Гуми, тестове - размисли и страсти - абе бърборилня

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
GTivan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GTivan » Сря 11 окт 2006 8:15

КОЛЕГИ айде малко да спрете с тея глупости с които заливате темата последните две страници са за кофата, с нищо не допринасят за избора на зимни гуми. И стига с тоя ADAC може да са много добри в тестовете на гуми и др., но тук все пак е България и предпочитам мнението на колегите отколкото на тестовете.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 11 окт 2006 8:20

@chukov...
все едно не четеш темата..
http://www.zr.ru/show_block.pl?ID=202 ето ти да ги видип пирелито ..

тестове..

Има ли смисъл да водим този спор, при положение, че зимните условия в немско, са дори по-сурови от нешите..
Все едно там нямат непочистени улици нивга,
все едно там всички магистрали са с нагреватели...

Няма да гледам тестовете на братушките, дето на асфалт не стъпват...
Виж мога да направя съпоставка м/у гуми.
Както обясних в поста си карам с Нордфрост 3 и с семперит.

Нордфроста е уникална гума за едно ... сдудено и неразринато..
няма баланс в тази гума.

Семпертита, не може да копае толкова .. но за сметка на това по останалите показатели изпреварва гиславеда много..

Всеки да си прави сметката..
и казваме копачки..
А замисляли ли сте се тези копачки къде дават предимство?
Ами само и единствено да изкатериш някой баир... у сняг..
И да не го изкатериш кво ... ще тръгнеш пеш..
Ама ако свръх катераческата гума не спре на време, или ме подхлъзне с 80.. надали ще си тръгна пеш.. ;)/ако мога да тръгна де/

Да се говори, че тестовете на АДАЦ са манипулирани.. е нема нужда..

И то при положение, че челните места са на френски и на японски производители... НЕМЦИТЕ.. да се излагат...
е айде нема нужда..

А има останали производители защо.. Ами заради цената разбира се.. и заради нея има и регенерати, има и всичко.. всеки ще си направи избора...

Стига с тази ласа... световно неизвестна фирма..
То по твоята логика.. дай направо Бриджа да затварят, щото са свалили производствените разходи и вече правят същите гуми и то ЛАСА...

Айде нема нужда да ми обясняваш.. как само грайфера бил различен, и заради тва цената е /2 па грайфера на бриджа в същият завод излиза гумата 2 пъти по -скъпа..... бахти грайфера..

То тва стана.. Ласа и Бридж еднакво.. прави се в турция, само върви един чичко и слага щампите Бридж-Ласа-Бридж-Ласа...

Планирам скоро време да се сдобия с Бридж.. ако имааш желание.. можем да се видим па да видим аджиба коя гума колко..

И понеже се занимаваш с тва.. можем и едни независими тестове да дръпнем.. само сменяме джанти, засилка, педала у ламарината.. и после с ролетка...

И едно не мога да разбера..
Хората са фанали.. 100-200 маймуни.. /високоплатени/ поцял ден правят сметки и бъркат химии, после тестват.. и на финала.. хоп това нон хау го прилагат при фирмата щерка и свалят цената двойно..
е нема такъв случай...

Има една максима скъпото е по-хубаво - която не винаги е вярна..

Ама евтиното не може да бъде най-хубаво... има логика.

Ох.. болят ме пръстите.

Всички постове със спорове, ще бъдат преместени в нова тема..
тази ще останат САМО личните мнения за гумите...

като твоят за Ласата ще бъде махнат, поради спецификата на работата ти..

Потребителски аватар
chukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chukov » Сря 11 окт 2006 8:47

като твоят за Ласата ще бъде махнат, поради спецификата на работата ти..[/quote]

Извинявай, ама отдавна в тази тема спрях изобщо да коментирам ласата
Спорът основно се върти около тестовете и изводите от тях.
Абстрахирайте се изобщо от Ласа и да говорим по същество.

Или последно за да приключим спора и обобщим какво сме казали до момента, вие, които смятате, че тестовете са меродавни, какви марки и модели гуми в крайна сметка бихте препоръчали на колегите си от този форум? Тъкмо ще ни демонстрирате как да тълкуваме в наша полза тестовете, съобразно пътните условия в България.
Предполагам, че има доста хора, които трудно биха се ориентирали сред тест на 60 гуми. Помогнете в избора

Споменете по два модела от високия и от ниския ценови клас.

Иначе само си чешем езиците и глупости от сорта "Аз не съветвам, само давам теста пък вие си решете" - са чиста липса на мнение по въпроса.

Без повече коментари на тема тестове и кой колко е заблуден

Чист и спретнат отговор

Каква марка и какъв модел според вас е подходящ и за кого
Защото Варна, Бургас, Пловдив и Троян, Смолян, Русе са съвсем различни неща все пак.

Моля за отговор.

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Сря 11 окт 2006 9:03

GTivan написа:...И стига с тоя ADAC може да са много добри в тестовете на гуми и др., но тук все пак е България и предпочитам мнението на колегите отколкото на тестовете...

Не е точно така но както и да е, споделил съм си личния опит за зимни гуми и съм обяснил как се правят тестовете. А не "лични впечатления" от сорта е таз гума е страшна копачка. Щото Ласса е една от най-добрите на сняг, но на мокър асфалт е трагедия. Направи си сам сметка колко караш зимата на неразринат сняг и колко на киша или мокър асфалт.

Потребителски аватар
chukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chukov » Сря 11 окт 2006 9:06

Добре стига вече с Ласа, защото горският ще ни изпъди :D

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Сря 11 окт 2006 9:06

""Иначе само си чешем езиците и глупости от сорта "Аз не съветвам, само давам теста пък вие си решете" - са чиста липса на мнение по въпроса.""

А това какво е?

""Човеко, ако знаеш пък специално последните гуми GT Champiro колко са добри нямаш си идея карал съм с тях една година
Имахме възможност да внесем определени количества.
Е вярвай ми, който ги е карал после само за тях пита. Но сега ги няма за жалост.

Това SAVA, Marangoni да са пред тях, PIRELLI P2500
съжалявам, но това е пълна и абсолютна глупост

Абсолютно не можеш да сравняваш Пирели П2500 с Ласата през зимата ""

И да учиш езици, щото нищо не си разбрал от теста и пишеш глупости :D Марангони и пирели не са пред ТЯХ!

Потребителски аватар
varbanoff
Автомобил:
Двигател:

.......

Мнениеот varbanoff » Сря 11 окт 2006 9:19

Както по напред бях писал нокиана е железна гума,да по шумна е ама каде ще карате толкова бързо зимата,на мокро също много добра нищо че е с дълбоки ламели и няма канали за одводняване.Имам и Мишелин Алпин които съм решил да продавам и ще си карам с нокиана отново,а колата ми е автоматик и съм се катерил на ебати местата и никога не сам закъсвал някаде. Които може да си намери нокиан да зима няма да съжалява. :lol:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Сря 11 окт 2006 10:08

Ми на Г 4 никакъв проблем, сняг, киша, сухо, не мърдат

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Сря 11 окт 2006 10:17

Аз от опит говоря, не съм чел тестове, просто отидох при гумаджия, познат, той каза ето трзи гуми и така. Сега пак такива ще сложа на Яриса, ама много крив размер са му 185/60 Р15

Потребителски аватар
chukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chukov » Сря 11 окт 2006 12:10

yossarian написа:Това е от tyretest.com
Не коментирам да не ме изкарат пак нечий спонсор :D

Не бе коментирай си спокойно
То не е и лесно като помислиш да синтезираш информацията от тестовете и да я пригодиш за нуждите си.

Потребителски аватар
GTivan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GTivan » Сря 11 окт 2006 12:21

Аз пък в търсачката на форума потърсих резултати за DEBICA Frigo 2 и стигнах до мнението, че тази гума ми върши перфектна работа за зимните условия в България и след по малко от час ще ги монтират на джантите :lol:

Потребителски аватар
chukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chukov » Сря 11 окт 2006 12:39

GTivan написа:Аз пък в търсачката на форума потърсих резултати за DEBICA Frigo 2 и стигнах до мнението, че тази гума ми върши перфектна работа за зимните условия в България и след по малко от час ще ги монтират на джантите :lol:

Ей, защо не четеш ADAC
там пише за Дебиката "не се препоръчва" :lol:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 11 окт 2006 13:03

chukov написа:...

Колега, ще те посъветвам да намалиш малко темпото!
Последните ти постове клонят към чисто заяждане.
Не очаквай при толкова много хора във форума всички да са на твоето мнение. Напълно естествено е да има противоположни мнения, с което, искаш не искаш, трябва да се съгласиш.
Никой не те кара да вярваш на тестовете на ADAC и специализираните автомобилни издания.
Взимай си каквито гуми ти е на сърце и най-вече на джоб!

НО
НЕ СЕ ЗАЯЖДАЙ!
Тук сме се събрали да си помагаме, кой с каквото може, а не да си изпъваме нервите

Не съм аз човека, който трябва да те предупреди, но достатъчно дълго изчаках някой от модераторите да го направи - завиждам им на търпението :wink:

Не ме разбирай погрешно и не ми отговаряй на поста, просто се замисли и се вземи в ръце!

Потребителски аватар
chukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chukov » Сря 11 окт 2006 13:12

Добре прав си
Съжалявам

Потребителски аватар
chukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chukov » Сря 11 окт 2006 13:28

Sunny написа:

Тук сме се събрали да си помагаме, кой с каквото може, а не да си изпъваме нервите

Мисля, че досатъчно голяма помощ съм се постарал да дам на форумци под формата на предложение, което съм изпратил до админите. За съжаление още нямам отговор, което може да се дължи на различни причини.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”