Нова секира за младите шофьори

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Re: Нова секира за младите шофьори

Мнениеот P4v3l » Вто 23 окт 2012 9:53

icoico написа:Я всички добри шофьори дайте тук една дефиниция какво ще да е това нещо "добър шофьор" според вас :)

39 точки в талона ;)

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 23 окт 2012 10:22

karakonjul написа:
icoico написа:Я всички добри шофьори дайте тук една дефиниция какво ще да е това нещо "добър шофьор" според вас :)

39 точки в талона ;)

Почти :wink: 39 точки в талона и липса на виновно причинено ПТП за максималния възможен период. Това е добър за застрахователя шофьор.Няма как да имаш 10 години без произшествие ако си на 22,колкото и да си печен...

Потребителски аватар
d0n_t0ni
Автомобил: Golf IV
Двигател: AZD

Мнениеот d0n_t0ni » Вто 23 окт 2012 10:39

А за хората над 65 години ? Те не са ли хора с голяма предпоставка за възникване на ПТП ? :012:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 23 окт 2012 10:43

Са и затова за тях ГО е по скъпа

padrino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот padrino » Вто 23 окт 2012 10:49

Не е честно, но статистически е така... колкото по-млад си, толкова по-бързичко караш и съответно процента на катастрофи при шофьори под 30 е по-висок, отколкото този на +30. Никъде не е казано, че тези разпоредби на закона са честни... Тази практика съществува в европейските страни повече от 15 год и ако те хванат, че караш колата на баба си, а застраховката не предвижда колата да се кара от друго лице под 30 год, направо ти отварят гъза от глоби... а като нямаш произшествия през годините, пропорционално ти се намалява и годишната вноска. Та, общо взет,о натам вървят нещата... челен европейски опит :beer

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Вто 23 окт 2012 11:55

Разликата обаче е, че застраховката се плаща от всеки който има книжка, както и според колата (но не е само ГО, ами пълна застраховка, затова е толкова пари). Но ако полицията те спре и глоби дори само за протрити гуми или минаване на червено, застраховката скача доста, а не както при нас на виновно ПТП. Младите водачи респективно също плащат високи застраховки, поради това, че не са се доказали още и са много рискови за компаниите. Това застрахователите по цяла Европа са покровителствани от правителствата и парите които прибират са в пъти повече от тези които реално покриват риска. Няма как и нашите хрантутковци да се различават. Както каза един колега по горе, застраховките ни са в доста допустими стойности за нашите доходи в момента. Лошото е, че много бързо почнахме да се оглеждаме за цифри като в еропата :(
Поздрави!

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Вто 23 окт 2012 14:27

icoico явно трудно схващаш.Скоростта не е определяща за добрия шофьор или поне моята дефиниция за такъв.Има хора, които с 80км/ч са по адекватни от такива на същият участък с 50 км/ч, заради своите реакции и рефлекси. Това имах предвид. А това другото си е разделение и нарушаване на правата според мен.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 23 окт 2012 14:29

Pirogov написа:icoico явно трудно схващаш.Скоростта не е определяща за добрия шофьор или поне моята дефиниция за такъв.Има хора, които с 80км/ч са по адекватни от такива на същият участък с 50 км/ч, заради своите реакции и рефлекси. Това имах предвид. А това другото си е разделение и нарушаване на правата според мен.

То е така това, което казваш, но за съжаление това няма как да има тежест при определянето на таксата ГО. Какво би трябвало да се направи? Да питат шофера при каква скорост става опасен, може би? В смисъл ние тук можем да си говорим общи приказки, но законът си е закон, кой опасен кой - не, по таксата ще го познаете mhihi Пък да не говорим за саморекламата, които някои колеги си направиха в тази тема. mhihi

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Вто 23 окт 2012 14:43

Ами това което трябва да се направи определено не е свързано с разделение на водачите според възрастта им, според мен. Това е уникална глупост.Да не говорим, че човек може да изкара книжка и на 40 и пак да е в категорията "Млад шофьор". За мен всичко около този закон граничи с несправедливостта.Откъде на къде ще плащам два пъти повече от чичо Пешо, който е на 50 и НЕ МОЖЕ ДА ШОФИРА? Какво като съм два пъти по-млад от него?!

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Вто 23 окт 2012 14:47

Както винаги ще си платим като поп :talk: Някой можели да ми каже колко ще е ГО на моя ABS... на 21г съм :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 23 окт 2012 14:54

Pirogov написа:Откъде на къде ще плащам два пъти повече от чичо Пешо, който е на 50 и НЕ МОЖЕ ДА ШОФИРА? Какво като съм два пъти по-млад от него?!

То хубаво, ама така мислиш ти. Застрахователят няма как да знае кой има по-добри шофьорски умения. Не че защитавам застрахователите или хората като чичо Пешо, но пак казвам - тези субективни сравнения "мога да шофирам по-добре от него" няма как да бъдат взети под внимание от никоя инстанция, щото звучат доста несериозно погледнато през очите на някой, който гледа статистиките, на базата на които са измислени тези "закони", за да ни смучат паричките.
Законите невинаги са справедливи, но поне пред тях би трябвало всички да сме равни, това като успокоение ти го казвам само, щото аз имам ПТП по моя вина и не зная каква изненада ще получа, досега съм плащал все в ДЗИ, тая година ГО-то ми беше къмто 180лв (но ползвам отстъпка за ГТП 30 лева и реално все едно съм платил 150).

Последна промяна от stefan4o на Вто 23 окт 2012 15:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Вто 23 окт 2012 15:00

Ами като не могат да преценят да не измислят малоумни закони и да не ни разделят на келеши и олегналИ шофьори. За какъв чеп им е да приемат подобен абсурд и да го вписват като закон? Гнусни скапани политици... да им приседнат дано парите ни! Скапаняци.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 23 окт 2012 15:04

Е, хубаво, лошо... пак е субективно. За теб е лошо, за застрахователя е хубаво mhihi Защо да си товари акъла, като то вече е измислено? Ти влизаш в тази, тази и тази графа - дължиш толкоз пари и това е.
Аз съм за това разделение - да се вземат предвид ПТП-тата, да се намалява такса за изминала календарна година без ПТП и т.н. на база години стаж (откакто лицето е получило свидетелство). Преполагам това ще ни направи по-внимателни шофьори и донякъде би се редуцирал процентът на ПТП в страната. Има и хубави неща в цялата работа, човек трябва да гледа по-положително на нещата и да търси и хубавите им страни, не само лошите :beer

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Вто 23 окт 2012 15:07

:012: Българина винаги бърза за някъде

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Вто 23 окт 2012 15:17

Аз не виждам кое му е хубавото да давам повече пари на държавата, която на мен нищо не ми е дала! И още повече - твоята идея е 100 пъти по добра и по-смислена за ПТП и нарушенията.
П.п. проблема е, че измислят всякакви щуротии без да са подплатени с доводи и факти.Просто ей така решават и го правят, защото за застрахователите щяло да е по-добре.Това е геноцид. Ние сме овце и правят каквото си искат с нас.И сега какво? Като не ми изнася да не карам кола,нали? Е да ама няма как да стане това, защото пари на таксита няма да давам :banghead: Чудя се докато съм на този свят и в тази "държава" на колко още безсмислици ще се нагледам...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”