Колега, ти говориш за коли от 70-те сигурно? Защото моделите от началото на 80-те насам дори руските имат - Лада от 2103/04/05/06/07/08/09/10/11 и т.н., Москвичите след 408...Теодор написа:А и навремето като нямаше авариини на повечето соц коли как ли сме правили маневри на заден ход

Пускане на аварийни при включване на задна предавка
Re: Пускане на аварийни при включване на задна предавка
joro_kem написа:а без аварийки как е - разгадаваш мистерията веднага ли? в немско какво повелява традицията - спираш и паркираш без сигнализация ли? ами ако трябва да спреш и да паркираш на заден каква сигнализация е по-добре да дадеш? айде по-сериозно!
Не пускат авариики без наличието на сложна маневра.И то предимно жените го правят ако се види някъде...

kiril_bulgaria написа:Както каза колегата ISRalien
> да благодаря на някой, че ме е пуснал,
> да му се извиня, ако съм сгафил нещо,
> че съм спрял някъде, за да слезе/да се качи някой,
Допълвам;
> Като давам заден, за да изляза от паркиране. Има един момент, когато не виждаш дали идва автомобил. А с включването на аварийните, предупреждавам колегите, че излизам.
Добре, но нали затова е задната бяла светлина, за да се вижда, че колата е с включена задна скорост?
- shadou2
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: 1.6 SR
Абсолютно съгласна колега, хората са го решили, ако трябваше да се включват аварийните щяха фабрично да го направят.
Или производителите са прекалено глупави да се сетят?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Интересно колко коли излизат от завода с тази "екстра"!?
- shadou2
Ами и аз питам това?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какво пък се хванахте за това дали излизал автомобила фабрично или не?! И на мен ми се вижда прекалено да се връзват аварийните светли към задната скорост, но относно използването им при движение на зад в дадена ситуация е напълно резонно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Явно е резонно за теб, но не и за производителите. Да разбираме ли, че са по-тъпи? Изобщо позволено ли е да задаваме въпроси? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Производителя не е критерии в случая! Той се съобразява със законодателството при производство на автомобили за различните части на света ... Няма такова задължително предписани и не се прави фабрично, но това не значи, че не може да се използва на практика за тази цел.
На теб като ти направят път не пускаш ли аварийните светлини или да вдигнеш ръка за да благодариш?! Ако го правиш значи си в нарушение, все пак производителя не го е предвидил фабрично
Харесва ли ти вашата логика?!
Има неписани правила и е близко до акъла кое, как, кога да се прави.
В закона има предписания за използване на тези светлини, но никъде няма забрана за използването им на заден ход. От правна гледна точка щом не е забранено, значи е позволено.
На теб като ти направят път не пускаш ли аварийните светлини или да вдигнеш ръка за да благодариш?! Ако го правиш значи си в нарушение, все пак производителя не го е предвидил фабрично

Има неписани правила и е близко до акъла кое, как, кога да се прави.
В закона има предписания за използване на тези светлини, но никъде няма забрана за използването им на заден ход. От правна гледна точка щом не е забранено, значи е позволено.
- shadou2
Аз предлагам, да се пусне запитване към всички производители, защо не са включили тази ТОЛКОВА важна екстра в стандартното оборудване на автомобила както и звуков сигнал, който да гласи на всички различни езици внимание карам на зад, ооо да забравих в 90% от страните в Европа е забранено да ползваш аварийни за щяло и нещяло ;).
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз това съм го пропуснал със забраната за 90% от страните в Европа
, ако може да ми цитираш текст в закона, който да забранява използването на аварийните светлини при движение назад с автомобил
Производителите на автомобили не са тези, които определят кое е позволено и кое не, дано го осъзнаете скоро

Производителите на автомобили не са тези, които определят кое е позволено и кое не, дано го осъзнаете скоро

- shadou2
Ако беше разрешено мислите ли,че нямаше да ви сложат тази толкова необходима екстра
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
И кому са нужни аварийки, като си има светлини за заден ход? Има си и мигачи - десен и ляв, в зависимост от това, дали ще паркираш от дясната страна на пътя или от лявата (на еднопосочно).
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Все си мислех че производителите се съобразяват със законодателството на държавата или региона за който произвеждат дадения модел, но явно в нашия форум има неподозирани гении които би трябвало да се реализират в някоя автомобилна компания или в краен случай в законодателната комисия на ЕС 

Аварийните при паркиране имат смисъл само за това, да подскажеш, че се гласиш да правиш нещо, а не си спрял просто така "да мислиш". Макар че единия мигач е по-смислен в повечето подобни случаи. Накратко казано, взеха да прекаляват хората с аварийните. Особено жените са големи любителки - даже изглежда повечето смятат, че това е "по правилник".