DRL, диодни лентички или късите светлини
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Re: DRL, диодни лентички или късите светлини
В ebay ги има същите ,които тука вървят по 40-60лв по $6-7,с надпис Е4 и сертификат.Може да взема няколко чифта и да видя как ще са.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
За 15лв ги взимах с по 5 диода са 

- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
toshara написа:В ebay ги има същите ,които тука вървят по 40-60лв по $6-7,с надпис Е4 и сертификат.Може да взема няколко чифта и да видя как ще са.
Някакъв линк може ли

- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
Ето една снимка от монтажа(който да си призная ни отне много време).

И вързани ,към габарита

И вързани ,към габарита

- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Колега може ли да дадеш малко инфо за тези светлини.
1. Имат ли сертификат и маркировка като тези дето другите колеги показаха ?
2. Наистина ли са със синя светлина или е от снимката, колата ми е тъмно синя и бих предпочел DRL-та със синя светлина (пък и повече ме кефят сините)?
А и още нещо, спазил ли си изискването за разположение по вертикала, виждат ми се малко ниско разположени.
П.П. Дали полицаите няма да се заядат, че като са сини, видиш ли имитираш автомобил със спец. режим на движение?
1. Имат ли сертификат и маркировка като тези дето другите колеги показаха ?
2. Наистина ли са със синя светлина или е от снимката, колата ми е тъмно синя и бих предпочел DRL-та със синя светлина (пък и повече ме кефят сините)?
А и още нещо, спазил ли си изискването за разположение по вертикала, виждат ми се малко ниско разположени.
П.П. Дали полицаите няма да се заядат, че като са сини, видиш ли имитираш автомобил със спец. режим на движение?
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Точно за такива сини светлини, преди 4г. ми писаха акт. След като не намери член от закона за който да се хване. Написа, че карам с халогени
.Обжалвах в КАТ, но акта ми не падна. Вече се спрях на ДРЛ модул. Дали ще е на късите или дългите ще реша, като го пробвам, Всичко друго ще е хабене на нерви, време и говорене, докато се убеждават органите на КАТ.

- eminem94
- Контакти:
Колеги,сертификат нямам ,но има някакви маркировки (на кутията пишеше нещо за ЕС,че е одобрено).Иначе светлинките са сини,полицайте могат да се заядът,но ще им кажа да го Дуууу**т,а и ако са много тарикати,ще викнеме някоя медия да кажем БТВ,НОва или нещо такова и ще се узъбат .Трябва да си търсим правата ! Ако много им пречат,просто ще откача габарита пред тях и ще им кажа пак да го дуууу**т !
- Syncro
- Автомобил: Passat 1.8T
- Двигател: ANB 1999
- Контакти:
Докато светлините са ти сини и светят заедно с габаритите няма как да ти мине номера. 

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
eminem94 написа:...
Ти гледай после като отидеш да обжалваш акта да не ти кажат да го дууууууух*ш

С тези боклуци хвърляте грешни пари на вятъра.Освен че само загрозява колата ... си слагате таралеж в гащите
- eminem94
- Контакти:
IvailoOo написа:eminem94 написа:...
Ти гледай после като отидеш да обжалваш акта да не ти кажат да го дууууууух*ш![]()
С тези боклуци хвърляте грешни пари на вятъра.Освен че само загрозява колата ... си слагате таралеж в гащите
С DRL е още по-голям К*р според мен... в Закона,ако не се лъжа пише: Няма право да кара на Дълги светлини в Града ,нямаш право да караш на по-малко от 50 метра зад друг автомобил с включени дълги(като те спрат в града и така леко забележат,че фара е изпълнен ,колкото да се заядът,пак е същата разправия).
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
eminem94 написа:С DRL е още по-голям К*р според мен... в Закона,ако не се лъжа пише: Няма право да кара на Дълги светлини в Града ,нямаш право да караш на по-малко от 50 метра зад друг автомобил с включени дълги(като те спрат в града и така леко забележат,че фара е изпълнен ,колкото да се заядът,пак е същата разправия).
Сега ако кажеш и каква връзка имат оригиналните DRL с дългите светлини ще съм ти много благодарен ! Тия изпълнения със затъмняването на дългите и ползването им за DRL няма да ги коментираме . А точно с тези синьо светещи лентички които на всичко отгоре светят ЗАЕДНО с габарита /или късите като на снимката/ си изгорел като свещ, ако им се занимава на куките та ако ще не BTV ами и CNN да докараш

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Stivi написа:eminem94 написа:С DRL е още по-голям К*р според мен... в Закона,ако не се лъжа пише: Няма право да кара на Дълги светлини в Града ,нямаш право да караш на по-малко от 50 метра зад друг автомобил с включени дълги(като те спрат в града и така леко забележат,че фара е изпълнен ,колкото да се заядът,пак е същата разправия).
Сега ако кажеш и каква връзка имат оригиналните DRL с дългите светлини ще съм ти много благодарен ! Тия изпълнения със затъмняването на дългите и ползването им за DRL няма да ги коментираме . А точно с тези синьо светещи лентички които на всичко отгоре светят ЗАЕДНО с габарита /или късите като на снимката/ си изгорел като свещ, ако им се занимава на куките та ако ще не BTV ами и CNN да докараш
Благодари ми - Голф мк6 използва дългите за дневни. Както и Кади

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:Благодари ми - Голф мк6 използва дългите за дневни. Както и Кади
Да ама фабрично направено е не афтърмаркет ,точно както и малкото марки/модели слагащи ксенон на фарове без лупи !
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Stivi написа:hooligan_sk написа:Благодари ми - Голф мк6 използва дългите за дневни. Както и Кади
Да ама фабрично направено е не афтърмаркет ,точно както и малкото марки/модели слагащи ксенон на фарове без лупи !
Няма никаква разлика, принципа е същия като при афтърмаркет модулите. Дори в Порше БГ се продаваха комплекти за допълнително вграждане

- sp_konsulov
- Автомобил:
- Двигател:
Аз си поръчах тези:
http://www.ebay.com/itm/140744985878?ss ... 1497.l2649
дали като ги сложа на мястото на габаритите ще минат за дневни или 'къси'
http://www.ebay.com/itm/140744985878?ss ... 1497.l2649
дали като ги сложа на мястото на габаритите ще минат за дневни или 'къси'
plambata13 написа:И аз съм със диодни габарити 25 SMD 5W.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”