Интересна случка с полицай.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Интересна случка с полицай.

Мнениеот velinsl » Съб 03 сеп 2011 13:25

joker написа:Нужно е !!!И да се легитимира...и да спазва законите на България!!!След като той осъществява контрола по спазването им.

Не е нужно да е в униформа за да осъществи контрол, но е нужно да се представи и изобщо не е това подход към дадената ситуация на лице в униформа(лицето на държавата, в случая). Да спира и да чете конско, да не е детска учителка. Като има нарушение глобява, като няма - няма. Явно си е просил.

Стара Загора явно може да спи спокойно, защото имат един Катман, но без катманмобил. Явно кризата удря и супергероите и не прощава на никого освен богатите.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 03 сеп 2011 15:30

Явно,половината не знаят правилата и законите,как,кога и защо трябва да стане и да се приложи,там където е нужно!Сега,видно е че нашия е в нарушение на които ние им викаме"нагли".Следва реакция на полицията срещу това нарушение.И какво правим?Обвинявате полицая,че си върши работата :shock (забележката към полицая от мен,че не е спрял както трябва)На всеки му се е случвало да види някакво нарушение,което застрашава семейството му и него самия.И какво си викаме:къде е полицията?Вижте сега,в напредналите държави за такова спиране и при повикване от офицер,ще дойдат най малко три патрулки,ще го закопчеят първо и после,ще се заемат със случая!В Германия(давам пример за подобните и държави) например,полицаите правят много предупреждения без да пишат глоби и наказания!Но за това нарушение в което е колегата,го трещят без да му мислят!Дано сте ме рзбрали,че мразя да пиша толкоз много!Мислете с главите си и не се правете на Батман mhihi

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Съб 03 сеп 2011 17:02

Май следващият път ще се замислиш преди да спреш пак така. mhihi

Потребителски аватар
angel-74
Автомобил: VW
Двигател: AVF

Мнениеот angel-74 » Съб 03 сеп 2011 18:49

И от всичко написато до тук е видно , че винонет е полицая ,но не и нарушителя.Не е необходимо да има пътен знак в тая ситуация , не се допуска престой и паркиране на по-малко от 3м. от непрекъсната маркировка.Записано е в ЗДП.В никакъв случай не оправдавам действията на полицая-пречене на движението ,демонстранивно поведение и т.н..В случая е можело да ти наложат глоба по фиш в размер на не повече от 30 лв., това е всичко , всичко друго е било излишно.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 03 сеп 2011 20:49

H2O написа:!Сега,видно е че нашия е в нарушение на които ние им викаме"нагли".Следва реакция на полицията срещу това нарушение.И какво правим?Обвинявате полицая,че си върши работата :shock (забележката към полицая от мен,че не е спрял както трябва).!Но за това нарушение в което е колегата,го трещят без да му мислят! mhihi

Тъй,тъй!!!!...Прав си за нарушението на колегата ама защо не коментираш нарушението на полицая?????Преди 1 година патрулка бе спряла и блокирала движението за да пояснява нещо на една пищна дама с големи "очи",които бяха провесени в дълбоко деколте през прозореца на червен Голф.Не можеше да се заобиколят защото въпросната дама бе блокирала пък насрещното платно.6 автомобила чинно чакаха да свърши "свалката" на униформените полицаи...аз бързах защото карах болния си баща са спешно изследване....и свирнах с клаксона!Последваха реакции и заплахи....до момента до който не се представих(не исках да го правя но нямах избор)....след кратък спор и предупреждението,че мразя да пиша рапорти патрулката се изнесе.Малко остана да извикам КАТ ...Ако не знаете и на патрулките се съставя акт,ако са нарушили ЗДП....дисциплинарните последствия отделно!Оказвал съм първа помощ на блъснато дете и са ме арестували(ооооох как интересно стана после!!!! :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun )защото казах на полицаите да не извиват така жестоко ръцете на отчаяната майка,която удари шамар на шофьора.Единият от тези "справедливи" полицаи после се оказа тартор на банда за крадене на коли :Mr Green Fun !Имам много полицаи приятели....но личностовите патологии при полицаи много пречат точно за спазването нА необходимия респект.....затова трябва да сме безкомпромисни в тези ситуации В РАМКИТЕ НА ЗАКОНА!!!! :idea: ...

Потребителски аватар
bqlovento
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bqlovento » Нед 04 сеп 2011 15:21

Според снимката и обясненията и двамата са виновни. Единия спрял неправилно,а другия спрял още по-неправилно ,че да му направи забележка...Има много самозабравили се началници ,че и редови полицаи ...заради такива го отнася цялата система пък върви после обяснявай ,че нямаш сестра :oops:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 05 сеп 2011 0:38

bqlovento написа:Според снимката и обясненията и двамата са виновни. Единия спрял неправилно,а другия спрял още по-неправилно ,че да му направи забележка...Има много самозабравили се началници ,че и редови полицаи ...заради такива го отнася цялата система пък върви после обяснявай ,че нямаш сестра :oops:

:да: Дааа...и при нас лекарите това важи с пълна сила!!!!! :beer

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 05 сеп 2011 12:51

Тоя началник е време да му се спретне една колективна жалба или да му пратят "Господари на ефира". Докато си траем ще ни мачкат...

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пон 05 сеп 2011 16:03

Навлизам в кръстовище с предимство а,от път със знак стоп навлиза бяла нива без да спира или нещо такова.Не го пуснах естествено и по средата на кръстовишето нещо взе да ми обеснява,а аз му се изрепчих че има знак стоп.Оня се ядоса и ме накара да спра и извади такова картонче дето пише "криминална полиция",подвиквайки "ти знаеш ли кой съм аз"
Аз разбира се спрях и оня взе да ми обеснява някви глупости,а служителя до него ми взе документите да ги провери и ме пита:"откъде тая агресия на пътя,младеж"
само дето ма стресираха тея капути.тряаше да ги питам тея чували ли ли са за закон за движение по пътишата и имат ли право да ме спират без стоп палка ма не са сетих

Последна промяна от vinixxx на Пон 05 сеп 2011 16:14, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 05 сеп 2011 16:10

vinixxx написа:...тряаше да ги питам тея чували ли ли са за закон за движение по пътишата и имат ли право да ме спират без стоп палка ма не са сетих

Имат и още как. Стига да са униформени. Това е по закон.
Имам познат лишен точно заради не спиране и то без стоп палка.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пон 05 сеп 2011 16:20

не бяха от най-униформените,оня ми махна с ръка от нивата

Потребителски аватар
kirqka_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirqka_85 » Чет 08 сеп 2011 0:11

Преди около 1 година и аз имах една интересна случка с полицай. Чакам си чинно на секция за ляв завой и тъкмо светва зелено и аз си тръгвам спокойно и по едно време един полицай с личната си кола ме засича от лентата за направо си завива наляво и без малко да ми отнесе десния калник. Почвам да свиря аз и оня спира по средата на пътя и излиза от колата и идва към мене и почва да ми вика " Ти кьорав ли си бе не виждаш ли че съм полицай " сочейки си пагоните и това се оказа началника на КАТ ВАРНА СРАМОТА !!!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 08 сеп 2011 1:05

Мен оная вече си карам по Борис надолу и таман стигам 6 районно и ХОП- едно от умните момшета се изсилИ на цървено(без лампа,аварийки,клаксони) :evil:

на следващия па на червено мина и аз го настигнах на хотел Славия.Спрех до него,чукнах му на джама и му викам - Кво прайме бро?!?!?! - БЪРЗАМ :shock

и даде газ на червено явно подразнен от въпроса.НастигнАх го оти бех с мотоциклето :applause: и на Перегов зави на десно ПАК на червено :evil: (бати наглеца)

Настинах го пак и го снимах задно на моргата mhihi и той виде светкавицата у тъмното и почти спре mhihi ама вече беше късно-той бе отдолу на тунела а аз отгоре пред моргата mhihi и му помахах за лека нощ :063:

КО ДА А ПРАА ТАА СНИМКА СА?

Martosax87
Автомобил: Passat B7 DSG + Altea XL DSG
Двигател: CFGB + BKD

Мнениеот Martosax87 » Чет 08 сеп 2011 2:45

Matematiks написа:Мен оная вече си карам по Борис надолу и таман стигам 6 районно и ХОП- едно от умните момшета се изсилИ на цървено(без лампа,аварийки,клаксони) :evil:

на следващия па на червено мина и аз го настигнах на хотел Славия.Спрех до него,чукнах му на джама и му викам - Кво прайме бро?!?!?! - БЪРЗАМ :shock

и даде газ на червено явно подразнен от въпроса.НастигнАх го оти бех с мотоциклето :applause: и на Перегов зави на десно ПАК на червено :evil: (бати наглеца)

Настинах го пак и го снимах задно на моргата mhihi и той виде светкавицата у тъмното и почти спре mhihi ама вече беше късно-той бе отдолу на тунела а аз отгоре пред моргата mhihi и му помахах за лека нощ :063:

КО ДА А ПРАА ТАА СНИМКА СА?

Ако си го снимал точно в момента, когато пресича на червено, няма какво да се чудиш... Отиваш в 1-во РПУ, казваш, че си заснел полицай да минава на червено и от там вече нещата не зависят от теб. Ако са хора, последствия ще има.

Те ли пък са най-умните, та ни снимат за щяло и нещяло с камерите си, а ние им гледаме сеирите и да им търпим своеволията, както е станало с колегата, чията е темата?

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Чет 08 сеп 2011 3:03

Тази тема съвсем си обърка "посоката" :applause:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”