Връщам малко назад :
smurf написа:......направо се чудя с кой акъл ги давате на вятъра тия пари...

Сега ще ти обясня с кой акъл. В семейството ми има 3 автомобила. През делнични дни, в работно време, пред блока можеш евентуално да намериш къде да спреш. Става 17h и всички започват да се катерят един върху друг. Пред кофи, зад кофи, покрай гаражи и т.н. Лично аз, от както имам кола и останалите в семейството, всички стоят на платен паркинг, не охраняем, поради простата причина, че си сигурен, че ще имаш къде да паркираш. Е да ама не всеки път
До скоро не съм имала никакви проблеми с въпросния паркинг. Трите ни места, са на различните краища на паркинга, и никога не са ни правили проблем дори да си ги разменяме. Едното място е клетка, и целия летен сезон не се използва, защото баща ми е на вилата. Преди няколко дни, като се очакваше да завали, реших да прибера голфа в клетката, за да не го цапа. Да ама нъцки, колегата с BMW-то се беше намърдал. Викам си , айде объркал се е човека, няма да му правя забележка. Втори, трети, пети ден ... голфа си го вали, аз си се нарвирам. Цъкнах му една бележка на стъклото, нали ако е удобно да ми се махне от мястото ... на следващия ден си беше на неговото, та получих и аз бележка, че се бил объркал. До тук добре.
В една редичка на паркинга има около 20 коли, и бих казала, че ги знам, че даже и собствениците се познаваме. Всичко си беше наред, докато от лявата ми страна не се появи нов автомобил. Е да ама каката, която го кара спира като арабин в пустиня. Или на моето място, или на 2 места едновременно. Така на мен ми се налага да спирам на чужди места, и аз излизам крива. Говорих с шефа на паркинга, направих няколко пъти забележка, че колежката или спира на моето място, или паркира така, че за мен няма място между двете коли. Може би трябва да си купя смарт
След преговори, писане на бележки и един тон скъсани нерви, леко се примирих. По принцип на всеки се случва да бърза, да не внимава ..
Та колега
Excell , случаите ни се припокриват и моя съвет към теб е, наистина да проведеш по-сериозен разговор с управата на паркинга

Ако трябва намекни, че ще напуснеш паркинга. В тая криза , 100-те лева, които им даваш са им нужни.
При мен нещата, вече се нормализират, но при следващо брутално запушване от страна на колежката, ще има жертви