Минаване на технически преглед с ксенон-невъзможно!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Re: Минаване на технически преглед с ксенон-невъзможно!

Мнениеот Marto_VN » Пон 21 мар 2011 20:17

Ludia написа:
ABSOLUT написа:Хахахах, БРАВО, бих казал "най-накрая" :applause:

Амин
:bowdown :bowdown :bowdown
дано да е истина.... :bishop

Дано , Дано ,че ми писна да ме заслепяват с измислени ксенони - така трябва да е !!!

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 21 мар 2011 20:17

Защо пропускаш прегледа? Това е много важно... Аз примерно ходя веднъж на 6 месеца. Е, старая се на 6 месеца де. Понякога са на малко повече.

Пак казвам - познавам хора, които до последно си мислят, че имат орлов поглед, а се оказва, че това далеч не е така...

П.П.: Динко, далеч не е заяждане това. Такова ми е мнението просто. :beer

ЕДИТ: Speedy, аз писах по-горе. ;) Не е никакъв проблема. Правиш си фаровете, отиваш за експертна оценка с оптични уреди и ти издават сертификат. После пей сърце. Поне на мен така ми се иска... ;)

Последна промяна от escrime на Пон 21 мар 2011 20:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Пон 21 мар 2011 20:19

Не си мисли че съм приел мненията ти като заяждане всеки си има виждане по въпроса.Ама дайте да не се делим на кьорави или кандидат кьорави.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 21 мар 2011 20:20

Има и друго нещо свързано с ксенона.
За рефлекторните фарове е ясно че няма оригинално оборудван с ксенон.
Дори и да сте с лупи и сложите ксенон, колата задължително трябва да е с устройство миещо фаровете. Но това дали ще го търсят на ГТП ще се разбере.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 21 мар 2011 20:22

parno написа:
escrime написа:П.П.: Дано започнат най-накрая да глобяват и за включени фарове за мъгла (и отпред и отзад).

хаха
зад мен като кара някой черип с къси биещи в космоса му пускам стоп за мъгла
веднага след това започва да ми мига с дългите mhihi
за съжаление само единия ми работи (не знам защо) иначе ако ми се занимаваше щях да оправя и другия поне да му пълно гадното на кавала

Емиии, то работи винаги левия mhihi Разбира се има и изключения и гаражен тунинг mhihi

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 21 мар 2011 20:22

escrime написа: Не е никакъв проблема. Правиш си фаровете, отиваш за експертна оценка с оптични уреди и ти издават сертификат. После пей сърце. Поне на мен така ми се иска... ;)

е те това е проблема :idea:
Никъде немоеш го вземеш,колкото и да искаш :idea:

Andonov написа:колата задължително трябва да е с устройство миещо фаровете

това ще е следващата стъпка в ГТП-та :wink:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 21 мар 2011 20:24

По принцип да. В ксенон-пакета при ФВ са включени и измиващи устройства на фаровете. Време си беше да въведат тези правила. Само се моля някой хитър полицай да не ме спре и да се налага да му обяснявам, че зад лупата ми има ХАЛОГЕН, а не ксенон. Щото са ме питали разни хора "Това ксенони ли са отпред" :screwy Интересно на лупата ксенон ли й е другото име mhihi

tish
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот tish » Пон 21 мар 2011 20:34

А не е ли точно идеята на този ксенон да се подобри видимоста на пътя и по този начин да се избегнат и намалят ПТП-а? Един въпрос към всички сезнаещи и плюещи ксенона колеги... В домовете ви по колко крушки светят и по колко вата са? Защо не си оставяте по една 40 вата крушчица да мъждука и да си чупите крайниците в мебелите, а си слагате по 100вата крушки или силни енерго-спестяващи крушки... не ви ли заслепяват те(щом са ви толкова нежни очите)?
П.П. за да не ви заслепяват всички на пътя...просто си гледайте пътя, а не фаровете на колите, докато се разминавате с тях. И не виждам смислъл да се плюем едни други за това кой какви фарове е избрал. И на мен не ми харесва начина ти на шофиране примерно, но не мога да имам претенции към теб + никой няма да ти спре колата от движение нали...? Не визирам конкретно някой, да ме извините, не искам да обидя някой от колегите(просто пример) :beer

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 21 мар 2011 20:35

Затягане на контрола, спиране от движение не само на преглед, но и при проверка на пътя, отнемане на книжки... Крайно време е да се сложи край на гаражните изпълнения и тъпите тунинги като се ползва само стоково оборудване.
Други отдавна ни изпревариха вече:
viewtopic.php?f=59&t=188396&hilit=%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F+%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BD

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 21 мар 2011 20:40

пичага...как да си гледам пътя като ми бъркаш в очите mhihi
ся настъпахме по мазола темата с кофти фаровете и гъзарията ама сорри
това е положението
най-лесно ми е да взема за 60 лв един ксенон , да го шибна на колата и да си викам "йай уау ау как свети" mhihi ама отсрещния не се знае кога ще спре да ме набие заради него :lol:
мислиш ли че твоя ксенон свети много правилно на фаровете на които си го монтирал?
аз не мисля mhihi

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 21 мар 2011 20:41

Ljubon написа:Други отдавна ни изпревариха вече:
viewtopic.php?f=59&t=188396&hilit=%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F+%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BD

те са ни изпреварили и в хитруването.Спокойно mhihi

LILO&STICH написа:Руснаците си поръчват ксенон от китайците,но пък китайците са хитри и им ги пращат с ленките с нужните символи.За да съм по-точен:

Изображение

Изображение

така ще стане и тук.Масово ще слагат лупите и лепенките mhihi

И за пръскалките за фаровете има ефтини варянти в нета.Заедно с помпата и резервоарчето :wink: Под 60лв гледах комплекта :lol:

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пон 21 мар 2011 20:43

Добре , добре :)

никой не е казал че гледаме във фаровете на колите. Аз не гледам лично там , просто е гадно да ти светнат със ксенон сложен на рефлектор. Това е истината. И не случайно закона го забранява!
Сега .... разбирам, дали сте едни пари за ксенон сложен на рефлектор и си държите тезата , че "нямало проблем" защото сте се изръсили пари за това - ама има проблем !
Няма значение на къде е насочен фара , просто част светлината която рефлектора не може да фокусира или отрази се пръска , настрани и това е проблемното заслепяване!
Фара с рефлектор е с определена и изчислена форма, за да отрази и фокусира пределно количесто светлина и когато това е по-ярка светлина от изчисленото - просто остатъка се пръска на където си иска.
Имаше една таква тема тука и доста "професори" "философстваха" ,че не било вярно - да ама е вярно!

но нищо , той закона , ще промени това, и ако мине някой "колега" преглед с такива фарове - то после КАТ , ще се погрижи ксенона да му излезе в Петорен размер!
п.с. колега съм го писал в кавички, защото това не е хич колегиално!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 21 мар 2011 20:47

tish написа:А не е ли точно идеята на този ксенон да се подобри видимоста на пътя и по този начин да се избегнат и намалят ПТП-а? Един въпрос към всички сезнаещи и плюещи ксенона колеги... В домовете ви по колко крушки светят и по колко вата са? Защо не си оставяте по една 40 вата крушчица да мъждука и да си чупите крайниците в мебелите, а си слагате по 100вата крушки или силни енерго-спестяващи крушки... не ви ли заслепяват те(щом са ви толкова нежни очите)?
П.П. за да не ви заслепяват всички на пътя...просто си гледайте пътя, а не фаровете на колите, докато се разминавате с тях. И не виждам смислъл да се плюем едни други за това кой какви фарове е избрал. И на мен не ми харесва начина ти на шофиране примерно, но не мога да имам претенции към теб + никой няма да ти спре колата от движение нали...? Не визирам конкретно някой, да ме извините, не искам да обидя някой от колегите(просто пример) :beer

Има ли смисъл да се коментираме? Виж твоите фарове как светят погледнати отгоре:
garage.php?mode=view_image&image_id=22311
представям си срещу теб какво е :horror:
Гледам си от Стара Загора, ако искаш някоя вечер като си свободен (съответно и аз) дай да се качим на колите си и да идем нейде на тъмно. Ти ще седнеш в моята, а отзад ще паркираме твоята с ксенона и ще погледаш малко в страничните и огледалото в купето да ми кажеш как се чувстваш. След това аз ще ти светна с лупите в огледалото и ще седнем и двамата да видим как заслепява. После пак да пишем във форума :beer

Последна промяна от stefan4o на Пон 21 мар 2011 20:55, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пон 21 мар 2011 20:47

tish написа:А не е ли точно идеята на този ксенон да се подобри видимоста на пътя и по този начин да се избегнат и намалят ПТП-а? Един въпрос към всички сезнаещи и плюещи ксенона колеги... В домовете ви по колко крушки светят и по колко вата са? Защо не си оставяте по една 40 вата крушчица да мъждука и да си чупите крайниците в мебелите, а си слагате по 100вата крушки или силни енерго-спестяващи крушки... не ви ли заслепяват те(щом са ви толкова нежни очите)?

Първо, когато почна да си монтирам лампите на нивото на очите в нас и ме заслепяват ще си сложа 40 ватова крушка... Второ: Писнало ми е вече на пътя да се чудя ще успея ли да се задържа на асфалта докато се разминаваме с тоя или ще вляза в банкета... Идеята била да се подобри видимостта... човеко видимостта се подобрява за теб и се влошава в ПЪТИ за мен... Мислете малко за околните...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 21 мар 2011 20:48

stefan4o написа:
tish написа:.....

Има ли смисъл да се коментираме? Виж твоите фарове как светят погледнати отгоре:
garage.php?mode=view_image&image_id=22311
представям си срещу теб какво е :horror:

хахахха,верно е това :mrgreen:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”