Критики към vw-марката.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Критики към vw-марката.

Мнениеот zfa159 » Нед 04 апр 2010 14:08

Хъм...мога да изпиша страници с дефекти и на по-стари и на по-нови :) .Ама целта на темата не е точно такава.
Силно съм недоволен от това,че и те (VW) започват да следват политиката на своите колеги и да правят колите така,че да се разпадат след известно време.Също така ми стана странно,че едни и същи части за Поло 96-та са значители по-спкъпи от същите за Пасат от същата година...а пък уж поло-то е по-нисък клас кола и се предполага да е с по-ефтина подрръжка (говоря за неща по ходовата част,а не по разни екзотики).
Странно е,но се оказа,че VW и Audi са най-зле откъм климатици и като замисъл и като надежност и като матеириали и може би само Opel ги превъзхжодат понеже имат едно малoумие с тръбите за климатика на Astra G.
Няма да отварям темите за спойките по електрониката,понеже VW никога няма да се научат да правят спойки като хората mhihi

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 04 апр 2010 16:44

zfa159 написа:Хъм...мога да изпиша страници с дефекти и на по-стари и на по-нови :) .Ама целта на темата не е точно такава.
Силно съм недоволен от това,че и те (VW) започват да следват политиката на своите колеги и да правят колите така,че да се разпадат след известно време.Също така ми стана странно,че едни и същи части за Поло 96-та са значители по-спкъпи от същите за Пасат от същата година...а пък уж поло-то е по-нисък клас кола и се предполага да е с по-ефтина подрръжка (говоря за неща по ходовата част,а не по разни екзотики).
Странно е,но се оказа,че VW и Audi са най-зле откъм климатици и като замисъл и като надежност и като матеириали и може би само Opel ги превъзхжодат понеже имат едно малoумие с тръбите за климатика на Astra G.
Няма да отварям темите за спойките по електрониката,понеже VW никога няма да се научат да правят спойки като хората mhihi

Колега при Ауди същото ли е ? Че се чудя дали използват същите компресори , спойки етц...

drob4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drob4o » Нед 04 апр 2010 16:49

И при ауди са същите части от тези години. И цената на фолксвагеновите части се равняват по Ауди. И тези части се правят по поръчка от поддостачици, а се сглобяват от концерна.

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Чет 08 апр 2010 15:25

yarek написа:За да смениш крушка на г4 трябва да свалиш решетка и броня, смятам го за доста не удобно. :banghead:

ОФ:::Е как така? Гледах "5та предавка" и сравняваха голф (мисля 4 беше) с меган. Този с голфа смени крушката с чаша чай в ръката (английска им работа :lol: ), а другият с мегана сваля гума и отваря прозорче в подкалника и доста време ровичка. Правиха и проучване колко струва в рено сервиз, а също и коментираха че при рено било заради безопасността, при все че бяха с еднакъв клас на сигурност.

ПП: Не е голф 4ка - извинявам се :oops:
http://www.youtube.com/watch?v=nXCZ2v-nIF4

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Чет 08 апр 2010 16:41

parno написа:комфорт + голф 2 .... няма такова нещо
аеродинамика = 0
силен шум в купето
шумен двигател
всичко вътре скърца и колкото и да го правиш пак от някъде ще се намери да те дразни
малък багажник
фаровете съкс
течове от тук от там
това за г2
ама като цяло въртя си я mhihi

Напълно съгласен

Голф 3 го изкарахте боклук :screwy
Окачване като на 2-ка.
Двигатели като на 2-ка.
Спирачна система като на 2-ка.
Кормилна уредба като на 2-ка.
Е как тогава е по чуплив :?: :idea:
Ръжда еми аз за 15г. каране на VW съм видял повече изгнили 2-ки. отколкото 3-ки.
Дизайн според мен 3-ка. та е с по добър дизайн особенно таблата , не напразно много хора слагат табла от 3-ка. в 2-ка. :wink:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Чет 08 апр 2010 18:14

Васко за таблото на Г3 ще ти го кажат много хора че е ужасно грозно... :не:

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Чет 08 апр 2010 18:50

Не знам кой какво ще каже, но аз до сега не съм видял табло от 2-ка. монтирано в 3-ка. :roll: Голф 2 е велик автомобил обаче си е с дизайн от 80-те. години , тройката е по заоблена и повече радва окото.Що се отнася до таблото, еми с тея плъзгачи на парното, копчета като от трактор и прави ъгли ми прилича на таблото на едновремешният ми Москвич.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 08 апр 2010 19:00

Грозно, грозно, ама е от малкото коли от този клас, където ако седалката не е до край назад не ти опират колената в таблото. Единственото безумие е захващането под прозореца с пластмаси.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 08 апр 2010 19:11

vasko01 написа:Не знам кой какво ще каже, но аз до сега не съм видял табло от 2-ка. монтирано в 3-ка. :roll: Голф 2 е велик автомобил обаче си е с дизайн от 80-те. години , тройката е по заоблена и повече радва окото.Що се отнася до таблото, еми с тея плъзгачи на парното, копчета като от трактор и прави ъгли ми прилича на таблото на едновремешният ми Москвич.

Радва радва колко да радва? С дизайн от 90те години mhihi

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 08 апр 2010 19:47

специално за GTI-ки мога да кажа, че голф 1 и голф 2/запазени разбира се/ имат по-висока продажна цена от 3ката

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 08 апр 2010 20:22

Който мрънка за колко некачествена кола е Голфа,говори така щото не е карал Рено или Форд,а може и Опел.На някои от тези модели,ако трябва да поправиш нещо,ти идва направо да се гръмнеш.Голф 2,е един морално остарял автомобил.По добър от Лада и някои други атомобили.Направено здраво,но няма нищо общо с Голф 3!Голф 3 заради г-н Лопес потъва в ръжда,но това важи само за автомобили карани в Германия и Австрия,отчасти и Холандия.Не е перфектната кола,но поради причината,че в Германия има в момента около 1 милион, регистрирани Голф 3 го прави успешен автомобил.Критиката е полезно нещо.Така се вдига качеството.След 5 години ще казват колко успешна е била 3-та от 4-та...Така че вие карате,един от най успешните автомобили за времето си!Както и аз.

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Чет 08 апр 2010 20:29

hitman0013 написа:специално за GTI-ки мога да кажа, че голф 1 и голф 2/запазени разбира се/ имат по-висока продажна цена от 3ката

Това е така по ред причини , а и ретрото си е скъпо по принцип. mhihi Пак казвам , Голф 2 има безброй достойнства ама е вече на 27 години и си е морално остарял.

H2O написа:Който мрънка за колко некачествена кола е Голфа,говори така щото не е карал Рено или Форд,а може и Опел.На някои от тези модели,ако трябва да поправиш нещо,ти идва направо да се гръмнеш.Голф 2,е един морално остарял автомобил.По добър от Лада и някои други атомобили.Направено здраво,но няма нищо общо с Голф 3!Голф 3 заради г-н Лопес потъва в ръжда,но това важи само за автомобили карани в Германия и Австрия,отчасти и Холандия.Не е перфектната кола,но поради причината,че в Германия има в момента около 1 милион, регистрирани Голф 3 го прави успешен автомобил.Критиката е полезно нещо.Така се вдига качеството.След 5 години ще казват колко успешна е била 3-та от 4-та...Така че вие карате,един от най успешните автомобили за времето си!Както и аз.

:да:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 09 апр 2010 7:49

H2O написа:Който мрънка за колко некачествена кола е Голфа,говори така щото не е карал Рено или Форд,а може и Опел.На някои от тези модели,ако трябва да поправиш нещо,ти идва направо да се гръмнеш.Голф 2,е един морално остарял автомобил.По добър от Лада и някои други атомобили.Направено здраво,но няма нищо общо с Голф 3!Голф 3 заради г-н Лопес потъва в ръжда,но това важи само за автомобили карани в Германия и Австрия,отчасти и Холандия.Не е перфектната кола,но поради причината,че в Германия има в момента около 1 милион, регистрирани Голф 3 го прави успешен автомобил.Критиката е полезно нещо.Така се вдига качеството.След 5 години ще казват колко успешна е била 3-та от 4-та...Така че вие карате,един от най успешните автомобили за времето си!Както и аз.

А кое те кара да мислиш,че който мрънка от голф не е карал рено,форд или опел?

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Пет 09 апр 2010 9:34

Голф 3
- Ел. машинки стъкла
- вода в багажника през десния стоп (точно върху машинката за централното)
- панела с трите врътки и решетките на парното
- дръжката на жабката (и двата вида)
- лайсни прагове (цъфват на пролет mhihi )
- ръжда на 3/5-та врата
- рамото и дюзата на чистачката на 3/5-та врата
- водачи шебидах (левия особенно)
- ключ фарове дефектира често
- мъркуч маслени пари (2Е)

Голф 2
- външни дръжки на вратите

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Съб 10 апр 2010 20:45

За Г3- те Скърцане от корите, бобини, клапи на парното, са нищо в сравнение с досадните промени на оборотите на празен ход и "любимите" на всички дроселови клапи. Проблем който никой сервиз или майстор не е в състояние да оправи. Ако щете да си пребоядисате колата... пак няма оправия. Точно заради това следващата ми кола НЯМА да е VW.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”