Българин си поръчал Бугати Вейрон!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Чет 27 апр 2006 17:58

poGo написа:Колеги, да не ставам алтроист, ама преставяте ли си колко гладни деца моеш да нахраниш, аре не с 3 000 000 лв., а с 1% от тия пари!?!?!
Вобще не ща и да чувам "да си я кара със здраве"!! Тия пари, които всяка година стават все повече заради данъка са си мои и Ваши, а вместо нещо в замяна получаваме огромен, лъскав, 1001 конскосилев К*Р в колективния ни Г*З. И то с PR. ;)

Ми то всеки който изкарал някой лев да вземе да ги дари тогава. Няма значение как ги е направил. Негови са си. Си прави квот си иска. Радвам се че и в България ще има такава кола.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 27 апр 2006 19:16

Spunky написа: Радвам се че и в България ще има такава кола.

:да:
Дано я видим скоро. 8)

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Чет 27 апр 2006 19:24

poGo написа:Колеги, да не ставам алтроист, ама преставяте ли си колко гладни деца моеш да нахраниш, аре не с 3 000 000 лв., а с 1% от тия пари!?!?!
Вобще не ща и да чувам "да си я кара със здраве"!! Тия пари, които всяка година стават все повече заради данъка са си мои и Ваши, а вместо нещо в замяна получаваме огромен, лъскав, 1001 конскосилев К*Р в колективния ни Г*З. И то с PR. ;)

:heavymetal: И аз така мисля! :evil:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 27 апр 2006 20:21

Хайде най-накрая да я заключи някой тая тема!Нищо против Вейрон и Вълка-всеки е невинен до доказване на противното!Но едва ли е достоен за толкова РАЗМИСЛИ И СТРАСТИ от наша страна! :lock: :lock: :lock:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 27 апр 2006 20:23

Колеги, парите наистина са си на човека и нека да си ги харчи както намери за добре. Може пък покрай колите наистина да е нахранил и гладни деца, при това повече от това което ние правим.

По тази логика, дайте да плюем срещу всеки, който е спечелил някакви пари, за това, че ги харчи по скъпи коли и миски, а не по домове за сираци.

Трябва да започнем от Бил Гейтс, който трябва да е най-големия народен изедник, с тези 55 милиарда, та да стигнем и до собствениците на автомобилни заводи и петролни рафинерии, които печелят "мръсни" пари на наш гръб! Гадни капиталисти! Вместо да живеят в някоя панелка в Младост 3, да ходят с маршрутка на работа а останалите пари да раздават на бедните, те ходят да си купуват Ламборгинита и Бугатита!

Дръжте се малко в положение (сори за менторския тон, но е така)! Вижте само за това Бугати колко е данъка - някъде към 800 000 лв. ще му прибере държавата на човека във вид на акцизи и данъци. После всяка година ще му свалят по една кожа за данъци и застраховки. Ей сега е момента да попитаме, защо държавните домове за сираци, за стари хора и т.н. са в това окаяно състояние, като само с данъка на Вълка за този автомобил, може да се построи нов такъв дом!

Да не говорим, че гореспоменатия човек, за да извади такава пачка публично, най-вероятно (100%) е платил данъци върху тези пари, иначе няма никакъв шанс да мине метър. Значи и преди това държавата е засмукала от него яка пачка. За какво тогава този човек да се чувства гузен, че си е купил такава кола? Изпълнил си е гражданският дълк, като си е платил съвестно данъците.

Крайно време е да престанем да виждаме във всеки успял човек "мошенник" и "измамник".

Който от вас смята, че има много хляб в бизнеса с боклука, защо не се захване с него? Да взима кредити, да купува оборудване, после малко търгове и ако сте достатъчно добри, ще успеете :) Лошото е, че на повечето хора не им стиска, нямат предприемчив дух и предпочитат кротко да взимат заплата, докато работят за някой, като Вълка (народен изедни, мамка му) :)

Погледнете само за последната среща на НАТО колко много пари за изхарчени за БМВ-та ! Там трябва да роптаем!

Наистина тези хора печелят от наши пари, но на тях някой им ги дава! Нали се сещате, че вашите данъци не ги превеждате на ДИТЦ и ВОЛФ, а на Община София. Там е мафията колеги и там са за убиване, а чичо Вълчо какво е виновен - дали му - взел!

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Чет 27 апр 2006 21:21

веселин написа:Хайде най-накрая да я заключи някой тая тема!Нищо против Вейрон и Вълка-всеки е невинен до доказване на противното!Но едва ли е достоен за толкова РАЗМИСЛИ И СТРАСТИ от наша страна! :lock: :lock: :lock:

Веско горкия за 20ти път казва да я заключим темата, а кервана си върви, ... Веско си пише. Наистина май му отдадохме прекалено много внимание на Вълка. Трябваше да отдадем това внимание на колата .. все пак VW Group?!

Справедливостта на този Свят никога няма да възтържествува, винаги ще има гладни деца и милионер?! ОБАЧЕ Veyron е one of a kind автомобил. Склонен съм да твърдя, че това произведение на изкуството и инжинерния гении е достойно за преклонение! Това са ниски 10ки или под 10 дори на 400м. 400+ км/ч и това всичкото с климатик и кожа ..

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 27 апр 2006 21:46

Аз лично я отключих...
Все пак темата си има и приличие...
ЯВно хората се интересуват по една или друга причина...

защо да я катаниме..
ако всички сметнат че е много вниманието, тя сама ще си падне, защото никой няма да пиши..

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Чет 27 апр 2006 23:44

dobrinb написа:Много важно!!! Голям праз!!! :не: И всякакви други такива, които изразяват колко ми е все тая за тоя дето си купил еди какво си. Да си го кара. Мен това не ме вълнува. А пък за поддръжката и колко скъпо щяло да му излиза, как щял да влиза в дупките и т.н. - не ставайте смешни!!! :screwy Какво го мислите тоя. Първо, ако имаш пари да си купиш такъв автомобил, надали ти пука за поддръжката. И второ, като първото, и да влезе в дупка, ще си я оправи. Освен всичко, надали тоя въпросния може да си направи форум като нашия, щото хора с VW бол, а пък с Бугати, пък и то като неговия модел... няма други в България. : само VW
Много хора казват, че най - хубавата кола била служебната или пък новата и т.н. ЗА мен най - хубавата кола е МОЯТА. Затова си я карам с кеф :drive и ми е все тая другите какво карат. Не казвам, че не харесвам други автомобили или че не искам в един момент да я сменя с по - нова и по - хубава. Напротив. НО в момента си я харесвам и поддържам така все едно ще е вечно моя за да ми служи безотказно. И друго - знам, че съм си я купил с изкарани от мен пари, затова и си я карам спокойно и с кеф. А пък за 1.5 милиона не знам дали този дето кара такава кола спи спокойно, ако изобщо спи. Не знам дали може да излезе на улицата спокойно. Ама да е жив и здрав, щом така е щастлив /ама истински, в което се съмнявам/.
По отношение на нашата държава, тъй като тук и такива мнения излязоха. Първо, да не бъркаме държава и страна/родина/. Това се коренно различни понятия. Поне аз не познавам някой българин, който да не харесва страната, родината си. А пък за държвата, която е ясно, че не защитава правата на гражданите си, едно е сигурно - когато хората сами не си търсят правата, какво остава за другите!? Много важно, казваме в повечето случаи и махваме с ръка. А това, че всеки втори се възхищава на хора, дето с пари, спечелени неясно от къде и как купуват какво ли не. Или прословутия лаф, че друго му не требва, само Солунската митница за една година?! Винаги се търси далаверата, а после що крадяли политиците. Ами защото така са си свикнали преди да станат политици. Като почне някой нова работа, първото което го питат не е в какво се състои работата, а колко пари взема. И най - добре е, ако за малко работа /или никаква/ дават мноооого пари.
Така че проблема на скромната ни държавица са хората /не всички, да не се обиди някой/. Докато самите те не започнат да си търсят ВИНАГИ правата :lupe , докато не стане ясно на всеки, че за много пари се иска двойно повече работа, и докато не се спре търсенето винаги на втория начин за всичко, на далаверата, оправия няма да има. Защото тия, дето вземат подкупи, ги вземат, щото има от кого. Защото, когато някой чиновник не си върши работата или неоснователно бави нещата, почва мънкането - ама не може ли нещо да направим, там да почерпим нещо... Ей това е, ама стига, че ми стана досадно да говоря за тия мизерии. Пък и без да искам, отговаряйки на писаното от колегите, се отклонихме от темата. Аре...

Според мене това е много добре и точно написано .... поздравления на колегата. Наядявам се да се хареса и на някой мод и да го закачи на видно място във форума, за да си го препрочитаме поне веднъж всяка седмица. :да:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 28 апр 2006 13:11

musura написа:...Вижте само за това Бугати колко е данъка - някъде към 800 000 лв. ще му прибере държавата на човека във вид на акцизи и данъци. После всяка година ще му свалят по една кожа за данъци и застраховки. !

само да поясня , че за тази колица данъка съвсем няма да е 800 000 лв както колегата му пожела :)))) а "само скромните" 2534.78лв
така излиза според калкулатора в сайта на данъчните :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 28 апр 2006 14:13

One написа:само да поясня , че за тази колица данъка съвсем няма да е 800 000 лв както колегата му пожела :)))) а "само скромните" 2534.78лв

Точно 400к евро му е митото и акциза - за този вид данък говорим :) което хич не е малко!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 28 апр 2006 14:23

musura написа:
One написа:само да поясня , че за тази колица данъка съвсем няма да е 800 000 лв както колегата му пожела :)))) а "само скромните" 2534.78лв

Точно 400к евро му е митото и акциза - за този вид данък говорим :) което хич не е малко!

тъй тъй жив и здрав човецеца не моем го мислим , работил е , пестил е (не е като мен я) , заделил някой лев и той душица носи - нова колица му се кара... ми със здраве да си я ползува и дай боже всекиму
ето за тази красота иде реч
http://www.rsportscars.com/eng/cars/bugatti_veyron.asp

п.с на едната снимка гледам показанията на бензиномера 15, 20 , 25 туй литри ли е , галони ли ????

Последна промяна от One на Пет 28 апр 2006 14:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Пет 28 апр 2006 14:26

"Тия коли, гледам, не ги карат много!"
Къде ще намери път за тая кола нещастния човек??

Потребителски аватар
Bliznak
Автомобил: MK6 Golf GTI
Двигател: 2010

Мнениеот Bliznak » Пет 28 апр 2006 15:33

Както казаха колегите по-горе...да си я кара със здраве вълчето, ние да му мислим като искаме такива коли да спрем да чешем главите цъкайки, пък един ден Дай Боже - Всекиму!

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Пет 28 апр 2006 15:59

Spunky, на база на твоето изказване мога да напиша цяло есе, но мисля да направя само 2 коментара. Дано не отегчавам колегите, ама не мога да се сдържа.
Spunky написа:Няма значение как ги е направил. Негови са си. Си прави квот си иска. Радвам се че и в България ще има такава кола.
Виж сега, ако твоята "такса смет" или там каквото е е 20-30 лева, моята е 2х200 на година за да имам "удоволствието" да живея на една от най-мръсните улици в София, така че не ми казвай, че няма значение как си е изкарал парите. Как ги е похарчил няма значение!!! Дали си е купил кола за милион, дава или пет - ЕТО ТОВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, дали е Макларън или Бугати или каквато и да е друга малоумно скъпа чикия - ТОВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ! Няма значение, че тази кола ще бъде в България, нааааай-малкото защото аз и ти никога няма да я видим. Да оставим настрана всички други причини, които са следсвие на убииственото безумие - "кола за 3000000 лв. в БГ", пак била тя на когото си ще.
Spunky написа:Ми то всеки който изкарал някой лев да вземе да ги дари тогава.
От сарказма ти ми става ясно, че през живота си не само, че не си дарил 1 лев за каквато и да е кауза (хуманна, нехуманна или каквато и да е), ами дори не ти е минало и през акъла, че някой друг може да го направи. Нищо лично, ама айде не прави повече такива нелепи коментари.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 28 апр 2006 18:01

PoGo братко, таксите се плащат на общината и от там нататък, защо ши*аната община е решила да ги даде точно на бай Вълчо, който не си върши работата, и да продължава да му ги дава ... Общинския съвет и кмета са за :smackbum а бай Вълчо, какво е виновен човека?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”