Ремарке от половин кола!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Re: Ремарке от половин кола!!

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 24 ное 2012 19:22

Девойки и младежи със сили свежи. Трябват ми технически указания за конструкцията на самоделно ремарке. В друг форум някой беше писал, че имало стара книжка от тошово време, за самостоятелна направа на самоделно ремарке.

Всъщност преди доста години имаше издадена книжка за самостоятелна направа на туристически ремаркета. В нея имаше всички изисквания на които трябва да отговарят отделни габарити и как се изработват отделни отговорни възли за да може да мине прегледа. В основни линии като се спазват тези елементарни положения нямаш никакви грижи после да минеш а и позволяват доста голямо творчество. Не вярвам че ако се разрови човек да не ги намери из нета а и не само че ще ти е по лесно а има описани доста неща които ако не ги знаеш от практика ще береш ядове в последствие. Примерно къде трябва да ти е центъра на тежеста как се изчислява дължината на теглича че да ти върви в дирята и т.н.

Някой да може да намери нещо такова на български или на руски? Ще съм много благодарен. Или пък изискванията на технотест, къде, какво, и как трябва да е направено...

Потребителски аватар
mladen0101
Автомобил: polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот mladen0101 » Нед 25 ное 2012 8:46

ktamen написа:Преди месец се интересувах за регистрирането - В Бг правени ремаркета няма начин да се регистрират. Ние винаги сме по-католици от папата.
Иначе на снимката на Брабус е много стилно такова джиджено ремарке също като колата :applause:

брат ми е с homemade ремарке и регистрирано, може би не си попитал правилният 4овек :012: знаещ как стават нещата в кат :patriot made in Bulgaria!!!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 25 ное 2012 8:50

Нямаше ли някаква законова промяна, която ВЕЧЕ не позволява регистрацията. Имам някакъв спомен, че бях срещал из нета такова нещо. На брат ти ремаркето от колко време е регистрирано като такова?

Потребителски аватар
mladen0101

Мнениеот mladen0101 » Нед 25 ное 2012 8:53

stefan4o написа:Нямаше ли някаква законова промяна, която ВЕЧЕ не позволява регистрацията. Имам някакъв спомен, че бях срещал из нета такова нещо. На брат ти ремаркето от колко време е регистрирано като такова?

10 години поне

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 25 ное 2012 8:53

mladen0101 написа:10 години поне

Значи може и да изляза прав mhihi Едно време нямаше проблем с тези работи, но сега май не е точно така :012:

Потребителски аватар
mladen0101

Мнениеот mladen0101 » Нед 25 ное 2012 8:57

stefan4o написа:
mladen0101 написа:10 години поне

Значи може и да изляза прав mhihi Едно време нямаше проблем с тези работи, но сега май не е точно така :012:

виж това :търсачкаа http://www.kat.mvr.bg/Nar_I-45.txt

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Нед 25 ное 2012 23:06

Чл. 32. (1) Проверката на техническото състояние на превозните средства се извършва
при:

1. (доп. - ДВ, бр. 21 от 2006 г.) първоначална регистрация (без фабрично новите
превозни средства);
2. (отм. - ДВ, бр. 57 от 2007 г.);
3. (доп. - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) пускане в движение на превозни средства, спрени от
движение поради техническа неизправност и по искане от собственика;
4. възстановяване регистрацията на превозното средство;
5. промяна в конструкцията.
С тази точка мисля се обяснява всичко,купуваш си ремарке,слагаш му купето отгоре и отиваш за проверка на техн.състояние...или греша :roll:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 26 ное 2012 9:03

Това за регистрацията ясно, правиш си ремаркето, лепваш му регистрацията, и искаш промяна в конструкцията. Аз имам предвид технически указания за конструкцията на коша, моста как точно трябва да стои, дължината на теглича как се смята, и тн. Ако някой има такава книжка под ръка, на български или руски ще съм много благодарен. Там в цитата човека е написал, но не е посочил заглавие. Нямам регистрация във фиат форума за да го питам...

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Пон 26 ное 2012 9:21

KingoftheROAD написа:Това за регистрацията ясно, правиш си ремаркето, лепваш му регистрацията, и искаш промяна в конструкцията. Аз имам предвид технически указания за конструкцията на коша, моста как точно трябва да стои, дължината на теглича как се смята, и тн. Ако някой има такава книжка под ръка, на български или руски ще съм много благодарен. Там в цитата човека е написал, но не е посочил заглавие. Нямам регистрация във фиат форума за да го питам...

Имам познат със връзки в шумен,неговия човек му е казал че най-лесно е просто да метнеш купето върху вече регистрирано ремарке,според зависи от кат може и да не те пратят в шумен...

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 27 ное 2012 13:40

Разбирам те добре, но не смятам да слагам кола върху ремаркето.

Писах тук, за да не пускам нова тема. Въпроса си остава - търся книжка на български, или руски, с указания, и тн. за самостоятелна направа на туристическо ремарке в гаражни условия. Особености на конструкцията, как трябва да бъде разчетена, за различни размери на коша, и положение на моста, теглична и тн...

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 30 мар 2016 1:44

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”