FreeSoul написа:Хайде пак полицаите виновни, трябва да се радвате,че са объранли внимание и въобще са тръгнали да правят опит да го хващат,защото можеха съвсем спокойно да си затворят очите и после не само ключалката да е поражението. Друг е въпроса,че полицай няма право да стреля първи изстрел по човек,освен в крайно екстремна ситуация, защото после може и да го осъдят и уволнят,затова никой не стреля току-така.Но това е друга тема...интересно ми как бихте реагирали ако някой циганин ви извади нож и тръгне да ви напада,едва ли всички ще му забият една кубинка....
Незнаеш колко си прав!Един полицай няма право да използва оръжие преди да е използвано от другата страна,имам предвид че няма право да стреля безразборно,а пръв изтрвел се възпроизвежда във въздуха,втори отново във въздуха и чак тогава ако ситуацията го налага има право да стеля по субекта.
Тази случка така разказана,че мангото размахвал нож пред полицайте много не ми се вярва,щото ако са били старши или с по голям стаж примерно надали нямаше да стрелят,а ако са некви сега излюпени новобранчета ами нормално да са се стреснали и стаписали,все пак не си мислете ,че като са полицаи са безстрашни,нали така?
Относно случката съжалявам за пораженията и си мисля,че ще го намерят,но най много да стои 24 часа и да го пуснат,защото както казаха по горе други колеги,не са го хванали да е откраднал нещо, а опит за кражба.