Гуми, тестове - размисли и страсти - абе бърборилня
- GTivan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
КОЛЕГИ айде малко да спрете с тея глупости с които заливате темата последните две страници са за кофата, с нищо не допринасят за избора на зимни гуми. И стига с тоя ADAC може да са много добри в тестовете на гуми и др., но тук все пак е България и предпочитам мнението на колегите отколкото на тестовете.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
@chukov...
все едно не четеш темата..
http://www.zr.ru/show_block.pl?ID=202 ето ти да ги видип пирелито ..
тестове..
Има ли смисъл да водим този спор, при положение, че зимните условия в немско, са дори по-сурови от нешите..
Все едно там нямат непочистени улици нивга,
все едно там всички магистрали са с нагреватели...
Няма да гледам тестовете на братушките, дето на асфалт не стъпват...
Виж мога да направя съпоставка м/у гуми.
Както обясних в поста си карам с Нордфрост 3 и с семперит.
Нордфроста е уникална гума за едно ... сдудено и неразринато..
няма баланс в тази гума.
Семпертита, не може да копае толкова .. но за сметка на това по останалите показатели изпреварва гиславеда много..
Всеки да си прави сметката..
и казваме копачки..
А замисляли ли сте се тези копачки къде дават предимство?
Ами само и единствено да изкатериш някой баир... у сняг..
И да не го изкатериш кво ... ще тръгнеш пеш..
Ама ако свръх катераческата гума не спре на време, или ме подхлъзне с 80.. надали ще си тръгна пеш..
/ако мога да тръгна де/
Да се говори, че тестовете на АДАЦ са манипулирани.. е нема нужда..
И то при положение, че челните места са на френски и на японски производители... НЕМЦИТЕ.. да се излагат...
е айде нема нужда..
А има останали производители защо.. Ами заради цената разбира се.. и заради нея има и регенерати, има и всичко.. всеки ще си направи избора...
Стига с тази ласа... световно неизвестна фирма..
То по твоята логика.. дай направо Бриджа да затварят, щото са свалили производствените разходи и вече правят същите гуми и то ЛАСА...
Айде нема нужда да ми обясняваш.. как само грайфера бил различен, и заради тва цената е /2 па грайфера на бриджа в същият завод излиза гумата 2 пъти по -скъпа..... бахти грайфера..
То тва стана.. Ласа и Бридж еднакво.. прави се в турция, само върви един чичко и слага щампите Бридж-Ласа-Бридж-Ласа...
Планирам скоро време да се сдобия с Бридж.. ако имааш желание.. можем да се видим па да видим аджиба коя гума колко..
И понеже се занимаваш с тва.. можем и едни независими тестове да дръпнем.. само сменяме джанти, засилка, педала у ламарината.. и после с ролетка...
И едно не мога да разбера..
Хората са фанали.. 100-200 маймуни.. /високоплатени/ поцял ден правят сметки и бъркат химии, после тестват.. и на финала.. хоп това нон хау го прилагат при фирмата щерка и свалят цената двойно..
е нема такъв случай...
Има една максима скъпото е по-хубаво - която не винаги е вярна..
Ама евтиното не може да бъде най-хубаво... има логика.
Ох.. болят ме пръстите.
Всички постове със спорове, ще бъдат преместени в нова тема..
тази ще останат САМО личните мнения за гумите...
като твоят за Ласата ще бъде махнат, поради спецификата на работата ти..
все едно не четеш темата..
http://www.zr.ru/show_block.pl?ID=202 ето ти да ги видип пирелито ..
тестове..
Има ли смисъл да водим този спор, при положение, че зимните условия в немско, са дори по-сурови от нешите..
Все едно там нямат непочистени улици нивга,
все едно там всички магистрали са с нагреватели...
Няма да гледам тестовете на братушките, дето на асфалт не стъпват...
Виж мога да направя съпоставка м/у гуми.
Както обясних в поста си карам с Нордфрост 3 и с семперит.
Нордфроста е уникална гума за едно ... сдудено и неразринато..
няма баланс в тази гума.
Семпертита, не може да копае толкова .. но за сметка на това по останалите показатели изпреварва гиславеда много..
Всеки да си прави сметката..
и казваме копачки..
А замисляли ли сте се тези копачки къде дават предимство?
Ами само и единствено да изкатериш някой баир... у сняг..
И да не го изкатериш кво ... ще тръгнеш пеш..
Ама ако свръх катераческата гума не спре на време, или ме подхлъзне с 80.. надали ще си тръгна пеш..

Да се говори, че тестовете на АДАЦ са манипулирани.. е нема нужда..
И то при положение, че челните места са на френски и на японски производители... НЕМЦИТЕ.. да се излагат...
е айде нема нужда..
А има останали производители защо.. Ами заради цената разбира се.. и заради нея има и регенерати, има и всичко.. всеки ще си направи избора...
Стига с тази ласа... световно неизвестна фирма..
То по твоята логика.. дай направо Бриджа да затварят, щото са свалили производствените разходи и вече правят същите гуми и то ЛАСА...
Айде нема нужда да ми обясняваш.. как само грайфера бил различен, и заради тва цената е /2 па грайфера на бриджа в същият завод излиза гумата 2 пъти по -скъпа..... бахти грайфера..
То тва стана.. Ласа и Бридж еднакво.. прави се в турция, само върви един чичко и слага щампите Бридж-Ласа-Бридж-Ласа...
Планирам скоро време да се сдобия с Бридж.. ако имааш желание.. можем да се видим па да видим аджиба коя гума колко..
И понеже се занимаваш с тва.. можем и едни независими тестове да дръпнем.. само сменяме джанти, засилка, педала у ламарината.. и после с ролетка...
И едно не мога да разбера..
Хората са фанали.. 100-200 маймуни.. /високоплатени/ поцял ден правят сметки и бъркат химии, после тестват.. и на финала.. хоп това нон хау го прилагат при фирмата щерка и свалят цената двойно..
е нема такъв случай...
Има една максима скъпото е по-хубаво - която не винаги е вярна..
Ама евтиното не може да бъде най-хубаво... има логика.
Ох.. болят ме пръстите.
Всички постове със спорове, ще бъдат преместени в нова тема..
тази ще останат САМО личните мнения за гумите...
като твоят за Ласата ще бъде махнат, поради спецификата на работата ти..
- chukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
като твоят за Ласата ще бъде махнат, поради спецификата на работата ти..[/quote]
Извинявай, ама отдавна в тази тема спрях изобщо да коментирам ласата
Спорът основно се върти около тестовете и изводите от тях.
Абстрахирайте се изобщо от Ласа и да говорим по същество.
Или последно за да приключим спора и обобщим какво сме казали до момента, вие, които смятате, че тестовете са меродавни, какви марки и модели гуми в крайна сметка бихте препоръчали на колегите си от този форум? Тъкмо ще ни демонстрирате как да тълкуваме в наша полза тестовете, съобразно пътните условия в България.
Предполагам, че има доста хора, които трудно биха се ориентирали сред тест на 60 гуми. Помогнете в избора
Споменете по два модела от високия и от ниския ценови клас.
Иначе само си чешем езиците и глупости от сорта "Аз не съветвам, само давам теста пък вие си решете" - са чиста липса на мнение по въпроса.
Без повече коментари на тема тестове и кой колко е заблуден
Чист и спретнат отговор
Каква марка и какъв модел според вас е подходящ и за кого
Защото Варна, Бургас, Пловдив и Троян, Смолян, Русе са съвсем различни неща все пак.
Моля за отговор.
Извинявай, ама отдавна в тази тема спрях изобщо да коментирам ласата
Спорът основно се върти около тестовете и изводите от тях.
Абстрахирайте се изобщо от Ласа и да говорим по същество.
Или последно за да приключим спора и обобщим какво сме казали до момента, вие, които смятате, че тестовете са меродавни, какви марки и модели гуми в крайна сметка бихте препоръчали на колегите си от този форум? Тъкмо ще ни демонстрирате как да тълкуваме в наша полза тестовете, съобразно пътните условия в България.
Предполагам, че има доста хора, които трудно биха се ориентирали сред тест на 60 гуми. Помогнете в избора
Споменете по два модела от високия и от ниския ценови клас.
Иначе само си чешем езиците и глупости от сорта "Аз не съветвам, само давам теста пък вие си решете" - са чиста липса на мнение по въпроса.
Без повече коментари на тема тестове и кой колко е заблуден
Чист и спретнат отговор
Каква марка и какъв модел според вас е подходящ и за кого
Защото Варна, Бургас, Пловдив и Троян, Смолян, Русе са съвсем различни неща все пак.
Моля за отговор.
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
GTivan написа:...И стига с тоя ADAC може да са много добри в тестовете на гуми и др., но тук все пак е България и предпочитам мнението на колегите отколкото на тестовете...
Не е точно така но както и да е, споделил съм си личния опит за зимни гуми и съм обяснил как се правят тестовете. А не "лични впечатления" от сорта е таз гума е страшна копачка. Щото Ласса е една от най-добрите на сняг, но на мокър асфалт е трагедия. Направи си сам сметка колко караш зимата на неразринат сняг и колко на киша или мокър асфалт.
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
""Иначе само си чешем езиците и глупости от сорта "Аз не съветвам, само давам теста пък вие си решете" - са чиста липса на мнение по въпроса.""
А това какво е?
""Човеко, ако знаеш пък специално последните гуми GT Champiro колко са добри нямаш си идея карал съм с тях една година
Имахме възможност да внесем определени количества.
Е вярвай ми, който ги е карал после само за тях пита. Но сега ги няма за жалост.
Това SAVA, Marangoni да са пред тях, PIRELLI P2500
съжалявам, но това е пълна и абсолютна глупост
Абсолютно не можеш да сравняваш Пирели П2500 с Ласата през зимата ""
И да учиш езици, щото нищо не си разбрал от теста и пишеш глупости
Марангони и пирели не са пред ТЯХ!
А това какво е?
""Човеко, ако знаеш пък специално последните гуми GT Champiro колко са добри нямаш си идея карал съм с тях една година
Имахме възможност да внесем определени количества.
Е вярвай ми, който ги е карал после само за тях пита. Но сега ги няма за жалост.
Това SAVA, Marangoni да са пред тях, PIRELLI P2500
съжалявам, но това е пълна и абсолютна глупост
Абсолютно не можеш да сравняваш Пирели П2500 с Ласата през зимата ""
И да учиш езици, щото нищо не си разбрал от теста и пишеш глупости

- varbanoff
- Автомобил:
- Двигател:
.......
Както по напред бях писал нокиана е железна гума,да по шумна е ама каде ще карате толкова бързо зимата,на мокро също много добра нищо че е с дълбоки ламели и няма канали за одводняване.Имам и Мишелин Алпин които съм решил да продавам и ще си карам с нокиана отново,а колата ми е автоматик и съм се катерил на ебати местата и никога не сам закъсвал някаде. Които може да си намери нокиан да зима няма да съжалява. 

- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
chukov написа:...
Колега, ще те посъветвам да намалиш малко темпото!
Последните ти постове клонят към чисто заяждане.
Не очаквай при толкова много хора във форума всички да са на твоето мнение. Напълно естествено е да има противоположни мнения, с което, искаш не искаш, трябва да се съгласиш.
Никой не те кара да вярваш на тестовете на ADAC и специализираните автомобилни издания.
Взимай си каквито гуми ти е на сърце и най-вече на джоб!
НО
НЕ СЕ ЗАЯЖДАЙ!
Тук сме се събрали да си помагаме, кой с каквото може, а не да си изпъваме нервите
Не съм аз човека, който трябва да те предупреди, но достатъчно дълго изчаках някой от модераторите да го направи - завиждам им на търпението

Не ме разбирай погрешно и не ми отговаряй на поста, просто се замисли и се вземи в ръце!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”