Момчето е приготвило 5 000 лв. За тези пари купува 10 годишна кола която е на 250 - 300 000 км в най-добрият случай... и се започва.
1.Смяна на масло, филтри, ремъци, бушони, дефектирали датчици, гуми, антифриз, след някой друг км. водна помпа, феродо, дискове, съединител и представи си колата дошла до основен ремонт .... Всичко това е цифра, сума пари от които няма бягане. Колата е разход, тя не е приход на пари! Можеш да спестиш от работата ако можеш ти да си подмениш частите! И докато си мислиш, че си на далавера в един момент осъзнаваш, че нямаш кола, а купчина ремонтирано желязо за скрап ....Нямаш кола, нямаш и парите които си дал за нея .... Затова моля ВИ, не ми хвалете, че 10 годишните коли са по-добри от новите. Някак си е смешно

Желая на всички ВАС, някога да имате по две коли в гаража си! Една нова и една стара, пък вие кажете коя ще карате повече. Всичко това, което го написах ми е минало през главата! От опит!
Затова предожих на колегата ако може да отдели пари на месец да си вземе една нова и да кара без да се притеснява. Новата кола е много по-здрава и много по-безопасна от предишните модели( съпоставям един и същ клас автомобили)Ще Ви дам пример. Голф 5 стига до 12 въздушни възглавници! Има разход по нея! Аз и горе написах "колата е разход"! Но когато е изплати, тя ще е много по-добра от тази, която е купува в момента.