Формула 1, Сезон 2012

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Нека ние изберем шампион на Сезон 2012 (възможност за 3 гласа)

Себастиан Фетел
32
26%
Фернандо Алонсо
52
42%
Кими Райконен
21
17%
Марк Уебър
0
Няма гласове
Люис Хамилтън
6
5%
Дженсън Бътън
5
4%
Нико Розберг
1
1%
Михаел Шумахер
2
2%
Фелипе Маса
2
2%
Серхио Перес
2
2%
Пастор Малдонадо
2
2%

Общо гласове: 125
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Формула 1, Сезон 2012

Мнениеот Ludia » Сря 30 ное 2011 9:35

escrime написа:
Vettel написа:В интервютата е казал, че има мотивация и Ф1 му е липсвала. Дано наистина е така и да видим един силен Кими, който първо ще смачка Петров, а с другите каквото стане...

А има ли какво друго да каже? :roll:
Тъй де... има ли какво друго да му напише PR-а? ;)

още повече че не напусна по собствено желание mhihi
а и във врц и наскар не можа да направи кой знае какво... то реално му оставаше в Регата да се пробва, преди офертата от Лотус-Рено mhihi

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 30 ное 2011 9:46

Факт е, че ралитата го привличат и напусна не само заради милионите от Сантандер, а и защото не му допада обкръжението на журналистите във Формула 1. Какъв по-добър момент да отидеш във WRC? След преминаването си там Кими сподели, че ще се опита да изгради кариера. Не стана. Той е пилот за пистови надпревари и затова реши да се пробва и в Наскар, където скоростите са високи и също така журналистите са по-спокойни. И там не се получи. Запитан след това дали няма да пробва и в Индикар отговора му беше в типично негов стил: "Определено ще ми допадне, но както тук ще ми се завие свят да се въртя в кръг". Беше очаквано завръщане. Според слухове заплатата му ще е 6 милиона на година плюс бонуси за успехи.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 30 ное 2011 10:02

Да видим дали Кими ще подобри най-доброто класиране на Маса от 2011 г... Фелипе все пак се класира цели 2 пъти на пета позиция тази година, а когато двамата бяха във Ферари за последно го би... facepalm

Шегувам се аз, ама сега сериозно... Кими последно кара неуспешното F60. Тогава и гумите бяха коренно различни. Останалите на грида се движат вече 3-та година с новите концепции и догодина ще им е втора с Пирели.

Аз лично не бих хранил такива смели надежди като феновете му. ;)

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 30 ное 2011 10:11

Петров и Хайдфелд подобриха класирането на Маса, пък Кими ли няма да може (ако съотношението на силите е както този сезон). Мисля си, че бързо ще свикне с пирелките и няма да е мъченик като Уебър.
Мен друго ми е интересно: Какво са му предложили от Лотус за да подпише с тях? Няма начин да не е видял колата за догодина и плана за решение на проблемите. Беше просто глупаво световен шампион да иде при слабаци като Уилямс.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 30 ное 2011 10:17

escrime написа:Да видим дали Кими ще подобри най-доброто класиране на Маса от 2011 г... Фелипе все пак се класира цели 2 пъти на пета позиция тази година, а когато двамата бяха във Ферари за последно го би... facepalm

Шегувам се аз, ама сега сериозно... Кими последно кара неуспешното F60. Тогава и гумите бяха коренно различни. Останалите на грида се движат вече 3-та година с новите концепции и догодина ще им е втора с Пирели.

Аз лично не бих хранил такива смели надежди като феновете му. ;)

Можеби... а можеби той е просто киборг, задават му новите правила в оперативната памет и кара :Mr Green Fun Първия робот алкохолик също така mhihi

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 30 ное 2011 10:35

hooligan_sk написа: Първия робот алкохолик също така mhihi

Дай да му правим комплименти веднага след завръщането :drinking:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 30 ное 2011 10:35

Vettel написа:Петров и Хайдфелд подобриха класирането на Маса, пък Кими ли няма да може (ако съотношението на силите е както този сезон). Мисля си, че бързо ще свикне с пирелките и няма да е мъченик като Уебър.
Мен друго ми е интересно: Какво са му предложили от Лотус за да подпише с тях? Няма начин да не е видял колата за догодина и плана за решение на проблемите. Беше просто глупаво световен шампион да иде при слабаци като Уилямс.

Кво да му предложат... самия факт че има възможността да се върне в спорта е достатъчна мотивация. Както подчертах по-горе, какви алтернативи има ? И това за журналистите, светкавиците и рекламите - айде нЕма нужда... да беше станал алпинист, ако иска уединение.. Факт е че го изгониха от Ферари, той го прие прекалено лично, каза че спорта е ебан и не заслужава такъв велик спортист като него да участва и очкаваше всички да плачат и да съжаляват какъв талант си е тръгнал ( с високо вдигната глава :063: ) опита се да покара други коли, но и там не става... та какво да прави сега ?! да отклони офертата на Лотус ?! :?

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 30 ное 2011 10:41

От Ферари не са го изгонили, а му предложиха едни милиони да си прекрати договора и да освободи място на антипатичния. Има огромна разлика.

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Сря 30 ное 2011 10:49

Да бе, окей. Изгониха го, Сантандер плати сметката! ;)

Същото като Гърция в момента! :063:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 30 ное 2011 10:51

Vettel написа:От Ферари не са го изгонили, а му предложиха едни милиони да си прекрати договора и да освободи място на антипатичния. Има огромна разлика.

Факт, изобщо не са го гонили... Не се отърваха от Маса само защото той е по-склонния от двамата да бъде втори пилот. А на тях им трябваше изтривалка за Алонсо, плана беше ясен оюе тогава.

ПП: Факт е че на асфалтови трасета във ВРЦ, Кими беше супер бърз :да:

ПП2: Кими кара с актуалните в момента болиди през 2009г. По мое мнение се справи изключително добре предвид машините на Браун и Ред Бул. Единствената въпросителна са гумите, но той не е пръчка, все ще се оправи :012:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 30 ное 2011 12:02

Vettel написа:От Ферари не са го изгонили, а му предложиха едни милиони да си прекрати договора и да освободи място на антипатичния. Има огромна разлика.

да ти кажат : "вземи тия 5лв и ходи си играй другаде" щом не е гонене - добре, извинявам се :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 30 ное 2011 12:06

Ludia написа:

да ти кажат : "вземи тия 5лв и ходи си играй другаде" щом не е гонене - добре, извинявам се :Mr Green Fun

Да ми кажат: "ако ти дадем 5 лв ще ходиш ли да си играеш другаде" не е гонене. Не ти се приемат извиненията :kissy:

Не забравяй, че от края на лятната пауза през 2009-та се водеха преговори, като трябваше Алонсо да е обявен още на Монца. Ако беше изгонен и договора едностранно прекратен от Ферари, дали щяха да се разберат чак в Япония?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 30 ное 2011 12:25

Vettel написа:
Ludia написа:

Да ми кажат: "ако ти дадем 5 лв ще ходиш ли да си играеш другаде" не е гонене. Не ти се приемат извиненията :kissy:

Не забравяй, че от края на лятната пауза през 2009-та се водеха преговори, като трябваше Алонсо да е обявен още на Монца. Ако беше изгонен и договора едностранно прекратен от Ферари, дали щяха да се разберат чак в Япония?

Ясно е едно - само договорните отношения и клаузите са били в защита на ледения. Не таланта му. Така че, не виждам защо трябва да вникваме в детайли от сорта кога е било обявено и колко пари са му дали... Факт е, че Ферари предпочетоха да не е при тях. :kissy: Разбира се сигурен съм, че в последствие много са съжалявали за загубата на такъв чудесен състезател mhihi Особено спомняйки си как 2008-а Маса го победи mhihi

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 30 ное 2011 12:37

Свали ги тия испански червени очила поне веднъж при един коментар.

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Сря 30 ное 2011 12:43

Аз между другото съм напълно съгласен с Влади.

Сори, Марто, ама Кими от 2008 г. (че и 2009 също) не виждам какво му се радват всички.

И да, и според мен Кими беше изгонен от Ферари. Кой и колко е платил са просто детайли около този факт.

Колкото го харесвах преди, толкова ме дразни в момента. :evil:

П.П.: Веско, на киборга някой е забравил да му качи програмите за дъжд на Спа и за Монако, където нацели Форса отзад, на излизането от тунела... mhihi

П.П.2: Ако харесвах Шумахер бих бил разочарован от неговото завръщане. Помислете и от тая гледна точка за връщането на Кими. ;)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”