avgeorgiev написа: Всеки сам си преценява как да си съсипва живота и дали ще кара със или без колан, дали ще си го сложи правилно или ще си го увие около гушата и ще се беси на него. Това, че на теб ти е удобно с колан не значи, че всички на тоя свят са като теб.
На мен пък ми се иска да си слагаш колана за да може утре образно казано като ме удариш да мога аз да ти съсипя живота защото размазаният ти труп няма да ми плати щетите и не носи отговорност за действията си приживе...
Иначе в закона няма описание как е правилно да се постави колан, но всичко е въпрос на тълкование. Ако съм катаджия и те хвана със заметнат каиш ще те санкционирам като за без колан пък ти ходи се обяснявай после, че не било тъй а иначе, че тинтири минтири... последния да затвори вратата

Законът е един за всички и всички е редно да сме равни пред него. С подобно дребно кокошкарство нищо няма да постигнеш. Ако твоята практика на ползване беше допустима бъди сигурен, че отдавна в колите щеше да се прилага именно тя. Доста по-умни глави от твоята са преценили, че настоящата система е необходимият минимум са осигуряване на относителна безопасност на пътуващият. Съмнявам се, че точно ти ще направиш революция в системите за безопасност по автомобилите