Различаване дневни светлини от фарове за мъгла

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Различаване дневни светлини от фарове за мъгла

Мнениеот Милослав » Пон 20 дек 2010 21:17

hitman0013 написа:
Милослав написа:Няма сила която да ме спре да карам на фарове за мъгла, когато те са вградени във фара.
Светят настрани и долу, не заслепяват никой и се виждат през деня ... смрачи ли се се пускат нормалните фарове ....

Каква е идеята да не се ползват тези светлини през деня или през нощта - не разбирам - това е фар който е долу ниско, ако е регулиран правилно - нека да се дебне за такива, които трепят птички с фаровете си нощно време ... фарът за мъгла с правилна регулировка не пречи на насрещно идващите шофьори на пътя ...

ако става въпрос за голф 4 с вградената лупа във фара и аз се интересувам може ли.

Именно за нещо подобно става дума. И на двете аудита фара за мъгла е вграден във фара.

Потребителски аватар
Dino Kirov
Автомобил: 405 SRx4
Двигател: XU10J2C 2.0i 8v 122hp

Мнениеот Dino Kirov » Съб 08 окт 2011 21:58

На BORA-та рефлекторите бяха заминали ,а незнайно защо тя дойде с предни фарове за мъгла,но без позиция за тях на копчето,та преместих жичката от късите на H4 крушката на лупите за мъгла и сега късите са през лупите,а дългите през рефлекторите- никой не е казвал нищо,светят и през деня непрекъснато. На Санта Фе-то обаче направих фаровете за мъгла да се включват автоматично след палене на колата като DRL,като при включване на габарити/къси се ИЗКЛЮЧВАТ пак АВТОМАТИЧНО,но не- спираха ме непрекъснато,показвах им ,че е автоматично,не ги пускам аз- "халогени" били,не можело... Апропо,на самите фарове за мъгла има кодировка E"нещо си",което проверих и означаваше,че могат да се ползват и като дневни светлини,но ****** 18+ български катаджия си знае неговото.

P.S. Фаровете за мъгла на повечето коли спазват законово определеното разположение за дневни светлини,т.е. могат да се ползват като такива,защото хем са на същото място на което трябва да са DRL,хем не са с по-висок интезитет. У нас обаче нещата никога не са както трябва.

SmOkEyY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SmOkEyY » Съб 08 сеп 2012 18:22

Здравейте колеги ! незная дали пиша на правилното място ! имам приятел който монтира модули за дневни светлини ! така сами модул се монтира към дългите намалява крушките да светят до 30% така не товари крушките не си прецакваш и късните ! ако си на хенон на късите въобще неги пускаш ! също така този модул се вкючва 5-7 секунди след като запалиш колата! а не като дадеш на контакт така нети хаби първичния ток ! можеш също да контролираш на колко % да свети има си врътка :) ако някой колега иска да се възползва нека ми се обади )забравих да кажа за колеги с по-нови коли който нямат дневни светлини към борд комп... може в самия модул на фаровете даго има заложено ! препрограмираги човека и също ги пуска на 30% (вчера бяха пуснати на ауди а3 2006г модел )

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 08 сеп 2012 20:12

SmOkEyY написа:Здравейте колеги ! незная дали пиша на правилното място ! имам приятел който монтира модули за дневни светлини !

Малей още 1 е открил Америка scare

Потребителски аватар
Th3_ghost
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: 1.6 AKL

Мнениеот Th3_ghost » Вто 15 юли 2014 20:36

Милослав написа:
hitman0013 написа:
Милослав написа:Няма сила която да ме спре да карам на фарове за мъгла, когато те са вградени във фара.
Светят настрани и долу, не заслепяват никой и се виждат през деня ... смрачи ли се се пускат нормалните фарове ....

Каква е идеята да не се ползват тези светлини през деня или през нощта - не разбирам - това е фар който е долу ниско, ако е регулиран правилно - нека да се дебне за такива, които трепят птички с фаровете си нощно време ... фарът за мъгла с правилна регулировка не пречи на насрещно идващите шофьори на пътя ...

ако става въпрос за голф 4 с вградената лупа във фара и аз се интересувам може ли.

Именно за нещо подобно става дума. И на двете аудита фара за мъгла е вграден във фара.

И в крайна сметка имали ли сте проблеми да карате с включени лупи за дневни светлини при голф 4-ките?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”