reno megane или golf 4?
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Re: reno megane или golf 4?
На твое място ще си купя голф4 1.8 125 коня!Ако караш повече един ГИ и си ти 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
mitakathvp написа:На твое място ще си купя голф4 1.8 125 коня!Ако караш повече един ГИ и си ти
Да..и ще има да се чудиш къде са скрити тези 125 коня ако колата е под 4000 об???
защото максималния въртящ момент на този ДВГ е при 4200 об/мин!!!!С тези 125 коня ще гълташ пушилката дори на 90 к.с. ТДИ!
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Колега преди се прекланяше на АБС-а сега си взе дизел и др песен пееш
изказвам моето виждане за нещата.Имаме в семейството и Б5 1.9 AFN но се опитвам да съм обективен за разлика от теб на който все неговото е по арно

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
mitakathvp написа:Колега преди се прекланяше на АБС-а сега си взе дизел и др песен пееш![]()
изказвам моето виждане за нещата.Имаме в семейството и Б5 1.9 AFN но се опитвам да съм обективен за разлика от теб на който все неговото е по арно
![]()
АБС-а има макс торк от 2500-2800 оборота

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ако може и аз да споделя лични впечатления от мотора. Братовчед ми взе Ауди А4 1.8 атмосферен. Той самият ми вика "Абе уж 125 коня, пък сякаш не изглежда да върви като за толкоз". Ама той е посвикнал на друг тип кола и двигател. Аз също се чувствам странно в колата му, покарах я няколко километра. Наистина не се усеща някакъв кой знае какъв пауър като за 125 коня кола, но пък и дефакто аз много и не я мачках на големи обороти. От моята съм свикнал да я карам в диапазона 2-3к оборота, където си е силата й. Японските коли сигурно са още по-интересни в това отношение, карал съм само 2 пъти японска кола - Мазда МХ3, която е учудващо пъргава на всякакви обороти (2.0л 6цил мотор 140 к.с.) и Мазда 323 с 1.5 мисля 88к.с. като втората не остави у мен някакво върховно чувство за пъргавина и ускорение.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
От този 125 к.с. атмосверен мотор няма какво повече да очаквате,това му е вървежа ни повече ни по-малко.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
forski написа:От този 125 к.с. атмосверен мотор няма какво повече да очаквате,това му е вървежа ни повече ни по-малко.
Така си , нямали кой да набутва на сила въздуха в цилиндрите , няма тръпка .

Виж, 1.8Т е друго нещо ако говорим за бензин.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
така като чета кви ги пишете имам чувството че след 10 години всички вие ще карате коли с мощност над 400кс щото всички предишни сте им свикнали и са ви се стрували бавни и мудни вече.Сега и 1.8 излезна умрял кон-от завода трябва да си променят стратегията и да почнат да произвеждат само от 2000куб нагоре, защото на няколко разбирача им се виждали слаби колите.
Някой пък за тръпка говорят-една хубава и дълбока дупка и си мъртъв бе мойто момче, не става в България тоя номер
Някой пък за тръпка говорят-една хубава и дълбока дупка и си мъртъв бе мойто момче, не става в България тоя номер
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
hitman0013 написа:така като чета кви ги пишете имам чувството че след 10 години всички вие ще карате коли с мощност над 400кс щото всички предишни сте им свикнали и са ви се стрували бавни и мудни вече.Сега и 1.8 излезна умрял кон-от завода трябва да си променят стратегията и да почнат да произвеждат само от 2000куб нагоре, защото на няколко разбирача им се виждали слаби колите.
Аз никъде не видях някой да казва че 1.8 125к.с. е умрял кон

Колегата през два поста по-нагоре каза че е карал такъв и не е усетил кой знае какъв " пауър " аз казах че от този мотор не можеш да очакваш кой знае какъв " пауър " а колегата след мен каза че за да има " пауър " трябва нещо да вкарва въздух в цилиндрите декек турбо 1.8Т
За умрели коне никой не говори,ти къде ги видя

p.s.-а в дупка можеш и със колело да се пребиеш,а 400 коня са си 400 коня който може да ги язди халал да са му

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Истината е проста , с мощонста лесно се свиква и започва да ти се иска още и още . Разбира се че ведъж като свикнеш на дадена мощост по-слабите ще ти се струват умрели коне .Всеки който е карал турбиниран двигател разбира за какво говоря . Струва ми се че и колегата с AKL - а ако мине на турбина друга песен ще запее. 

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Всичко с времето си, турбина на мотора за икономия, не за вървеж, така го мисля.
Колега форски, не се прави на девствен като търсиш буквални изрази, пауъри и други детски глупости.След още някой ден като стане бензина 3лева ще видим пауър, дърпане и "не върви толкова".
Колега форски, не се прави на девствен като търсиш буквални изрази, пауъри и други детски глупости.След още някой ден като стане бензина 3лева ще видим пауър, дърпане и "не върви толкова".
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
hitman0013 написа:Всичко с времето си, турбина на мотора за икономия, не за вървеж, така го мисля.
Ти може така да го мислиш ама няма така да стане

- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Всеки с разбиранията си
за мен е кеф с 10 кинта да мина 100км за други турбото е кеф,всеки сам си знае.Само да вметна имаме и турбо кола не е историята за киселото грозде 

-
- Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
- Двигател:
Преди време имах Волво В40 97г. с Рено мотор,трябва да ви кажа че частите му никак не са евтини,ама никак.За 2 тампона на двигателя ми искаха 420 лв.
По добре си карай Голфу 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”