Леко ПТП. Съвет?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Чет 01 фев 2007 3:31

Мен преди 3-4 години по подобна схема ме изтрещя един бакшиш в Русе

Аз карам по булеварда, той излиза от пресечка
За зла беда точно на него пряка само колците от знаците стърчаха...
На предното кръстовище има знак за предимство, както и на следващото, но точно тука нъц...
Бакшиша се извинява, не ме бил видел нам си кво, аз спокоен, идват куките, оня светна с фенерчето насам натам да огледа знаците и вика ми тука нема знаци той ти е десностоящ начи ти си виновен :shock направо ми се присра..... И бакшиша моментално навири гребена, ми да аз излизам, знам че съм с предимство ма той не спря и на сега....

Обжалвах и мога да ви кажа кво следва, значи ти пускаш жалба с схеми снимки сичко как си требе.
Куките отправят едно писмено запитване към съответното пътно управление и тука има два варианта:

Вариант 1- от пътното ги мързи да обикалят, поглеждат си съответната карта на района и казват към еди си коя дата еди си кои път е пътят с предимство (това е добрия вариант)

Вариант 2 - (както и моя случай :piss ) Съответните служители от съответното пътно си дигат задниците с служебната уазка и отиват да видят на съответното кръстовище какво е дереджето, и кат видат че не е останал кьорав знак пишат в протокол - към съответната дата поради липса на пътни указателни знаци еди си кое кръстовище следва да бъде третирано като нерегулирано такова при което важи правилото на дясностоящия....

фък.

До колкото съм запознат според закона главния път не се определя в никакъв случай според размера му а е указан с съответните знаци. Липсата на такъв знак автоматично прави пътищата еднозначни при което си важат съответните правила.... sux

и го издухваш....

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 01 фев 2007 8:21

black написа:На мене ще ми е интересно някой да влезе с "предимство" на кръговото на 4ти километър ама поне с 160. :twisted: :lol:

брат, ...колко пъти да ти казвам че ако НЯМА знак,аз като навлизам в кръговото съм с предимство!
Айде нека този колега който искаше да маха знака на цариградско, да махне този на кръговото на 4-ти, и ще вляза ама не със 160, а с 80км.
Ти си знаеш твоето и гледаш ама не вярваш на ушите си :evil:
mod edit: Sunny

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Чет 01 фев 2007 8:43

Бати и казуса.
Има така наречените първокласни пътища , второкласни и т.н.
Доста често се спекулира с правилото на дясностоящия. Дай и на магистрала да е така като изляза от некой черен път с трактора :evil:
А за кръговото вече го изяснихме
ако нема знаци - всички навлизащи са с предимство
ако има знаци - гледаме ги тях

Абе живеем в Лайнария тука всичко е възможно

и аз преди време бях виновен щото като изпреварвах оня педал нави пълин ляв и ме хвърли в канафката - ГАД ( КАТ ) " ми между вас няма сблъсък ти си си виновен " :shock

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 01 фев 2007 10:00

Е може и така да е. Само не знам как ще спреш 40 коли в кръговото за да минеш. И по леко с обидите ...
Като излизаш от паркинга пред блок на главния път що спираш бе? Другия път искам да не спираш на колата от ляво на тебе. Нали няма знаци. Значи ти си с предимство! :idea:
Минавай си с предимство навсякъде въобще не ме интересуваш. :idea:
mod edit: Sunny

Потребителски аватар
stenly_r
Автомобил: VW 1300
Двигател: F
Контакти:

Мнениеот stenly_r » Чет 01 фев 2007 10:17

ето го точното място:
Изображение

Според бгмапс тая улица е в кв. Витоша.
Схемата е точна - брат ми е излизал вече от кръстовището.

Взехме решение - ще се обжалва. Адвокате, благодаря!
Както и на всички, които се изказаха.

А за кръговото - намерете в София едно кръгово без знаци и излизайте спокойно от него. Само да не съм решил в тоя момент аз да навлизам :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 01 фев 2007 10:19

black написа:Е може и така да е. Само не знам как ще спреш 40 коли в кръговото за да минеш. И по леко с обидите идиот.
Като излизаш от паркинга пред блок на главния път що спираш бе? Другия път искам да не спираш на колата от ляво на тебе. Нали няма знаци. Значи ти си с предимство! :idea:
Минавай си с предимство навсякъде въобще не ме интересуваш. :idea:

няма да те обиждам, както правиш ти, понеже тебе природата те е обидила, само ще ти кажа да прочетеш правилника.Не съм с предимство ако излизам от паркинг, въпреки че съм отдясно.
ако още нещо не ти е ясно от ЗЗДП, питай ще ти обяснявам докато не ми писне.
Айде и поздрави по село ;)

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Чет 01 фев 2007 10:19

Вече е решено да се обжалва.
За да прекратя дразгите, ще заключа темата.
stenly_r, като се появи някакво развитие по въпроса, се обади да я отключа!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”