въпрос към по-знаещите относно застраховка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: въпрос към по-знаещите относно застраховка

Мнениеот znainainai » Пет 04 фев 2011 18:47

Kaкво да ти кажа искренно се радвам че ти изплатиха колата. Верно кофти ситуация се получи но все пак има светлина в тунела и не е от локомотива идващ насреща :D
Купчината желязо майната и важното е че си жив и здрав а остатъците от нея като ги разпродадеш ше си до покриеш сумата която си дал за колата. Пожелавам ти мноооого безаварийни със следващата кола :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 10 фев 2011 19:03

Колега, много кофти преживяване, но кво да се прай, живота е кофти!
Важното е че ти си добре, и че са ти изплатили поне някакви пари за колата, знам че не са покрили всички разходи, ма по-добре от нищо!
Искам да ти пожелая за напред Много КЪСМЕТ, и най-вече здраве и щастие! Другото ще го постигнеш сам!
И нека тая случка бъде зад гърба ти и никога да не се сблъскваш с подобно нещо!

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Чет 10 фев 2011 19:05

Благодаря много за пожеланията. И не само на мен, а на никого не се случва това. Никой не е застрахован и никой не е безсмъртен, затова внимателно в ограниченията - и риска да си навредите на здравето е по-малък :bowdown

petkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkow » Чет 10 фев 2011 21:34

Вече е минало доста време от началото на темата.Ще си позволя да допиша още нещо,покрай "средната телесна повреда".
При ПТП със пострадали и установена средна телесна повреда се търси дежурен следовател.Това е задължение на КАТ.Идва следователят на мястото на ПТПто със техничска служба,които правят снимки и т.н.т.Ако колите са преместени по една или друга причина,задължително се връщат на мястото на катастрофата за възстановка.При невъзможност да се върнат автомобилите,възстановката се прави със други коли,позиционирани по описание на свидетели и участници в ПТПто.На виновника следователят търси вина и се наказва.В повечето случаи се стига до прокурорско споразумение със административно наказание,глоба и лишаване от правоуправление,освен ако пострадалият не търси допълнително възмездие.
Застрахователят е длъжен да изплати разноски по лечението на пострадалия.За това се прави "уведомление"в писмен вид до застрахователната компания.
Ако написаното е отегчително,моля админите да трият.

Потребителски аватар
6669

Мнениеот 6669 » Чет 10 фев 2011 22:42

petkow написа:Вече е минало доста време от началото на темата.Ще си позволя да допиша още нещо,покрай "средната телесна повреда".
При ПТП със пострадали и установена средна телесна повреда се търси дежурен следовател.Това е задължение на КАТ.Идва следователят на мястото на ПТПто със техничска служба,които правят снимки и т.н.т.Ако колите са преместени по една или друга причина,задължително се връщат на мястото на катастрофата за възстановка.При невъзможност да се върнат автомобилите,възстановката се прави със други коли,позиционирани по описание на свидетели и участници в ПТПто.На виновника следователят търси вина и се наказва.В повечето случаи се стига до прокурорско споразумение със административно наказание,глоба и лишаване от правоуправление,освен ако пострадалият не търси допълнително възмездие.
Застрахователят е длъжен да изплати разноски по лечението на пострадалия.За това се прави "уведомление"в писмен вид до застрахователната компания.
Ако написаното е отегчително,моля админите да трият.

Написаното е далеч от отегчително, напротив доста важно да се знае. При мен случаят беше съвсем друг, а именно след прегледа и снимките които ни направиха в болницата веднага след удара ни изкараха невредими всички. Но на другия ден болките ми не стихнаха въпреки всички компреси и предписания, и потърсих медицинска помощ в спешното отделение на пловдивска болница, при което се оказа спукване на костица на китката и следователно ръката ми беше гипсирана. Просто не ми се занимаваше да хуквам още повече по органи на реда, да доказвам грешната диагноза от градската болница. :beer

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Пет 11 фев 2011 10:19

колега а какво стана с ударената кола? при теб ли остава след изплащане на тотал щета или...?

Потребителски аватар
6669

Мнениеот 6669 » Пет 11 фев 2011 10:32

Колата си е моя собственост и нямат право да ми я отнемат, именно заради това изплащат 75% от стойността за бракуван автомобил. Ако реша да я правя ми изплащат 65% от стойността по шваке, като не изискват надупчен талон за бракуван автомобил :wink:

radik90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radik90 » Нед 13 фев 2011 14:09

Много тъпо нали би трябвало да ти покрият на 100% щетите кви са тия 75%. Според мен ако колата може да се оправи не я бракувай. Един приятел тека се прееба с една е39-ка. В момента авто тенекеждиите какво ли не правят и то за без пари в тая криза.

Потребителски аватар
6669

Мнениеот 6669 » Нед 13 фев 2011 18:31

radik90 написа:Много тъпо нали би трябвало да ти покрият на 100% щетите кви са тия 75%. Според мен ако колата може да се оправи не я бракувай. Един приятел тека се прееба с една е39-ка. В момента авто тенекеждиите какво ли не правят и то за без пари в тая криза.

Колата е бракувана, и ми изплащат 75% понеже колата остава в моя полза, съответно мога да изкарам малко повече от 25те останали процента.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”