vasstop vs. KAT -> 1:0, НП отпадна!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: vasstop vs. KAT -> 1:0, засега...

Мнениеот Pichaga » Сря 28 юли 2010 8:18

веселин написа: ако искате ефективен граждански конторол - бъдете тези , които го прилагат и осъществяват !!!

ан така, самото общество требе да не търпи, а да сигнализира, жали и реве при всяко нарушение на закона от страна на службите призвани да налагат закона
в тоя смисъл и всяка една жалба, ако сметнем, че сме ощетени и неправилно наказани е един вид осъществяване на контрол и изразяване на позиция
ако имаше и вътре в КАТ контрол и накрая на всяка една година шефа да провери колко постановления на кой полицай/шеф са отменени от съда примерно и ако този полицай от 5 обжалвания има 5 паднали постановления-наказания за актосъставителя и наказание за издателя на постановлението-явно не са компетентни да се справят с Административно-наказателната дейност.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 28 юли 2010 8:27

Много са прави колегите с последните си две мнения.
И още нещо - достатъчно е да подадете жалба. Дори да нямате възможност да отидете, това не е проблем, защото съдът е длъжен да разгледа жалбата. И ако има нарушение, дори да не се явявате по делото, да отмени наказателното постановление. А подаването на жалба не струва на практика нищо. А и масово актовете са за нарушения в населеното място, в което живеете преимуществено, така че няма да имате разходи за транспорт.
При всички случаи - обжалвайте, ако смятате, че сте прави, че наказанието ви е наложено неправомерно. Търсете си правата!

Потребителски аватар
DANI_09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DANI_09 » Съб 31 юли 2010 16:05

Много е лесно да се приказва така! Във въпросния участък и от двете страни на разклона за с. Лесидрен имаше табела, че пътя е в ремонт,няколко знака за ограичение, минимум от 5 км в двете посоки, полагаше се асфалтова настилка. Ако за това разтояние не можеш да намалиш, евалааа....! Некорекно описваш пътната обстановка и знаците, на разклона няма храсти и видимост има от 150 м.Аз съм от този регион и вече се съмнявам и в другото казано от теб. Това, че си спечелил делото"браво", с това ни "ХВАЛЯТ" в Европа, с Българският СЪД. :applause:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 31 юли 2010 19:22

DANI_09 написа:...

Хубаво е, че си се регистрирал във форума, за да вземеш отношение по случая и сигурно си заинтересована страна по делото....

но!

НЕ! Хвалят ни с това, че самата държава не спазва законите!!!

:arrow: Катаджията пише един член в акта, началникът му друг в наказателното постановление. некадърност и непознаване на законите от служители на КАТ - НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ от служители на КАТ/държавата

:arrow: В закона пише - намаляване със знак през 20 км/ч - такива знаци липсват - безотговорно отношение, неспазване на законите от страна на отговорните лица - ПАК КАТ - ПАК НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ

:arrow: В закона пише - радарът да записва дата, час и номер на автомобила - КАТ използват НЕЗАКОННИ РАДАРИ - отново противозаконни действия от страна на КАТ - ПАК НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ

Така че "колега", преди да защитаваш тези ПРЕСТЪПНИЦИ, които ЩАВЯТ населението на България, попрочети законите! Как може с ЕДИН акт ТРИ ПЪТИ да се наруши закона от служителите на реда? АМАН!

Потребителски аватар
DANI_09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DANI_09 » Съб 31 юли 2010 22:24

Vlad777 написа:
DANI_09 написа:...

Хубаво е, че си се регистрирал във форума, за да вземеш отношение по случая и сигурно си заинтересована страна по делото....

но!

НЕ! Хвалят ни с това, че самата държава не спазва законите!!!

:arrow: Катаджията пише един член в акта, началникът му друг в наказателното постановление. некадърност и непознаване на законите от служители на КАТ - НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ от служители на КАТ/държавата

:arrow: В закона пише - намаляване със знак през 20 км/ч - такива знаци липсват - безотговорно отношение, неспазване на законите от страна на отговорните лица - ПАК КАТ - ПАК НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ

:arrow: В закона пише - радарът да записва дата, час и номер на автомобила - КАТ използват НЕЗАКОННИ РАДАРИ - отново противозаконни действия от страна на КАТ - ПАК НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ

Така че "колега", преди да защитаваш тези ПРЕСТЪПНИЦИ, които ЩАВЯТ населението на България, попрочети законите! Как може с ЕДИН акт ТРИ ПЪТИ да се наруши закона от служителите на реда? АМАН!

Не съм страна по делото, но точно там един карайки с "40", аз намалих заради изрязан асфалт и той спря, но в мен отзад!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 31 юли 2010 23:45

DANI_09 написа:Много е лесно да се приказва така! Във въпросния участък и от двете страни на разклона за с. Лесидрен имаше табела, че пътя е в ремонт,няколко знака за ограичение, минимум от 5 км в двете посоки, полагаше се асфалтова настилка. Ако за това разтояние не можеш да намалиш, евалааа....! Некорекно описваш пътната обстановка и знаците, на разклона няма храсти и видимост има от 150 м.Аз съм от този регион и вече се съмнявам и в другото казано от теб. Това, че си спечелил делото"браво", с това ни "ХВАЛЯТ" в Европа, с Българският СЪД. :applause:
Действието се развива на 12 Окт. 2009г. когато този асфалт вече отдавна е положен.
Този път, както съм написал по-горе го минавам почти всяка седмица по два пъти - петък и неделя в обратната посока.
На съответната дата 'временните ремонтни работи' се състояха в подразване на храстите край пътя от дясната страна.
Полицаите стояха на втория разклон за Лесидрен от лявата страна и бяха скрити зад храсти високи колкото дървета.
И за да не съм голословен имам и записан видеоклип на точното място, ето тук <- click /4.5MB .mp4 format/
А имам и видеоклип 130МБ, който при желание мога да ти го кача да си го свалиш...

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 01 авг 2010 1:27

nii написа:
Vlad777 написа:Преди да следи за спазването на законите, ПОЛИЦИЯТА ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ ДА ГИ СПАЗВА!
Полицаите трябва да са за пример в обществото! КАТ включително!

днес се любувах на страшни чудеса - в центъра на София полицай-моторист кара без каска, катаджии с астра спрели под знак "спирането забранено", астра минаваща на червено (без лаНби и сирена)....
не че не уважавам полицията, но примера който ни дават е безобразен.

Колеги,ако имате възможност-снимайте
аз така правя и пращам в КАТ-все някога и този труд ще се вземе под внимание
Васе радвам се.Успех

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Нед 01 авг 2010 13:18

dobrin написа:..И ако има нарушение, дори да не се явявате по делото, да отмени наказателното постановление. ..

Да ама не.. и в районния (защото айдукатката ми не можА да отиде) и в административния не ми отмениха наказанието.. а имаше грешки и несъответствия в акта и НП... и са.. оплаках се.. на арменския поп... :banghead:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 02 авг 2010 11:19

На 28.07.2010г. получих официалното уведомление за излязлото решение на Ловешки Районен съд.
От този ден тече 14 дневният срок за обжалване от моя страна пред по-висока инстанция - Административен съд, Ловеч.
Сега чакам, естествено няма какво да обжалвам, при положение, че решението е в моя полза.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 02 авг 2010 11:28

Въпросът е кога са го получили КАТ, за да почне да тече техния срок.
След като изтече, една молба за препис с печат влязло в сила, дата.... и вече това е краят

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Пон 02 авг 2010 19:09

Saladin написа:Не знам какво всички отгоре ме нападнахте в тази тема. До колкото разбирам при ограничение 40 автора е карал със 84 км/ч (превишение с 44) и въпреки това обжалва, ясно съзнавайки че е нарушил закона. Че и после се хвали как е прецакал системата, как той си лети с колата, но е недостижим от гадния "чичко полицай" и може да прави каквото си иска на пътя. Така ли е?

А ти човече не бързай да обвиняваш Васко,колега Saladin ако ми докажеш , че са засекли точно неговата скорост,а не скоростта на някой от колоната зад него евала.Васе успех мисля че и на 2-ра инстанция ще ги обориш, да не забравяме факта че са ограничили скоростта с 50 км/ч, което нарушение е незаконно.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Вто 03 авг 2010 6:02

Браво, Васко! Кефиш! :да:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 03 авг 2010 6:22

Абе добре, че е случил на съдия, дето е решил да вникне в делото всъщност :) Аз лично вече нито с полиция нито със съд не ща да се занимавам ..карам си тихичко и спокойно далече от полицаи и хора и си се кефя :) в някой по затънтени краища на страната има супер читави полицаи..... не като в големите градове ..самозабравили се масово и все едно разговарям с Папата...... вече като ми направят някаква скалъпена тъпотия ме избива на такъв кански, гръмогласен смях, че изглупяват силно и ме пускат да си ходя .... добре че не съм от тая планета та ми е лесно mhihi

Потребителски аватар
DANI_09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DANI_09 » Вто 03 авг 2010 16:58

Поразрових се и намерих въпроснит чл.165 ал.2 т.6 само,че го тълкувате интересно! По тази логика трабва и уредите за алкохол,трябва да снимат номера на колата! Хайде вече да пием и караме има оправия!!! :beer :twisted:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 03 авг 2010 17:54

http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135643487

тук са отменили на по-горна инстанция един отменен акт на база на този член т.е. върнали са го в играта, защото:

От друга страна жалбоподателката не е ангажирала никакви доказателства в подкрепа на възраженията си. Същата е подписала АУАН с възражение. Не посочва конкретни автомобили, които са се движили заедно с нейния автомобил, не посочва точен час, когато според нея е била спряна. В тази връзка в съдебното производство не е ангажирала никакви доказателства, за да опровергае отразеното в АУАН и показанията на свидетелите. Не е оборена доказателствената сила на акта. В жалбата посочва, че е имало разлика от няколко минути. Тук е мястото да се отбележи, че е от засичането на автомобила, спирането на водача и съставяне на акта има технологично време. При непосочено от жалбоподателката конкретно разминаване и неангажиране на доказателства в тази връзка твърдението и остава недоказано и представлява изградена защитна теза.

....

Описвайки принципа на работа на радара и изрично заявявайки, че радарът брой всички скорости и засича само тази автомобил, който превишава скоростта свидетелят потвърждава, че е спрян автомобила движещ се с превишена скорост. Неоснователен е доводът на ответника за нарушение на чл. 165, ал. 2, т. 6 от ЗДвП. Съгласно този текст при изпълнение на функциите си по този закон определените от министъра на вътрешните работи служби имат право за установяване на нарушенията на правилата за движение по пътищата да използват технически средства или системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство. Касае се за право на използване на такива средства. Това право е свързано със техническата възможност да бъдат осигурени такива технически средства. В процесния случай е използвано техническо средство - радар фиксиращ дата, час и скорост на засечения автомобил. Невъзможността да бъде записан номера на МПС не води до незаконосъобразност на съставеното НП само на това основание.

Ето още едно решение:
http://rs.pleven.bg/docs/00704509_23911810.htm

Разпоредбата на чл. 165, ал. 2, т. 6 от ЗДвП е в сила от 2004г. и не е отменена. Тя регламентира правото на контролните органи за установяване на нарушенията на правилата за движение по пътищата да използват технически средства или системи, заснемащи или записващи датата, точен час на нарушението и регистрационен номер на МПС.
Граматическото тълкуване на текста, води до извода, че са регламентирани два вида средства за измерване на скоростта, а именно “заснемащи или записващи” датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на МПС”, поставена след съществителното “системи” се отнася само за системите, а не и за техническите средства, какъвто е ТР4, който не регистрира регистрационния номер на контролираното МПС, но регистрира датата, точния час на нарушението и измерената скорост.
По същия начин следва да се тълкува граматически и новата разпоредба на чл. 189 ал.7 ЗДвП, според която снимките, видеозаписите и разпечатките, изготвени с технически средства или системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на МПС, са веществени доказателствени средства в административно-наказателния процес. Тези разпоредби регламентират общо техническите средства и системи, които служат за установяване на нарушенията по ЗДвП, а не само за нарушенията на ограниченията на скоростта.

Интересна граматическа заигравка...

Затова и на основание чл. 189, ал. 7 от ЗДвП разпечатката с данните от измерването на ТР4 № 099/97г. е веществено доказателствено средство, установяващо, че на 05.09.2008г. в 18.42 ч. с това техническо средство е засечен автомобил със скорост 121 км/ч. Тези доказателства подкрепят посочените в акта факти и обстоятелства. Разпитаните в хода на съдебното следствие актосъставител и свидетел по акта подкрепят записаните в същия констатации, а жалбоподателят не ангажира доказателства, които да оборват констатациите и подкрепящите го доказателства, включително и относно индивидуализирането на нарушителя.

Тук адвокатите да кажат какви биха били тези доказателства?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”