Драма с платен паркинг.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Re: Драма с платен паркинг.

Мнениеот Exell » Сря 08 юни 2011 12:38

Краси , събрахме се значи. Винаги ми е било интересно как се слагат епитети и се определят хората без дори да подозираш кой и какъв човек седи отсреща .......
По темата , развитие има в положителна посока. Явно не съм единственият с проблемни места , тоест доста хора си спират където искат и тези дни започнаха да слагат номерация (нова) на местата....ще видим дали ще има ефект :)

Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Сря 08 юни 2011 12:40

Здравейте
Искам да добавя, че плащането на парко- място решава само едната част на проблема с кражбите (т.е. когато колата е на въпросния паркинг).
Какво правим в случаите, когато се разбие/открадне нещо от колата когато е извън паркинга (и съответно не е застрахована) ?
Поздрави

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Сря 08 юни 2011 12:50

Пием една студена вода и се ядосваме, че не сме го хванали!

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Сря 08 юни 2011 13:30

Връщам малко назад :

smurf написа:......направо се чудя с кой акъл ги давате на вятъра тия пари... :roll:

Сега ще ти обясня с кой акъл. В семейството ми има 3 автомобила. През делнични дни, в работно време, пред блока можеш евентуално да намериш къде да спреш. Става 17h и всички започват да се катерят един върху друг. Пред кофи, зад кофи, покрай гаражи и т.н. Лично аз, от както имам кола и останалите в семейството, всички стоят на платен паркинг, не охраняем, поради простата причина, че си сигурен, че ще имаш къде да паркираш. Е да ама не всеки път :lol:

До скоро не съм имала никакви проблеми с въпросния паркинг. Трите ни места, са на различните краища на паркинга, и никога не са ни правили проблем дори да си ги разменяме. Едното място е клетка, и целия летен сезон не се използва, защото баща ми е на вилата. Преди няколко дни, като се очакваше да завали, реших да прибера голфа в клетката, за да не го цапа. Да ама нъцки, колегата с BMW-то се беше намърдал. Викам си , айде объркал се е човека, няма да му правя забележка. Втори, трети, пети ден ... голфа си го вали, аз си се нарвирам. Цъкнах му една бележка на стъклото, нали ако е удобно да ми се махне от мястото ... на следващия ден си беше на неговото, та получих и аз бележка, че се бил объркал. До тук добре.

В една редичка на паркинга има около 20 коли, и бих казала, че ги знам, че даже и собствениците се познаваме. Всичко си беше наред, докато от лявата ми страна не се появи нов автомобил. Е да ама каката, която го кара спира като арабин в пустиня. Или на моето място, или на 2 места едновременно. Така на мен ми се налага да спирам на чужди места, и аз излизам крива. Говорих с шефа на паркинга, направих няколко пъти забележка, че колежката или спира на моето място, или паркира така, че за мен няма място между двете коли. Може би трябва да си купя смарт :roll:
След преговори, писане на бележки и един тон скъсани нерви, леко се примирих. По принцип на всеки се случва да бърза, да не внимава ..

Та колега Excell , случаите ни се припокриват и моя съвет към теб е, наистина да проведеш по-сериозен разговор с управата на паркинга mhihi Ако трябва намекни, че ще напуснеш паркинга. В тая криза , 100-те лева, които им даваш са им нужни.
При мен нещата, вече се нормализират, но при следващо брутално запушване от страна на колежката, ще има жертви mhihi

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 08 юни 2011 14:33

Айде да не е простащина,ама лично за мен е глупаво,за две-три години 3 бона да дам за нещо си там каквото и да е,ама квото и да ми открнат от колата,никога не могат да идат даже и на 1к.,освен ако не дигнат цялата :bishop
Не съм тръгнал да обиждам никой,просто таки го написах,без лоши помисли :beer

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 08 юни 2011 16:45

Плащам си паркинг пред офиса - без човек, с електрическа порта с дистанционно. Местата са с табелки с номера на колата. Веднъж беше спряла непозната кола и голяма патардия се вдигна - със собствениците на паркинга и като цяло проблеми няма. От моя гледна точка паркинга не е за защита, а за да имаш къде да спреш. Докато нямах абонамент за паркинга не смеех да излизам с колата щото после място ьок

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Сря 08 юни 2011 19:28

ЕлФчо , той началника им , май е на техният акъл (тоест на охранителите) .
Тия са много зле , значи на мен , който гледа на всяко 1-во число да си плати за месеца ми правят някакви скапани номерца със забележките за двете МОЙ коли (коя на кой номер спира) , а днес разбрах , че бакшиша от няколко месеца ревал , че все няма пари , не плаюа , но продължава да спира там. При запитването ми , защо не го разкарате тоя и без това все ревете , че няма места.... ми се отговори: "Ами ти с нахален човек разправял ли си се" :)
Съсипаха ме ти я, честно ви казвам , БАКШИ не си е плащал на едната кола 3 месеца , и сега решава , че може да спира още една там на мойто място ПЛАТЕНОТО :) :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

БЕЗ ДУМИ СЪМ :bishop :bishop :bishop

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Сря 08 юни 2011 19:38

Оф , да Ви разкажа за днешната пародия scare scare scare
Значи , преди 2-3 дни си платих паркинга за едната кола , шеФът на паркинга ме записа в Голямата тетрадка и всичко О.К. (тогава нямах проблеми с таксито). Та до момента не съм си искал поне квитанция за платено място.
Днес , реших да платя и за другата кола и си потърсих листчетата и за двата автомобила.

И сега най-интересното , и двете коли бяха записани в КВИТАНЦИЯТА ми на грешни номера и до грешна дата.......оправихме "недоразумението" , но официално се отказвам от тия , тоест търся си гараж :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 08 юни 2011 20:07

нямам думи и ми е доста странно -изглежда в Бг от година на година става още по ...................
успех колега
п.п и все пак колата вече не е лукс ,а необходимост-едно парче желязо

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 08 юни 2011 22:01

Ползвам паркинг, уж има охрана и такива грижи си нямаме. Всеки спира където е свободно и няма недоволни. Издава се фиш за таксата, няма мръсни номера.
Не ми е приятно всеки месец да плащам за паркинг, но след последния опит за кражба, ми се иска да спя спокойно.

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Чет 09 юни 2011 10:25

Душко, ти много си се наиграл mhihi
На мен също, на едното картонче ми е записан грешно номера, но като се заприказвах да ми го оправят , отговора беше " А не се притеснявай, ние те знаем" .. Еми хубаво като ме знаете.
Гараж-а е по-добре при всички положения :да: Само дето, аз ако искам трябва да паркирам на Красно село mhihi Успех :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”