мол сердика, 4 часа безплатен паркинг?
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: мол сердика, 4 часа безплатен паркинг?
Е те затова са пред затваряне половината 

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Тъкмо се готвих да напиша това, което написа камбоне. Това е истината. 

@kambone , изключително добре казано, макар че съм сигурен, че ще имаш опоненти и с обратното мислене, че клиента трябва да се дои до последно, кой му е виновен че е балък!
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
kambone написа:
Тук си много прав и съм съгласен с теб.
В идеалния случай управата на МОЛ-а е трябвало да влезе в положението на човека и като за първи път да направи така че човека да остане доволен и да се върне отново, въпреки че вината като цяло е в него.
И даже повече - да се подсигури че възможни недоразумения ще се избегнат в бъдеще.
В реалния случай обаче живеем в БГ.
Да отчетем обаче факта че не се знае как точно човека е подходил към управата.
Отделно мениджмънта не винаги има време и може да обърне нужното внимание на нещо подобно.
Не казвам че е маловажно, но е възможно към момента да е имало нещо по-належащо.
Това означава човека да чака, а някой от охраната как да вземе такова решение на своя глава?
И най-накрая да не забравяме това ......
Темата започва така .....
lucky7o написа:
Та на трети етаж ми показаха някаква лепенка, която била залепена на машините и на нея пише общо взето "Моля поставянето на билетите да става непосредствено преди напускането на обекта... За престой по-малък от 4 часа не е необходимо"
Колегата си е бутнал билета в точно такава машина при положение че си го пише че НЕ ТРЯБВА!!
Някой това да го прочете в началото на темата

Айде сега да чуем коментари

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
kambone написа:А охраната на мола? А управата на мола? ................ не му се вземат левчетата на секундата а му се прави реверанс
За охраната няма да коментирам,те се последните които имат отношение по случая ! За управата на мола....ми да свикат заседание на борда и да решат да върнат 7лв за паркинг така и така няма с какво друго да се занимават

- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bugster написа:ivo_555 написа:Човече, просто прочети първия пост на темата, въпроса не е в това кой е тъп и кой не, моля те да не се обиждаме все пак!
Дори и да съм "от село", дори и да съм тъп, то все пак ми се струва, че не съм балък, както колегата в първия пост е задал риторичния въпрос, за балъци ли ни взимат?
Никъде не съм казвал, че колегата не е виновен, дори обратното, въпроса е дали паркинга е виновен, а според мен Е, колкото и ТЪП да изглеждам в очите ти, това е моето мнение!
п.п. няма нужда да ми обясняваш как се влиза и излиза в подобни паркинги, не съм чак толкова тъп. проблема се състои в друго.
Добре.
Извинения ако съм те обидил - малко се издразних ама не е добре да се нареждат хората така.
За това си прав.
За другото нещо обаче ми обясни в кое е проблема че нещо не те разбирам ?
Кое не е редното?
Няма нужда да ръчкаш билета - а той го е бутнал на влизане? Това е редно или е нередно ?
Значи неговото ако е редно(според лична логика, въпреки че не е), това че системата не е отчела неговото незнание и неправилно използване е нередно?? Така ли да го разбирам? Тва е бати абсурда.
Това което защитаваш е нелогично и е пълен абсурд.
Не можеш да нарушаваш протокола и да твърдиш че си жертва.
Машината е там за едно предначначение и като не си я употребил според правилата - НИКОЙ НЕ ТИ Е КРИВ.
То по тая логика всеки може да ръчка където и когато си иска ....
Айде да е по customer care - да направим там да приема и билетчето от еврофутбол ??
Айде няма нужда.
Машината е там с едно предназначение и ако не я използваш по него, можеш да търсиш вината единствено в себе си..... или може би греша някъде ??ktamen написа:Каква е идеята на тези 15 минути? Какъв е смисъла им, защо изобщо трябва да има някакво засичане за колко време ще напуснеш паркинга след момента на пъхане на билетчето. Нали така или иначе има засичане на 4те безплатни часа, защо е нужно още едно засичане?
Поне за мен единствения смисъл от това второ засичане е да се скубят стотинки от тези (като колегата, а и като мен), които не прекарват живота си в моловете и влизат инцидентно.
Надявам се колегата да сезира КЗП и онези да си свършат работата като глобят мола и ги накарат да премахнат от софтуера на машинките второто засичане на време.
Единствения начин да си прецакаш 4-те безплатни часа е ако ти сам го направиш.
А това е като си вкараш билетчето в рамките на 4-те безплатни часа БЕЗ ДА Е НУЖНО в машината за проверка.
Единственото място където трябва да го ръчнеш и на излизане на бариерата.
Така никой няма да те накара да платиш и стотинка в рамките на 4-те часа.
Ако не си го направиш сам - няма кой да те накара да платиш. Няма хора, системата си работи безпогрешно ....
От какво ти е оплакването ?
Абе бъгстар ли си къв си, обикновено си премълчавам, ама човек ти си рядко, ама рядко прост човек ! Не мога да разбера какво се обясняваш, какво се прави и какво не в паркингите на моловете. Както съм написал пише БЕЗПЛАТНО без значение по каква причина пари ми взимат, тъп ли си какъв си не мога да разбера? Това какво съм правил с билета си е лично мой проблем, щом е безплатно до 4 часа и не съм превишил това време НЕ ТРЯБВА да плащам. Разбираш или пак да ти обясня - безплатно, значи ЧЕ НЕ ПЛАЩАШ. Няма нужда да ми отговаряш, ако имаш нещо да ми казваш напиши ми го на лично съобщение.
+ тва кви глупости говориш, не трябвало да се чекираш и след като си надвишил 4-те часа, май мн говориш ама в паркинга на тоя мол не си влизал, на бариерата няма къде да си платиш, плащането става само на въпросната машина дет е при асансьора.
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Предлагам да съберем 7 лева на колегата, всъщност да ги направим 17 за да си вземе и шише ракия , като обезщетение за наранените му чувства.
Давам 2 лева
Давам 2 лева
-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AEF 1997
@bugster @petrolhead
Вие треябва да сте големи мазохисти, щом така нападате колегата... Сбъркал човека, потърсил си правата, не са му откликнали адекватно от мола.... какво повече да се говори. Вие сигурно сте много умни и тарикати и навсякъде знаете какво да направите!
В по-цивилизованите държави по такива места има много ясни обяснения какво да се прави и на много видими места. А тук няма - това е факт
Вие треябва да сте големи мазохисти, щом така нападате колегата... Сбъркал човека, потърсил си правата, не са му откликнали адекватно от мола.... какво повече да се говори. Вие сигурно сте много умни и тарикати и навсякъде знаете какво да направите!
В по-цивилизованите държави по такива места има много ясни обяснения какво да се прави и на много видими места. А тук няма - това е факт

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Няма какви права да си търси колегата след като грешката е негова.
Напълно логично е след като си чекнал билета на машината да излезеш няколко минути след това от паркинга, вместо да продължаваш да стоиш в мола.
Иначе някой тарикат може да си "чекне" билетчето малко преди да изтече 4-тия час и после да остане още 4 часа примерно без да плаща. Нормално и логично е.
Допуснал е грешка и си е платил, не виждам каква е драмата.
Напълно логично е след като си чекнал билета на машината да излезеш няколко минути след това от паркинга, вместо да продължаваш да стоиш в мола.
Иначе някой тарикат може да си "чекне" билетчето малко преди да изтече 4-тия час и после да остане още 4 часа примерно без да плаща. Нормално и логично е.
Допуснал е грешка и си е платил, не виждам каква е драмата.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
bugster написа:ktamen написа:Каква е идеята на тези 15 минути? Какъв е смисъла им, защо изобщо трябва да има някакво засичане за колко време ще напуснеш паркинга след момента на пъхане на билетчето. Нали така или иначе има засичане на 4те безплатни часа, защо е нужно още едно засичане?
Поне за мен единствения смисъл от това второ засичане е да се скубят стотинки от тези (като колегата, а и като мен), които не прекарват живота си в моловете и влизат инцидентно.
Надявам се колегата да сезира КЗП и онези да си свършат работата като глобят мола и ги накарат да премахнат от софтуера на машинките второто засичане на време.
Единствения начин да си прецакаш 4-те безплатни часа е ако ти сам го направиш.
А това е като си вкараш билетчето в рамките на 4-те безплатни часа БЕЗ ДА Е НУЖНО в машината за проверка.
Единственото място където трябва да го ръчнеш и на излизане на бариерата.
Така никой няма да те накара да платиш и стотинка в рамките на 4-те часа.
Ако не си го направиш сам - няма кой да те накара да платиш. Няма хора, системата си работи безпогрешно ....
От какво ти е оплакването ?
Оплакването ми е, че има второ засичане на време (15 минути), освен засичането на четирите часа. Кажи ми една разумна причина защо е нужно второто засичане. Единствената причина, за която се сещам аз е да се скубят тези, които не са наясно как работи системата, а тази причина не ми се струва особено законна щом има надпис "4 часа безплатно паркиране".
Ако се сещаш за някаква друга причина, която изисква второто засичане моля да ми я кажеш и на мен, ако не се сещаш - тогава се съгласи, че колегата е бил измамен с тези прослувути 7 мизерни левчета.
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ей човек кажи са адреса да ти пратя една кутия с презервативи за тези два лева дет ще ми помогнеш, че такива идиоти като теб не трябва да се размножават, даже не една кутия, ами ако някога когато и да е земеш да правиш секс, звънни всеки път ще ти пращам. Случайно да прочете, проблема не е в 7-те лв, а в това, че ти взимат пари без да има на какво да се обосноват. Няма ценоразпис, няма нищо. Като я питам на какво основание трябва да платя ми казвам, ми и аз не знам, но щом показва 7 лв трябва да ги платите. За това исках и ф-ра, че да видя какво точно ще пише на нея. Парите ако пак не си прочел ЩЕ МИ ГИ ВЪРНАТ от работата, ако си ги поискам.Petrolhead написа:Предлагам да съберем 7 лева на колегата, всъщност да ги направим 17 за да си вземе и шише ракия , като обезщетение за наранените му чувства.
Давам 2 лева
Честно казано не съм вярвал, че в този форум има толкова глупави хора, хора които явно имат проблеми с жените си или и аз не знам с какво, ако имат въобще такива. Събрали сте се само комплексари и спамите. Селянин, аз ако съм селянин дето живея в София от както съм се родил не знам вие какви сте. Това, че съм влезнал и съм цъкнал билета не е причина да плащам за безплатния паркинг.Но вие цял живот ще си мълчите, цял живот ще си плащате и цял живот ще пишете по форуми.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Добреее...отклоняваме се от смисъла на темата:
Ако нямаш седем лева не отиваш с кола в мола
Законно е това , което са направили...според мен. Ако според теб не е пиши жалба до КЗП, консултирай се с адвокат, съди ги там за каквото се сетиш- подвеждаща реклама, ако щеш за морални щети, защото май основното ти притеснение е, че "те" са направили ТЕБ на балък?
П.С. Ква е тая дискриминация кой какъв бил? Аз съм селянин,роден съм в село Обеля, какъв ви е проблема напоследък на гражданеещите се ?
lucky7o написа:...И сега въпроса ми е според вас законно ли е това? Парите ще си ги взема от работа, но и да не беше така не е въпроса за седемте лева, а за това че те правят на балък. Какво правя в случай, че нямам седем лева? Чудя се дали да пусна едно запитване до КЗП, но съм си свикнал тук да питам
Ако нямаш седем лева не отиваш с кола в мола

П.С. Ква е тая дискриминация кой какъв бил? Аз съм селянин,роден съм в село Обеля, какъв ви е проблема напоследък на гражданеещите се ?

Последна промяна от icoico на Нед 11 мар 2012 21:06, променено общо 1 път.
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Въй, респектирах се.
Приятелю, кажи къде са те научили да си пъхаш билетчето при влизане.
В доста молове съм бил, ама такова правило не съм срещал. А относно ценорасписа, отиди при управата на мола и обясни че искаш ценораспис специално за клиенти-гъбени чорби, които не знаят кога какво се пъха
В доста молове съм бил, ама такова правило не съм срещал. А относно ценорасписа, отиди при управата на мола и обясни че искаш ценораспис специално за клиенти-гъбени чорби, които не знаят кога какво се пъха
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Petrolhead написа:Въй, респектирах се.
И баща ти ако е знаел к`во ще излезе от тва дет е пъхал нямаше да го пъха ама живей ...
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Недей така де, някъде да виждаш да те обиждам. Не хубаво така, да знаеш
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”