Pontiac вече не съществува

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Pontiac вече не съществува

Мнениеот Bobi_S13 » Пет 05 ное 2010 12:31

Matematiks написа:...
Досега бяхме на Шеви Корвет,сега сме на Шеви Спарк...

Баце, чета този е втори твой изсмукан от пръстите ти коментар. Тва са пълни глупости които ги говориш. Да Шеврофлет купи Део. Но производствата са различни, едното няма нищо общо с другото. Няма корвет сглобен в Корея, както и няма Спарк згобен в Щатите. Айде малко прочети нещата относно вливането на фирмите, и тогава пускай такива коментари. Ако не си забелязал да те открехна, че дори емблемите на Корейския Шеврфолет и същия Американски са различни. Едното няма нищо, ама нищо общо с другото. Такова като твоето изказване го слушам абсолютно всеки ден от прости бакшиши качили се на "шевролет".

Без лоши чувства!

п.п. като не знаете нещо, що говорите глупости?!

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 05 ное 2010 16:04

Bobi_S13 написа:Понтияка никога не е бил оценяван като кола в България, тъй като повечето се придъжрат към масовките. Демек всичко рипа на корвет, малко са тези с Файърбърди и Транс Ам. Части за основен ремонт за този автомобил никога не съм продавал! Окачването му се гресира от-до. Което го прави адски здраво и издържливо. Абе Понтиаяк си е понтияк каквото и да говоря, ще е малко. Жалко е, че затриват името, но какво да се прави. Последните няколко години вадят лигочи, що се отнася до външен вид. Старите модели са класики. В България има доста добри екзепляри, включително и GTO. Собствениците им, са фенове като нас и си гледат колите повече от жените. А сега познайте какво става с цената на вече класическите модели...буууууум!
п.п. голям двигател, малък въртящ момент, те за това двигателя на Истинската Американка е вечен. Казвам истинска Американка, тъй като правените за Европа са боклуци, с европейските мотори, но това е вече друга тема на разговор.

Нищо лошо не искам да кажа за Понтиак или която и да е американска марка.Но за мен,американските коли,поне последните 20-30 години отстъпват на Европейските и Японските производители! ОК,голям двигател,нисък въртящ момент-вечен двигател.Но нима е по-добре V8 5.0 кубика и 190 коня и 20литра на 100км. вместо 1.8 редови 4ц. и 7-8-10/100 разход? Откъм качество и технологии,също имат да наваксват,нека им е дълговечен моторя...

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пет 05 ное 2010 17:31

каквва технология нямат?

слагат климатик във всяка една кола от 1964г. докато мойто поло 1996г. няма такъв.
Да разхода, на някои модели е не човешки но това не го бърка американеца с 1,2$ за галон бензин. Тези коли са правени за там!

п.п. 1галон = 3,785 411 784 литра

ако и тука плащахме по 1,2лв. за 3 литра гориво, дали нямаше да караме Р32-ки?!

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 05 ное 2010 17:50

Bobi_S13 написа:ако и тука плащахме по 1,2лв. за 3 литра гориво, дали нямаше да караме Р32-ки?!

Не, скъпи са... mhihi

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 05 ное 2010 17:54

Точно ние не сме хората, които ще оценяваме американското автомобилостроене.
Хем сме далеч, хем нямае такива коли(масове), хем сме сиромаси, хем сме циции ...
Не ги мислете тях и ниските им технологии mhihi

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 05 ное 2010 21:35

Bobi_S13 написа:каквва технология нямат?

слагат климатик във всяка една кола от 1964г. докато мойто поло 1996г. няма такъв.
Да разхода, на някои модели е не човешки но това не го бърка американеца с 1,2$ за галон бензин. Тези коли са правени за там!

п.п. 1галон = 3,785 411 784 литра

ако и тука плащахме по 1,2лв. за 3 литра гориво, дали нямаше да караме Р32-ки?!

Вече и руснаците слагат климатик,ако това е показател за нещо.
Иначе техните коли са правени за америка,не на последно място защото не са приемат добре на другите пазари. А за технологии-какво да ти кажа,погледни какви екстри могат да се поръчат в новата 5-серия на БМВ и да видим дали Кадилак ги предлага всичките (за другите марки не питам,те едва ли ще имат такива поне още 2-3 години).За мен и по отношение на двигателите братята ни от другата страна на океана имат много да наваксват... ;)

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 05 ное 2010 21:40

tisho_psg написа:погледни какви екстри могат да се поръчат в новата 5-серия на БМВ и да видим дали Кадилак ги предлага всичките ;)

Зависи от кадилака колега, мислим че некой Escalade би смазал всекак всекоя X6ца: дори да забравим екстрите-с престижа си просто. mhihi

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 05 ное 2010 22:04

bobocamaro написа:
tisho_psg написа:погледни какви екстри могат да се поръчат в новата 5-серия на БМВ и да видим дали Кадилак ги предлага всичките ;)

Зависи от кадилака колега, мислим че некой Escalade би смазал всекак всекоя X6ца: дори да забравим екстрите-с престижа си просто. mhihi

Къде мешаш Escalade с БМВ X6? Той не е ли в класа на ЗИЛ-а? mhihi mhihi
Сериозно ако пиша,Escalade не е ли един лачен и хромиран КАМИОН?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Пет 05 ное 2010 22:11

tisho_psg написа:Сериозно ако пиша,Escalade не е ли един лачен и хромиран КАМИОН?

Виж, аз съм дърто пристрастно копеле към американските машини.Както си личи и по ника ми.Дори и да си прав че е хромиран ЗИЛ:в BG всеки втори мангасарян/дедесар и сие тиняк кара X6.За Escalade се сещам Бербатов и още един, два нечии мернати по улиците.Пак стигаме до класа и престиж. :beer

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 05 ное 2010 22:16

боли ме фара кои какво кара,става въпрос в кой коли има повече и съвременни технологии.Нямам против хамериканските колици,за мен те просто не са на нивото на японци и немци,иначе всеки си кара каквото иска,нали е демокрация mhihi

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пет 05 ное 2010 22:24

Бях горд собственик на:

Изображение

Изображение

Изображение

V6-3.1- 190 к.с.

Е няма такава тяга... Плюс абсолютно ненадминатия комфорт стабилност и лекота на управление, плюс супер комфортното и приятно возене плюс великолепния Monsoon който озвучаваше.... Изключително тих автомобил, със спокоен лъв под капака, но като го натиснеш ... глух рев и мощна тяга....

Пристрастих се към марката и към V6 ....За нещастие тук в БГ немога да си го позволя иначе бих грабнал едно http://www.allcarpictures.com/pictures/ ... x-2003.jpg

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 05 ное 2010 23:01

аз също съм им фен...не ви ли се струва, че за тяхната популярност огромна роля има и американското кино...

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Пет 05 ное 2010 23:15

Pichaga написа:аз също съм им фен...не ви ли се струва, че за тяхната популярност огромна роля има и американското кино...

Не знам, убийте ме за тоя пост.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Съб 06 ное 2010 9:51

bobocamaro написа:
Pichaga написа:аз също съм им фен...не ви ли се струва, че за тяхната популярност огромна роля има и американското кино...

Не знам, убийте ме за тоя пост.

Не само от киното, дзверове са си американските коли!
Иначе този откъс от филм радва, додж чарджър срещу мустанг!
Понтиак никога не са били така популярни и известни като горе посочените, но не вярвам да ги закрият на 100%!!!!!

Последна промяна от doaiena на Съб 06 ное 2010 10:05, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 06 ное 2010 9:54

tisho_psg написа:....
Нищо лошо не искам да кажа за Понтиак или която и да е американска марка.Но за мен,американските коли,поне последните 20-30 години отстъпват на Европейските и Японските производители! ОК,голям двигател,нисък въртящ момент-вечен двигател.Но нима е по-добре V8 5.0 кубика и 190 коня и 20литра на 100км. вместо 1.8 редови 4ц. и 7-8-10/100 разход? Откъм качество и технологии,също имат да наваксват,нека им е дълговечен моторя...

Не съм ходил в Америка, но Лос Анджелис - Ню Йорк 2700 мили, разстояние през което си караш спокоен със 160км, а си мисля че това болднатото ако го държиш 1000 км да го караш със 160 като стигнеш крайната точка ще си за основен ремонт!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”