ше зема да смена цялата бутилка/система белкем спрът да ни лъжат

- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
аз си зареждам на Еко в Дружба - срещу Крафтс, нема ядове, сичко си е както си е било
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
MITKO_DVD написа:Абе Васе чета и си мисла на много хора не им изключват тез пусти клапани на Екото на последък![]()
![]()
![]()
![]()
така, така... и мен ме сюрпризираха преди почивката - успяха да ми сипят 55.04 л. нафтица, при положение, че в резервоара имах 1/8 гориво (средата на делението на четвъртинката) и не ми беше светнала резервата, т.е. около 7 л. това хубаво, ама по каталог октито е с 55 л. вместимост на резервоара и досега не беше взимала повече от 50 л. на светеща резерва. поразвиках им се аз (редовен клиент съм им и то точно на тая бензиностанция), извиках и управителя и той ми обясни, че ставали такива неща понякога, гърловини ала-бала... звъннах и на Ицо в ЕТ Пловдив - и той потвърди, че ако се натиснел накъв клапан за обезвъздушаване при зареждането можело да се сипят още около 7 л. гориво. разбрахме се, че ша засека колата при следващо зареждане, за да видим кой крив, кой прав. оказа се наистина доста препълнена - карах 190 км преди стрелката изобщо да отлепи от максимума и като краен резултат изминах около 1200 км при среден разход 5/100, преди да светне ламБата, демек наистина го беше събрал тва количество тигъра на бензиностанцията. отсега вече ще внимавам и ще ги предупреждавам, че не кандидатствам за гинес да го е.а.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
joro_kem написа:MITKO_DVD написа:Абе Васе чета и си мисла на много хора не им изключват тез пусти клапани на Екото на последък![]()
![]()
![]()
![]()
така, така... и мен ме сюрпризираха преди почивката - успяха да ми сипят 55.04 л. нафтица, при положение, че в резервоара имах 1/8 гориво (средата на делението на четвъртинката) и не ми беше светнала резервата, т.е. около 7 л. това хубаво, ама по каталог октито е с 55 л. вместимост на резервоара и досега не беше взимала повече от 50 л. на светеща резерва. поразвиках им се аз (редовен клиент съм им и то точно на тая бензиностанция), извиках и управителя и той ми обясни, че ставали такива неща понякога, гърловини ала-бала... звъннах и на Ицо в ЕТ Пловдив - и той потвърди, че ако се натиснел накъв клапан за обезвъздушаване при зареждането можело да се сипят още около 7 л. гориво. разбрахме се, че ша засека колата при следващо зареждане, за да видим кой крив, кой прав. оказа се наистина доста препълнена - карах 190 км преди стрелката изобщо да отлепи от максимума и като краен резултат изминах около 1200 км при среден разход 5/100, преди да светне ламБата, демек наистина го беше събрал тва количество тигъра на бензиностанцията. отсега вече ще внимавам и ще ги предупреждавам, че не кандидатствам за гинес да го е.а.
само 190 ли

При мен след 320км отлепва стелката.То верно,че с ромпетролска нафта и друг модел кола,но все пак по книга моята е с 55л. резервоар,но редовно си сипвам по 60-63литра

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз затова винаги си сипвам сам гориво. Пълня си колкото искам и никога не съм си преливал резервоара.
За газта нямам мнение, но според мен затова му викат газ - щото не е ич ясно колко е. И винаги могат да те вкарат в приключение - я пистолета не бил хванал хубаво, я налягане нещо, я клапан - абе приказки от 1001 нощ. Да не забравяме, че реално колонката отчита колко е излязло от нея, а не колко е влязло в твоята газова бутилка
За газта нямам мнение, но според мен затова му викат газ - щото не е ич ясно колко е. И винаги могат да те вкарат в приключение - я пистолета не бил хванал хубаво, я налягане нещо, я клапан - абе приказки от 1001 нощ. Да не забравяме, че реално колонката отчита колко е излязло от нея, а не колко е влязло в твоята газова бутилка

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Викаш изчезва някъде от колонката до бутилката 

vasstop написа:Аз пък сипвам там от няколко години (от както има ЕКО там) и никога досега не съм имал никакъв проблем.Aneto написа:Точно на Шипченски - не сипвайте газ!!!!
Един единствен път не ми сработи клапанът на сондата и в 40л бутилка ми наля 39.6, но проблемът не беше при тях.
То хубаво, ама ако ми бяха сипали повече гориво дали не трябваше да мина и повече километри с него?
Щото веднага засякох и се оказа че не е така....
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Целият спор ми се вижда малко безпредметен... У нас всичко е "От ден до пладне" и "Ден година храни".
Изобщо не виждам за какво е чуденето...
Моята кола дава почти константен разход с газта на Еко. Един път бензина беше кофти, но го преглътнах на база на броя "добри" зареждания.
За справка от Лукойл и OMV имам над 50% "брак"... за това и не зареждам там по никакъв повод.
Всеки да си направи една статистика за отношението на изгорено добро и лошо гориво от различните места, на които сипва, и така да си прецени.
Ясно е колко разлики има от кола до кола и от бензиностанция до бензиностанция (дори да са от една верига).
Изобщо не виждам за какво е чуденето...
Моята кола дава почти константен разход с газта на Еко. Един път бензина беше кофти, но го преглътнах на база на броя "добри" зареждания.
За справка от Лукойл и OMV имам над 50% "брак"... за това и не зареждам там по никакъв повод.

Всеки да си направи една статистика за отношението на изгорено добро и лошо гориво от различните места, на които сипва, и така да си прецени.

Ясно е колко разлики има от кола до кола и от бензиностанция до бензиностанция (дори да са от една верига).

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бензиностанции ЕКО - мнение
Темата за горивата наистина е много интересна и незнам как можем да стигнем до правилен избор на бензиностанция - според моя опит нещата са на късмет просто:
2 коли активно карам - 1.служебна форд фиеста 1.9 4ист дизел 96та предимно в града, 2.крайслер неон 95та 2.0 бензин
служения таласъм от 2 месеца е на Еко Кинитрон и разхода се ка4и и върви по слабо.Същата преди 5 години някъде се наложи да пътувам извън града - тогава я карах с Петрол - еми от Пловдив зареждам на Петрол и към Търговище - на магистрала Тракия 120-130 ама с мъкаааа,мъка, за Котел да не говорим как се вла4ех дето тва изобщо не е балкан според мен.На връщане заредих пак на петрол но в търговище - еми мога да ви кажа 4е на магистралата обратно се гонех с разни бмв-та - не бях виждал тази кола да върви така.
Личният таласъм към 1000км на Еко Кинитрон 95Плюс ве4е - зле засега като вървеж и разход спрямо ОМВ до хотела на Ванко 1 примерно.Абе пълно мазало е с горивата според мен - според мен трябва да се радваме когато зареждаме гориво и колата ни е е прецакана нещо и трябва да ходи в сервиз.
2 коли активно карам - 1.служебна форд фиеста 1.9 4ист дизел 96та предимно в града, 2.крайслер неон 95та 2.0 бензин
служения таласъм от 2 месеца е на Еко Кинитрон и разхода се ка4и и върви по слабо.Същата преди 5 години някъде се наложи да пътувам извън града - тогава я карах с Петрол - еми от Пловдив зареждам на Петрол и към Търговище - на магистрала Тракия 120-130 ама с мъкаааа,мъка, за Котел да не говорим как се вла4ех дето тва изобщо не е балкан според мен.На връщане заредих пак на петрол но в търговище - еми мога да ви кажа 4е на магистралата обратно се гонех с разни бмв-та - не бях виждал тази кола да върви така.
Личният таласъм към 1000км на Еко Кинитрон 95Плюс ве4е - зле засега като вървеж и разход спрямо ОМВ до хотела на Ванко 1 примерно.Абе пълно мазало е с горивата според мен - според мен трябва да се радваме когато зареждаме гориво и колата ни е е прецакана нещо и трябва да ходи в сервиз.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”