Как си слагате предпазните колани?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Как си слагате предпазните колани?

Мнениеот groznika » Съб 22 яну 2011 16:50

avgeorgiev написа: Всеки сам си преценява как да си съсипва живота и дали ще кара със или без колан, дали ще си го сложи правилно или ще си го увие около гушата и ще се беси на него. Това, че на теб ти е удобно с колан не значи, че всички на тоя свят са като теб.

На мен пък ми се иска да си слагаш колана за да може утре образно казано като ме удариш да мога аз да ти съсипя живота защото размазаният ти труп няма да ми плати щетите и не носи отговорност за действията си приживе...

Иначе в закона няма описание как е правилно да се постави колан, но всичко е въпрос на тълкование. Ако съм катаджия и те хвана със заметнат каиш ще те санкционирам като за без колан пък ти ходи се обяснявай после, че не било тъй а иначе, че тинтири минтири... последния да затвори вратата ;)

Законът е един за всички и всички е редно да сме равни пред него. С подобно дребно кокошкарство нищо няма да постигнеш. Ако твоята практика на ползване беше допустима бъди сигурен, че отдавна в колите щеше да се прилага именно тя. Доста по-умни глави от твоята са преценили, че настоящата система е необходимият минимум са осигуряване на относителна безопасност на пътуващият. Съмнявам се, че точно ти ще направиш революция в системите за безопасност по автомобилите ;)

Последна промяна от vasstop на Нед 23 яну 2011 12:11, променено общо 2 пъти.
Причина: Въздържай се от агресивно поведение моля!

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Съб 22 яну 2011 17:03

Гледах на Аламинут , един майтап с коланите и катаджийте :063: :
- тръгва един и след пет метра го спират за колан
- за да не му пишат акт, олеква с 5 кинта mhihi
- след два километра пак го спират
- катаджията му вика че колана не е достатъчно стегнат , и отново олеква с 5 кинта :063:
- след още 2 километра отново го спират
- водача почти се е задушил с колана
- А катаджията му вика:" АБЕ , ти за 5 лв. ще се одушиш бре :063: :063:
И аз да не съм ОФФ. Слагам колан само когато видя кукери, иначе ми е крайно неудобно. Стяга ме на корема mhihi и ме души.Седалките винаги си ги слагам ниско, та да мога да се свлека под педалите :mrgreen: За мен просто човек трябва дакара внимателно и да спазва правилата за движение. При шофиране в градски условия с позволената от закона скорост, не виждам какво могат да са ти полезни включените фарове през деня и колана на шията :да:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 22 яну 2011 17:05

Ако имах право в града изобщо нямаше да слагам колан ! Иначе го слагам по нормалния начин с тази разлика че после натискам специалната щипка дето съм си монтирал на него и тя му пречи да се върне обратно и да ме удуши но не му пречи да се законтри напред! Така си карам без да се чуствам завързан като на електрически стол, и да ,знам че така намалявам малко ефективността му но вероятността да направя ПТП заради притискащия ме колан за мен е по-голяма отколкото да пострадам понеже не е стегнат до дупка !

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Съб 22 яну 2011 17:08

POLO PAVLETI написа: За мен просто човек трябва дакара внимателно и да спазва правилата за движение. При шофиране в градски условия с позволената от закона скорост, не виждам какво могат да са ти полезни включените фарове през деня и колана на шията :да:

И си прав и не си Павка. Забравяш, че на пътя не си сам и колкото и да си рационален, по устав и тн. винаги има риск да те догони пиян джигит и да те изкара през прозореца при евентуален удар ;)

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Съб 22 яну 2011 17:14

Така е , не споря. Но съм виждал кола ударена отзад, на която седалките се бяха скъсали от пода, не смея да мисля какво би ти причинил колана на врата в такава ситуация. scare

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 22 яну 2011 17:17

80% от счупвания на черепа и на ребрата са имено от не поставен колан.
при поставяне на колана със сигурност при инцидент няма да загинем.

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Re: Как си слагате коланите?

Мнениеот Lepoev » Съб 22 яну 2011 17:34

velinsl написа:
oSViRePql написа:
Meти написа:Аз колани не слагам! Само извън града според мен няма смисал от тях,но на пасажерската седалка ако седи някой винаги го слага а иначе като ме спрат полицайте се оправам с тях за колана с пропуска :mrgreen:
П.С. Когато изкарах шофьорския курс имах навик да не тръгвам без да слагам колан някак си ми беше неудобно,но с времето ми писна да го слагам най-вече,че в жигулата бяха едни гадни коланите макар,че бях сложил инерционни пак засепваха и се дразнех от това и спрях да го слагам :?

Похвално :да: Важното е че имаш пропуск и нямаш проблем с полицайте :wink:

Еййй тарикати сЕкакви!

Не казвай, че ако имаш и ти такава възможност никога няма да я използваш...(корекция: възможноста да се отървеш благодарение на карта или пропуск от полицаите)

По темата: БЕЗ ВСЯКАКВО ЖЕЛАНИЕ.

Очаквам тема: как си помпите гумите.

Абсолютно си прав не обичам коланите стягат ме пречат ми да дишан не мога да си показвам главата през прозореца не мога да бъркам в жабката па да не говорим ако се смачкам някаде как може да блокира и да не мога да излезна както е имало в много случай и хората са умирали :( Иначе извън града си ги слагам както и фарове пускам до 1 март :) не искам да споря с никой но спред мен в града колани и фарове са излишни за тва не ги пускам и слагам :)

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Съб 22 яну 2011 20:15

Винаги карам със закопчан колан както си трябва,задължително!

Потребителски аватар
avgeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avgeorgiev » Съб 22 яну 2011 22:30

groznika написа:С подобно дребно кокошкарство нищо няма да постигнеш. Ако твоята практика на ползване беше допустима бъди сигурен, че отдавна в колите щеше да се прилага именно тя. Доста по-умни глави от твоята са преценили, че настоящата система е необходимият минимум са осигуряване на относителна безопасност на пътуващият. Съмнявам се, че точно ти ще направиш революция в системите за безопасност по автомобилите ;)

Значи колите с автоматични колани трябва да се забранят според твоите велики разсъждения и изчисления за минимална безопасност. Сигурно тия дето са ги измислили нещо не са в ред. :beer

Последна промяна от dobrin на Нед 23 яну 2011 9:39, променено общо 1 път.
Причина: Въздържай се от иронични подмятания! Това е последно предупреждение!

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Съб 22 яну 2011 22:36

Слагам си колана по единствения логичен начин. Дразни ме понякога, но няма как, за мое добро е.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Съб 22 яну 2011 23:01

avgeorgiev написа:Значи колите с автоматични колани трябва да се забранят според твоите велики разсъждения и изчисления за минимална безопасност. Сигурно тия дето са ги измислили нещо не са в ред. :beer

Не, но явно според твоите разсъждения пасатът ти е оборудван с автоматични колани :063:
Обясни на всички в тази тема ЗАЩО се правиш на идиот и какво всъщност ти пречи да си сложиш колана като нормален човек така както е проектиран за автомобилът ти?

Можеш ли да дадеш рационално обяснения на този въпрос като изключваме "пречи ми", "стяга ми коремчето и пръцкам", "къси са ми крачетата и не стигам педалите като съм с колан" и тн...

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Нед 23 яну 2011 8:28

Колана го слагам по стандартният начин.Слагам го редовно от както ми направиха два акта за 1г, че съм без колан.Свикнах да го слагам редовно,а ченгетата който ми ги написаха сега стоят,крият се като..., а аз им се усмихвам със задоволктво.Взеха ми точки и пари и сега най примерният водач по отношение на коланите.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Нед 23 яну 2011 9:04

Аз съм в потрес, колко от колегите тук се държат като деца. Мети е ясен, но просто нямам обяснение за другите. Може ли до такава степен да не ви пука за собствената ви безопасност. Не гледате ли дискавъри и всичките видеа относно ползата от колана, белята става веднъж, и не ви пожелавам да влезете в статистиките за ползите от колана.
Пс. Коли с автоматични колани не се произвеждат от доста време, защото не вършат работа

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 23 яну 2011 9:42

groznika написа:Обясни ... какво всъщност ти пречи да си сложиш колана ... така както е проектиран за автомобилът ти? Можеш ли да дадеш рационално обяснения на този въпрос като изключваме "пречи ми" и тн...

Да, на мен също ще ми е интересна причината, с която всеки се оправдава да не се слага колан, при условие, че отнема точно 4-6 секунди.

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Нед 23 яну 2011 10:18

Слагам го без изключение,дори и на много къси разстояния!Не е добре човек да играе с късмета си,а щом е измислен колана,значи трябва да се слага!!!Ако не беше полезен във времето щеше сам да изчезне от базовото обурудване на автомобилите ни :deal

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”