От КАТ ми скъсаха нервите това лято....

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Re: От КАТ ми скъсаха нервите това лято....

Мнениеот theultimate » Съб 05 сеп 2009 0:05

Стара тема. Иначе никой не ти е виновен за паркирането. И в София е същата шитня - обикновено водя някой с мене да стои в колата, ако не обикалям, ако няма къде просто си плащам. Левче на час не е трагично, ако е да свърша някаква работа. А за ограниченията - ще гриземе дървото докато не направят магистрали навсякъде. Тогава и да искат няма какво да се заядат - така е в цяла Европа.

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Съб 05 сеп 2009 1:00

M_POLO написа:та някой ако може да ми каже колко пари 6те ми излезнат тези актове за леко ПТП и за знак? ще съм благодаен ебати и лято и 4удо

Ами на мен за едно леко ПТП, на една дето я ожулих, без изкривени ламарини, само боята си оставих (диаметър 10-15см.) ми взеха 9 точки и 100лв.

А кой е тоя знак Б14? :oops:

Потребителски аватар
Student_pravo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Student_pravo » Нед 06 сеп 2009 1:02

Така е, но има ограничения, които са адски малоумни и излишни. Например знам един дълъг прав участък, шосето е перфектно, няма дупки,има перфектна видимост, минават 1-2 коли на 5 минути, точно там няма къщи или други пречки - ограничението е 40. Е как човек да го спазва, при положение че почти всеки ден минава оттам примерно и този път го знае и от сън да го бутнат. Редовно минавам със 70 оттам. Моля колегите, които подозирам че ще ми се нахвърлят, да имат впредвид, че по принцип спазвам ограниченията, но всяко правило си има и изключения, а това изключение в случая е напълно оправдано, имайки впредвид конкретната пътна обстановка там.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Нед 06 сеп 2009 19:44

Калоян Кирилов написа:
M_POLO написа:та някой ако може да ми каже колко пари 6те ми излезнат тези актове за леко ПТП и за знак? ще съм благодаен ебати и лято и 4удо

Ами на мен за едно леко ПТП, на една дето я ожулих, без изкривени ламарини, само боята си оставих (диаметър 10-15см.) ми взеха 9 точки и 100лв.

А кой е тоя знак Б14? :oops:

http://www.maverick2000.net/ZDP/Patniznaci.htm

Потребителски аватар
Rad3v
Автомобил: Vw Golf 4 TDI
Двигател: ARL 2000g
Контакти:

Мнениеот Rad3v » Нед 06 сеп 2009 21:35

Е незнам защо така, ама на мене на скори ми писаха фиш във Варна за неправилно изпреварване на стойност 30 лв, незнам на теб какъв е тоз фиш дет са ти го писали...

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 13 сеп 2009 11:34

И аз пак събрах доста. Даже почнаха и пеш вече актове да ми пишат, ама не смятам да им ги плащам поне до другото десетилетие. :lol: Чудат се явно как да попълват бюджета. Обаче няма как да стане тоя номер от безработни пари да изкарват наглярите прости. :screwy Ти им обесняваш, че си безработен и немаш пари те за 20км превишение извънградско АКТ пишат. :screwy
Дано им се загубят актовете по пътя до МВР София, гръм да ги удари докато ги возят, чумата да ги тръшне и всичко най. mhihi heavy metal zork death

theultimate

Мнениеот theultimate » Нед 13 сеп 2009 16:24

Тъпи са ограничениеята просто. Тези които ги пишат не се съобразяват че това не е 9999-класен път по който пътуват само неделни шофьори, ами понеже няма нагистрала е основна пътна артерия. Наистина няма как някой който пътува по работа всеки ден от там да кара с 40 на прав участък понеже някъде си някога си някоя пияндурник се е блъснал там. Така или иначе никой не ги спазва тия ограничения, защото са малоумни, но когато има катаджии някой изгаря. За това присветквайте с фаровете и това е...

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Нед 13 сеп 2009 16:39

theultimate написа: Така или иначе никой не ги спазва тия ограничения, защото са малоумни, но когато има катаджии някой изгаря. За това присветквайте с фаровете и това е...

Абе хората ли се промениха, аз ли взех да не забелязвам, ама вече не всеки си прави труда да присветне. Знам ли? Може би си мислят че е излишно, или че всеки вече е с антирадар?

theultimate

Мнениеот theultimate » Нед 13 сеп 2009 17:47

Радар детрктора не върши работа - вече черпих веднъж, защото разчитах на него. Като има коли пред теб спират тях. Като си първа кола ти писка чак като те спрат.

Може би хората си мислят че като не светкат намаляват броя катастрофи. Ама не съвсем. Полицаите не стоят където нормално има ПТП-та, а където има знак 40 и могат да спрат на практика всеки който си харесат, защото дори най-големите пенсии минават със 60 примерно. Така че като светкам само им намалявам приходите, войната по пътищата си остава, докато не наслагат камери навсякъде. В центъра на София примерно има камери и простотиите поне според мен намаляха значително.

Скоро разказвах на едни роднини от щатите как си плащаме актовете и как черпим. Останаха потресени. Казаха, че там има предимно камери. А катаджиите нямат право да те спират ако нямаш нарушение. Някакъв пич си карал 2 години без книжка и накрая го спрели случайно, защото не му светил единия фар. Тук всяка вечер ни гаврят да духаме в дрегера и да си отваряме багажниците без да сме направили нищо. И като ти напишат акт можеш да го обжалваш и ако не стане - плащаш го за 15 минути в общината. Останаха доста озадачени като разбраха как отивам в 7:30 в КАТ преди да отвори и седя поне 2 часа.

Потребителски аватар
lud_dj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lud_dj » Нед 13 сеп 2009 18:42

И на мен ми е чудно че мн рядко се присветкват хората които са мернали полицаи :evil: аз винаги предупреждавам дори 2 км след като съм ги подминал а онзи ден на е79 никон дори не светна и един кондуктор изкочо зад едно дърво направо побеснях първо се опита да ми лепне неправилно изпреварване при положение че пред мен няма кола и после ми тресна акт за 44 км превишение и вече тотално откачих :banghead: викам му покажи ми на радара бе колега той ми вика немога защото радара го е запаметил :063: аз го питам дали му приличам на мики маус или на поляк ? :evil: след като неми го показа писах възражение и на другия ден със адвоката ми едно бързо писанце до началник рпу и са чакам да вида какво ще измислят 8)

theultimate

Мнениеот theultimate » Нед 13 сеп 2009 19:08

А да....там дето свършва "магистралата" (в кавички щото е може би единствената магистрала в Европа с ограничение 90) има готино ограничение 40, където +40 +50 си е норматив.

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Нед 13 сеп 2009 20:00

theultimate написа:Може би хората си мислят че като не светкат намаляват броя катастрофи. Ама не съвсем. Полицаите не стоят където нормално има ПТП-та, а където има знак 40 и могат да спрат на практика всеки който си харесат, защото дори най-големите пенсии минават със 60 примерно. Така че като светкам само им намалявам приходите, войната по пътищата си остава, докато не наслагат камери навсякъде.

Не знам, може би аз съм от "старата школа" - все пак от точно 20 години имам книжка,може и да не съм права, да не разсъждавам правилно, може би наистина не трябва да се дава знак на колегите че има КАТ, ама го правя. Смятам че така е редно. Защото, както правилно е написал колегата - целта на КАТ не е да спре или намали катастрофите, а да застане на място, дето ще има добър "улов".
Може би за мен това влиза в понятието "колегиалност " на пътя, макар че много ще ме оборят. Отново подчертавам - де държа да съм права. Всеки има право на мнение. Но от година на година като че ли такива като мен намаляват. А може би ни е време да се "пенсионираме"? Но на мен ми се струва, че има и друго - помните ли шопа? - я не сакам я да съм добре, сакам Вуте да е зле. Българщина, какво да се прави!
Просто въпроси, изказани на глас?!?!?!

Потребителски аватар
Student_pravo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Student_pravo » Нед 13 сеп 2009 23:26

Аз също забелязвам, че напоследък по-малко хора присветкват за КАТ. Между другото като стана въпрос за малоумни ограничения, по магистрала "Хемус" ми се наложи да минавам 3 пъти това лято. Доколкото си спомням имаше едно място, където имаше леко неравен пътен участък и имаше ограничение 70 и малко след него - застанали КАТ и пишат акт на колега. Следващият път като минавах нямаше КАТ и си минах с около 100 през въпросния участък и нямаше абсолютно никакъв проблем и не открих никаква причина, поради която може да е ограничена скоростта до 70. Това ограничение 70 е прекалено. Съгласен съм, че оттам не може да се мине със 160-180 (пак зависи от колата), но мисля, че дори да минеш с 90-100 през него, няма абсолютно никакъв проблем и опасност. Обаче ако превишиш, гладният катаджия чака за поредния улов, макар че той самият като цивилен шофьор минава с не по-малко от 100.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 13 сеп 2009 23:29

Student_pravo написа:Аз също забелязвам, че напоследък по-малко хора присветкват за КАТ. Между другото като стана въпрос за малоумни ограничения, по магистрала "Хемус" ми се наложи да минавам 3 пъти това лято. Доколкото си спомням имаше едно място, където имаше леко неравен пътен участък и имаше ограничение 70 и малко след него - застанали КАТ и пишат акт на колега. Следващият път като минавах нямаше КАТ и си минах с около 100 през въпросния участък и нямаше абсолютно никакъв проблем и не открих никаква причина, поради която може да е ограничена скоростта до 70. Това ограничение 70 е прекалено. Съгласен съм, че оттам не може да се мине със 160-180 (пак зависи от колата), но мисля, че дори да минеш с 90-100 през него, няма абсолютно никакъв проблем и опасност. Обаче ако превишиш, гладният катаджия чака за поредния улов, макар че той самият като цивилен шофьор минава с не по-малко от 100.
Този знак не е валиден, преди него трябва да има от 130 на 100 и после от 100 на 80.
В закона е записано по какъв точно начин се ограничава скоростта и с колко. Няколко са тези знаци на Хемус.
На Тракия посока София преди тунела също няма знак от 130 на 100, а има само преди тунела на 80 - там където винаги има патрул на КАТ :screwy :screwy :screwy

Потребителски аватар
Student_pravo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Student_pravo » Нед 13 сеп 2009 23:31

Ами не знам, 70-80 беше ограничението някъде и се падаше точно на завой с неравен пътен участък. Не познавам "Тракия" в детайли, защото съм минавал само няколко пъти оттам.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”