Какво бихте ми предложили като кола за 5000 лв?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво бихте ми предложили като кола за 5000 лв?

Мнениеот Matematiks » Нед 02 яну 2011 22:02

Има си предимства да :lol: да ти зимат по 600 лева за масло и филтър дето ще смениш иначе за 200,и също така на 30К км да сменяш задни дискове,щото по книжка така пишело,и да дадеш 360 лева за тех и те да са консуматив :063: :bishop и да не ги покрива гаранцията.Ето това е безценно чувство :lol:

Дето вика Италянеца ми квартирант,купил си чосто нов Б5 Пасат през 2000 година,викам му - Много са здрави
И той- е как нема са здрави като всяка година на обслужването ми сменят половината мотор :lol: .Един път вика бех взел заплата 1680 евро,отидох да си взема колата от обслужване,и останах с 20 евро mhihi

Да не говорим за 20% ДДС и още поне 20-30 % от цената в момента в който я изкараш от магазина :applause: а ти тепърва започваш да я плащаш :heeeavy metal :don't worry :041:

И те така mhihi

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 02 яну 2011 22:10

Бягаме от темата ама да кажа!Почти винаги гледат да избягат от гаранцията като казват ,че е по твоя вина или пък това не влизало в гаранцията.И не знам как последният път пак платихме 400 лв за смяна на масло ,като горивният го оставихме същият понеже цифрата беше доста голяма,което аз въобще не удобрих ,но които дава парите тои поръчва музиката.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 02 яну 2011 22:22

Вярно че не е по темата но да кажа и аз,голфа досега не ме е оставил на път /като изключим веднъж в града дето му умря стартера/ ,но определено не бих се чувствал спокоен да тръгна на пазар до Истанбул с него както като се кача на королата на тъста макар и тя вече да не е нова а на 75 000км,чувството за сигурност е безценно в случая и ако мога да си го позволя финансово веднага скачам в нова кола и ми дреме на шмайзера колко струва след изкарването от магазина :!:

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Нед 02 яну 2011 22:40

Момчето е приготвило 5 000 лв. За тези пари купува 10 годишна кола която е на 250 - 300 000 км в най-добрият случай... и се започва.
1.Смяна на масло, филтри, ремъци, бушони, дефектирали датчици, гуми, антифриз, след някой друг км. водна помпа, феродо, дискове, съединител и представи си колата дошла до основен ремонт .... Всичко това е цифра, сума пари от които няма бягане. Колата е разход, тя не е приход на пари! Можеш да спестиш от работата ако можеш ти да си подмениш частите! И докато си мислиш, че си на далавера в един момент осъзнаваш, че нямаш кола, а купчина ремонтирано желязо за скрап ....Нямаш кола, нямаш и парите които си дал за нея .... Затова моля ВИ, не ми хвалете, че 10 годишните коли са по-добри от новите. Някак си е смешно :screwy Желая на всички ВАС, някога да имате по две коли в гаража си! Една нова и една стара, пък вие кажете коя ще карате повече. Всичко това, което го написах ми е минало през главата! От опит!

Затова предожих на колегата ако може да отдели пари на месец да си вземе една нова и да кара без да се притеснява. Новата кола е много по-здрава и много по-безопасна от предишните модели( съпоставям един и същ клас автомобили)Ще Ви дам пример. Голф 5 стига до 12 въздушни възглавници! Има разход по нея! Аз и горе написах "колата е разход"! Но когато е изплати, тя ще е много по-добра от тази, която е купува в момента.

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Нед 02 яну 2011 23:46

Колега ако имаш 5000лв. и работа, и смяташ да си караш колата редовно - вземи си една бюджетна НОВА кола и не се замисляй. Лично аз така ще направя защото: Преди 3-4 години си купих кола за 6000лв. и до сега ми е излязла на цена като на нова (от бюджетните). Ще я карам 3г. и пак ще я продам за "някакви пари". Тая която карам сега ако реша да я продам я ми даде някой 1500лв. я не. Нова кола съм карал само служебна (за съжаление). Ами за 100к. км. нищо не й стана. Има един мн. стар и изтъркан лаф - "Всичко ново е хубаво" ...и си е така 8)

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 02 яну 2011 23:57

Колегата търси кола до 5к вие го пращате за НОВА за 15к :screwy
По логиката на някой ако имаш 5к и работа си вземи нова бюджетна и си свиркай да не ти пука :screwy
И аз като си взех голфа имах 5к и работа...колега tvt555 ми то служебните коли са най-хубави бе брат,кво се оплакваш и да стане нещо след 100хил. пука ли ти

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Пон 03 яну 2011 0:04

godfadar написа:Колегата търси кола до 5к вие го пращате за НОВА за 15к :screwy
По логиката на някой ако имаш 5к и работа си вземи нова бюджетна и си свиркай да не ти пука :screwy
И аз като си взех голфа имах 5к и работа...колега tvt555 ми то служебните коли са най-хубави бе брат,кво се оплакваш и да стане нещо след 100хил. пука ли ти

...вярно,че служебните са най-хубави. :Mr Green Fun Ама защо на служебната нищо не й стана (и то без да ми пука), а на моята какво ли не й стана (с много "пукане"). :?

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пон 03 яну 2011 6:57

Базик ,базик ама...
що не вземеш една лада нива :)
Хем си с джип, хем ремонтите ти ще за по 30-40 лева :)
Слагаш едно газвово и си ти
То без това по българските улици (картофени ниви) друго не издържа повече ....

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 03 яну 2011 7:10

doubledTSI написа:Момчето е приготвило 5 000 лв. За тези пари купува 10 годишна кола която е на 250 - 300 000 км в най-добрият случай... и се започва.
1.Смяна на масло, филтри, ремъци, бушони, дефектирали датчици, гуми, антифриз, след някой друг км. водна помпа, феродо, дискове, съединител и представи си колата дошла до основен ремонт .... Всичко това е цифра, сума пари от които няма бягане. Колата е разход, тя не е приход на пари! Можеш да спестиш от работата ако можеш ти да си подмениш частите! И докато си мислиш, че си на далавера в един момент осъзнаваш, че нямаш кола, а купчина ремонтирано желязо за скрап ....Нямаш кола, нямаш и парите които си дал за нея .... Затова моля ВИ, не ми хвалете, че 10 годишните коли са по-добри от новите. Някак си е смешно :screwy Желая на всички ВАС, някога да имате по две коли в гаража си! Една нова и една стара, пък вие кажете коя ще карате повече. Всичко това, което го написах ми е минало през главата! От опит!

Затова предожих на колегата ако може да отдели пари на месец да си вземе една нова и да кара без да се притеснява. Новата кола е много по-здрава и много по-безопасна от предишните модели( съпоставям един и същ клас автомобили)Ще Ви дам пример. Голф 5 стига до 12 въздушни възглавници! Има разход по нея! Аз и горе написах "колата е разход"! Но когато е изплати, тя ще е много по-добра от тази, която е купува в момента.

Новата кола е по-здрава ... да, ама друг път!
А това за двете коли в гаража - ела да се запознаем. Когато се прибера от работа, оставям служебната(2008,карам я от нова) в гаража и си карам личната(дърт кошник). Защото е в пъти повече кола от новата. И ми харесва в пъти повече.
За безопасността си прав - там 10-годишните не са конкурентни.
Забравих - личната ми кола е на 15г.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 03 яну 2011 7:47

myrshavija написа:Новата кола е по-здрава ... да, ама друг път!
оставям служебната(2008,карам я от нова) в гаража и си карам личната(дърт кошник). Защото е в пъти повече кола от новата. И ми харесва в пъти повече.

Колега,разясни моля те какво имаш предвид като казваш,че дъртия кошник е в пъти повече кола от новата?

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 03 яну 2011 8:02

tisho_psg написа:
myrshavija написа:Новата кола е по-здрава ... да, ама друг път!
оставям служебната(2008,карам я от нова) в гаража и си карам личната(дърт кошник). Защото е в пъти повече кола от новата. И ми харесва в пъти повече.

Колега,разясни моля те какво имаш предвид като казваш,че дъртия кошник е в пъти повече кола от новата?

Справка -В Гаража на колегата :bowdown :lol: .Що искаш да го сравниш с Дачия или нов Опел Астра :cop

Все едно да ми кажеш че мечката-С клас от да кажем 1995г е по лоша от Трагичният избор,или Фиат Гранде Пунто..или Шкода Фабия :039:

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пон 03 яну 2011 8:16

Така е
Старите модели на
Фолксваген
Мерседес
БМВ
Опел
Форд
са в пъти по-качесвени, издържливи и надежни от по-новите! Дори при удар!В тях не е бъкано с електроника и когато ти изгори някое незнайно предпазителче , колата си върви пак!
Старите модели са просто коли с двигател, а новите са Компютри с двигател.
За какво ми е консервена кутия ?! - пробвай на новите модели да натиснеш капака или вратата с пръст да видиш как се огъва .. Е т'ва кола ли е?
За пример я виж пасат2 колко корава кола е голф2 също!
Я сега вземи една нова и виж каква консерва е !
И ще кажа защо е така!
Защото преди когато са се произвеждали автомобили , производителя е искал да направи кола ,която издържа повече , а сега правят коли , които да се карат 5-6 години и да се хвърлят ,за да си купиш пак!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 03 яну 2011 8:22

Отделно,ако сте гледали по Дискавъри как рециклират старите втоНобили, мачкат ги,ама със всичко вътре...претопяват,и правят метал за "новите" части.Иди разбери това каква незнайна сплав става-кашкавал :banghead:

Ако не сте информирани,да Ви кажа че едно време се е зимал матрЯл от Швеция за Немските автомобили,сплавта се е правела специално за определеният детайл :041: Със много от частите в момента се правят компромиси,имам предвид матряла,те и без тва се правят да изкарат лизинга,и после Ганьо да си троши главата :012:

Новото си е ново,и младото си е младо :mrgreen: вярно е това,тате ми го е казал :twisted: -но на съответната цена

Много ми е интересно колко е смяна масло и всички филтри в ЕураТек да кажем :roll:

Последна промяна от Matematiks на Пон 03 яну 2011 8:27, променено общо 2 пъти.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Пон 03 яну 2011 8:24

Къде ви вземат по 400 лв за масло?
На мен ми вземат 128 лв за масло, филтър и работа :D

И аз съм карал 15 годишни Новото си е ново

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пон 03 яну 2011 8:33

Добре бе мама му стара ново ,че ново
Айде пример тогава:

Моя пасат го оценяват като нов за 40.000 лв.
купил съм го 9 - годишен за 7.800 лв.
досега съм дал 4000 за ремонти (просто няма как турбо,накладки,дискове,окачване)
е и?
Равносметка:
общо:
11.800 лв.
Айде сега ми сравни пасата Б5 с нова дачия,"шеврлоет"(което си е лайна-корейски демек - Деу) за 15.000 лева , аз сравнение не намирам освен да се смея..
нали са нови..

предпочитам да карам кола с качество за 40.000 лева , макар и стара и оценена на тея пари преди 9 години.

колко коли имат авариен режим?
Тая има - целта и е да не те остави на пътя, верно че харчи тогава 20/100 нафта , но няма да те остави на улицата...

Последна промяна от Marto_VN на Пон 03 яну 2011 8:38, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”