:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Бихте ли си налели такова масло на личния автомобил?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Бихте ли си налели такова масло на личния автомобил?

Анкетата завърши на Вто 15 яну 2013 15:44

да
43
26%
не
121
74%

Общо гласове: 164
Потребителски аватар
BoU
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN

Re: Бихте ли си налели такова масло на личния автомобил?

Мнениеот BoU » Пон 07 яну 2013 11:00

Аз бих го зел да го пробвам няма какво да губя или става или не става ,с какво другите масла може да са по хубави (различни) от това. От каде сте сигорни повечето че примено във Мотул , Кастрол , Valvoline и др. не е нещо по различно .....

EMILEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EMILEN » Пон 07 яну 2013 12:42

Iezekil написа:Като се замисля да,хранителен магазин да продава авточасти...Аз от там съм си купувал за колата само доста крушки,чистачки по 2-3 лева/вкл.безшарнирни/,теглич стоманено въже,стъргалка за лед и литър масло в оригинална опаковка.Щях да си купя и акумулатор,понеже държах на марката но нямаше моя ампераж.А за масло Аро не бих рискувал,защото нищо с тая марка не ми харесва-ни салами ни прахове.

Там е грешката ти, че си мислиш, че aro е марка. Реално на aro са само стикерите, истинската марка на продукта можеш да я узнаеш на етикета. Преди година някъде МЕТРО въведоха и "марката" FINE FOOD, която също е само фиктивна и реално не съществува.

Потребителски аватар
Nikolaj
Автомобил: VW Passat
Двигател: AWT

Мнениеот Nikolaj » Пон 07 яну 2013 13:40

Не !

Технически неграмотен съм и по тази причина за масло и за други консумативи се доверявам на каталога на VW. Ако го има там може и да го използувам, но иначе не.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 07 яну 2013 18:05

bobocamaro написа:...
Как вкус бе, колега?...

Еми, намазах си една филия и.....шегувам, се, не съм го опитвал.
Сравнявах по цвят/мирис/вискозитет.
Вярно е, че не са проблем 30-50-60 лв повече (аз ги давам, това е първия път, в който пробвам такова масло) на година, въпреки, че аз сменям 2 пъти годишно.
Проблемът е в това, че у нас повечето неща ги продават скъпо а в опаковката не е това, което трябва да е (лично мнение).

Потребителски аватар
Lenks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lenks » Вто 08 яну 2013 7:22

Искам да кажа нещо което знам от личен опит и от опита на хора в бранша на супермаркетите. Та в повечето случаи, продуктите които нямат марка и са с марка ККласик, Баба ти трънкина и т.н. точно заради това са по-евтини, защото не се плаща за марка, не се плаща реклама, пести се от опаковка, не се плаща нищо. Има вериги магазини, където това е една от причините нещата да са по-евтини, защото се пести точно от подобни неща (Lidl, Penny). Обикновено самите продукти са произведени от големи производители, които просто трябва да си запълнят мощностите, или пък им е предложена по-добра оферта за количество. Знам за случаи където 1 и съща фабрика произвежда 2 конкурентни продукта от 1 и съща суровина, на различна цена, точно, защото трябва да си запълни мощностите, а ти после в магазина си мислиш, че имаш избор :lol: Единствено може би на Фантастико продуктите дето са с тяхната марка са по-долнопробни, но там се пести от много неща в повечето случаи... Та относно това масло се съмнявам да е по-лошо от евтиното масло на същата компания която го произвежда и има Марка. Като цяло когато купувате подобни продукти винаги гледайте етикетите и ще можете лесно да се ориентирате :) Дали аз си бих купил маслото, не, от сервиза преди време ми препоръчаха Елф-че и си карам с него от тогава и съм доволен :)

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 08 яну 2013 20:42

Аз от тази тема научих за това масло и вчера си купих една тубичка. Утре ще долея половин литър, ако нещо не ми хареса ще си пържа компири с него щом поне на вкус е добро.
Мисля, че много хора се престарават с поддръжката ( а и много рискуват със скъпи маркови масла защото риска от менте е много голям).
Предишния ми голф също не съм го глезил с консумативи, но въпреки това ламарините изгниха, а двигателя още си ми стои в отлично състояние. Не виждам смисъл да го пазя и двигателя на "новия" си голф, нямам намерение да го завещавам на внуците, а и по всичко личи, че и той ще надживее ламарините.

Потребителски аватар
iaroslav1976
Автомобил: Audi 80 B4
Двигател: 2.0 ABT

Мнениеот iaroslav1976 » Чет 10 яну 2013 11:02

Карам с кауфланд 10в40 вече около 2500-3000 км. и разлика с предишното масло не съм забелязал,само повдигачите спряха да тракат сутрин.Даже на следващата смяна мисля да му налея 5в40,пак на кауфланд.Имат одобрения на vw 501.01./505.00 и 502.00,тъй че изобщо не ме притеснява дали е боклук или не.Едва ли ФВ ще дадат апровал на нещо,което не е пробвано от тях.Дори нашата Приста има масла дето са с одобрения от ФВ.Даже приста лидер ТД 10в40 е одобрена по норма vw 502.00. :да:
Уж е скапано туй масло,пък я гледай каква полемика предизвика,цели 60 мнения,57 от които не са го ползвали това масло,но го отхвърлят,като краен боклук...за разлика от инджинерите и лаборантите във Фолксваген. :D

Последна промяна от iaroslav1976 на Чет 10 яну 2013 19:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
d0n_t0ni
Автомобил: Golf IV
Двигател: AZD

Мнениеот d0n_t0ni » Чет 10 яну 2013 12:43

Маслото е един от най-важните компоненти в автомобила и по-добре да отделим по-висока сума за доказано масло, отколкото да експерементираме :012:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 10 яну 2013 12:49

всяка голяма търговска верига поддържа собствени търговски МАРКИ, които реално са продукция на големите ИМЕНА в бранша. Търговската верига може, и сменя производителя по свое усмотрение, почти винаги причината е обема продажби, а той почти винаги е обвързан с качеството на продукта. Това важи за целия асортимент, от храни, напитки, нехранителни продукти и козметика. Специално нехранителните продукти на Кауфланд (и Лидл щото са на един собственик) се доставят от централни складове в ЕУ, т.е. квото продават в Германия, Франция и тн, такова продават и тук. Вече лютеници, колбаси, млека и тн са на местни производители (от сорта на Маджаров, Олинеза и сие). Та да се върнем на маслото, преди българинът да се осъмни в качеството му, интересно кво е казал европееца (щом се продава, значи никой не е намерил кой знае какви кусури, и до сега не е страдал от него или осъдил производителя). Вероятността да попаднеш на фалшив Кастрол е доста по-голяма. Ако отговаря на съответните спецификации не виждам какви притеснения може да има човек, по-добре това, отколкото неизвестен "оригинален" фалшификат.

И не винаги това, което се рекламира най-агресивно по ТВ и струва най-много е най-качествения продукт, примери много (храни, препарати за пране, напитки и козметика).

Като се поразровиш малко в нета, излиза че немеца си го ползва това масло на всякакви коли (пък ние после им се притесняваме).

Иначе ето какво намерих за производителя му: с две думи компания на BP и BASF хич да не е

Die Öle von Kaufland sind von Poweroil und werden lt deren HP von H&R Wasag (Tochergesellschaft -H&R ChemPharm) abgemischt und abgefüllt.

http://www.hansen-rosenthal.de/frameset_chempharm.php.

Die Schmierstoffraffinerien sind von BP (Hamburg-Neuhof) und BASF/Wintershall (Salzbergen) http://www.srs-oil.com/ übernommen worden und sind die modernsten in D.
Die Additivpakete (mit den Freigaben)werden wie heutzutage üblich zugekauft und anschließend abgemischt.
zB von
http://www.rohmax.com/rohmax/en/
http://www.rtvanderbilt.com/petro.htm
http://www.infineum.com/company/index.html
und auch anderen.

Sehr interessant , wie das Zeugs zusammengerührt wird:
http://www.infineum.com/products/engine ... index.html

Seltsamerweise machen die auch komplett alles für ARAL ( heutzutage Tochter von BP) - Mischen-Abfüllen-Logistik--

H&R Wasag ist eine deutsche , börsennotierte AG.

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Чет 10 яну 2013 16:07

Аз също съм си купил след като колега сподели отзивите си за него но беше 30 а тои го е взимал лятото за 40 .Минал е над 5000 км .Маслото до 4 хил е било бистро не черна боза като повечето марки, сега като е на 5000 като си сложиш на пръстите пак си прави власинки а не е вода дет се чудиш дали има някакви смазочни своиства.До към 2 седмици и аз ще съм го нялял и ще пиша отзививи.А на колата дет ще го сипвам е 21 годишен голф 1,6 дет си го клюпа маслото и всички знаем защо е така дори и мотул да му е слагано от началото всичко си има ресурс просто са износени буталата на км пише 300000 близо а колко ли са?А ръждите са тръгнали по веждите и праговете .Сипвам и си имам за доливане пък може и при мен да спрат да хлопат повдигачите.
По въпроса с марките и цената случка:
Бях си купил хидрофор от кауфланд за 120 кинта не знам от неправилна експлоатация или не качествено скапа се.Пише в гаранцията че важи в хауфланд отивам на информация предявямам претенции .Не го и погледнаха жената взе документите и отиде да види дали има същи оказа се че няма .Каза има хидрофор за 89 лв викам сигорно се е объркала и е няква помпа.Върнаха ми парите и викам я да погледна и наистина цената та кава и хидрофор .По това време в СПЕЦИАЛИЗИРАНИ хипермаркети като Практикер и тем подобни наи евтиният беше 160 лв. на външен вид същите китаиски боклуци с друга търговска марка.Купих го и пак 3 години гаранция.
Друга случка в метро гледам къртатч голям 20 кила не перфоратро ферос тулс за цифрата от 150 лв по другите СПЕЦИАЛИЗИРАНИ хипермаркети Практикер същият с друга търговска марка 350 ма на промоция .Казах и на едно приятелче дето професионално се занимава с ископи вече 2 години го ползва ПРОФЕСИОНАЛНО и е здрав и кърти много яко.Тези двата се оказаха последни.
А от метро имам две малки флексчета дето съм ги спукал от работа вече 3 години за бясната цифра от по 35 лв и сигорно са искарали много повече от някои прехвалени марки.
Та от всичко това има някоии Работи дето си заслужават и по Тези маркети дет продават храна има и качествени работи дето са останали малко броики и хората гледат да ги раскарат на тънка цена за да доиде новата партида.
Та исписах много не по темата дано не се сметне за спам но това е моят личен опит.

Потребителски аватар
Lenks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lenks » Чет 10 яну 2013 16:10

Маслото трябва да е черно, иначе каква работа върши :D

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Чет 10 яну 2013 16:54

Умирам някой като се хвали, че му е бистро маслото на 50% от експлотационния му пробег mhihi

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 10 яну 2013 18:13

Lenks написа:Маслото трябва да е черно, иначе каква работа върши :D

Не всички карат дизели :!:
Аз съм на метан, откъде да дойде чернилка, че да почернее маслото. Докато бях на пропан маслото ми също си оставаше бистро.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 10 яну 2013 18:53

Днес единия от моите колеги си смени маслото на колата Опел, инжекцион, бензин, с Кауфланд-ско 15W40.
Човекът минава по 100 км на ден.
Ако тази тема е още жива след 2-3 седмици ще ви споделя и неговото мнение.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Чет 10 яну 2013 20:21

тука е пълно с едни дървени кратуни които на цялата си некомпетентност се опитват да налат и мнението си
въпроса е: Бихте ли си налели такова масло на личния автомобил?
има анкета Да или Не
а не да сравнявате естерни масла с обикновено минерално :screwy
ако човек си кара с минерално и си го сменя на 5-8к какво лошо е, така ли?
и полусинтетиката е на 3-4к от това като смяна и експлоатационни изисквания, да не говорим за LongLife и "състезателните"
ИМА МАСЛА, КОИТО ОТГОВАРЯТ НА ИЗИСКВАНИЯ това отговаря на написаните, но и периода на смяна ще е като за минерално

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”