Проблем с КАТ и дневни светлини

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с КАТ и дневни светлини

Мнениеот ktamen » Съб 06 дек 2014 22:49

Зависи от процента, на който са дългите :exclaim
Тези, които лесно изкарват "5 лева" обикновено стоплят бавно и се изказват неподготвени :mhihi

Потребителски аватар
m0v3r
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: EZ 1988
Контакти:

Мнениеот m0v3r » Съб 06 дек 2014 23:40

За заслепяване от халогени говорите? Ако поне една вечер не ми се случи някой идиот с един фар на дълги и другия фар на габарит да ми извади очите трябва банкет да вдигна... Това е някакъв глобален проблем с нашите автомобили ми се струва и никой неще да слезне и да погледне кво сe случва с бънгията му... :screwy

nanobanano
Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
Двигател: AHU 1997

Мнениеот nanobanano » Нед 07 дек 2014 0:47

Говорим само и единствено за през деня.Такава е и темата!

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Нед 07 дек 2014 6:29

Vlad777 написа:И какъв е роблема на 30% дълги светлини през деня? :c010

До момента не съм видял някой с DRL модул на дългите да ме е заслепил. За разлика от доста голям брой каращи с ксенон.

много вярно :th_up
В квртала, в който живея често виждам един голф 5 с намалени дълги и си помислих, че е фабрично така, щото и по новички аудита и ФВ виждам често с такива. Даже отдалече като го видя голфа и нарочно се заглеждам към фаровете му- добре светят, не заслепяват, а се виждат отдалеч.изкефих се. Един ден се засякохме пред магазин и си полафихме- оказа се, че си е слагал ДРЛ като моя сам, той пък мислел, че моята е фабрична :mhihi
А всъщност има ли заводско изпълнение на намалените дълги, или само допълнителните фабрични лед?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 07 дек 2014 8:58

И при нас има 2-3 коли,учебни по-новички дето карат с ДРЛ и не съм забелязал да заслепяват.Едната беше голф 6.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 07 дек 2014 9:09

Аз също карам с дрл от Виктор версия 4 :bowdown с намалени на 30% дълги светлини с осрам куул блу първоначално, сега с найтбрейкър ънлимитед, станаха вече 6 или 7 години, откакто го приеха този закон. До ден днешен нямам нито едно присветване че заслепявам или преча по някакъв начин с фарове. :th_up
Иначе една задремала женица с пасат 5.5 зад мен къси ксенон, дълги ксенон, халогени ксенон и посред бял ден ги пуснала всичките, невероятно дразнещо в хубавия ден през огледалата. На сточна гара не издържах и слезнах да и изгасим фаровете

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Нед 07 дек 2014 13:03

Карам дълги на 25 процента за дневни от много години, сложил съм подобни модули на десетина приятелчета, не съм чул някой някога да им е светнал или да се е оплакал, че му блестят. Иначе на пътя е пълно с идиоти с ксенони на рефлекторен фар, с къси в облаците, както и последната мода да се кара на дълги.

Потребителски аватар
vurgala
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vurgala » Нед 07 дек 2014 13:30

Докато техническите прегледи не станат фактор и не затегнат контрола и всичко е да приберат парите нечий дребни душици ще е така.аз съм засичал фарове светещи на Х единия в облаците другия в земята.чудя се какви са тези автомобили и кой ги допуска на пътя? Сигурен съм че всеки е виждал по нещичко на пътя но няма сериозен контрол....това е свободия.
Относно Кича,НЛО-то посъветвахте колегата как да свърже дневните светлини за да е по закон но не дълбайте стрелбище ли е или не.става заядливо.нали вашите не са...живейте с хората. :a018

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 07 дек 2014 13:42

kris11 написа:Дано КАТ аджиите влязат по-скоро в час и да заплющат актове за намалени на % дълги вместо дневни,дай боже и спиране от движение.
В закона много ясно си пише КЪСИ или светлини за движение презь деня.

Така де.
НО,точно с правилно монтирани DRL,със сертификат,с означението Е4,или кво беше там искаха да ме спират от движение монтанските полицаи.
Поспорихме 10 мин,накрая се разбрахме,че с намалени дълги може.Моите са намалени на 35%,60Wx35%=21W.
21W,толкова е мощността на лампата за дневни при едно Кади,примерно.
А и на Н4 ше разбере друг път къси или намалени дълги ползвам.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 07 дек 2014 15:56

Малко след като сложих модул на Королата с дълги на 30% /тя е с отделна секция на дългите които не се регулират от купето/ се наложи да ходим с двете коли някъде и като караше жената зад мен установих че светят с една идея по-силно отколкото трябва според мен,намалих ги на 20% и на връщане вече беше ОК! Така че препоръчвам да всеки да пробва това упражнение за да добие представа на живо как му светят фаровете icon_idea Това важи особено за всички с ксенони от три и шейсе дето си мислят че са открили как да превръщат нощта в ден :thumb_down

Потребителски аватар
KKamenov
Автомобил: Golf MK5
Двигател: 1.6 FSI

Мнениеот KKamenov » Нед 07 дек 2014 16:15

За колегите, които не разбраха - аз говоря за хората, които карат вечерно време на дълги с намален DRL на 30%, или както колегата каза, един от фаровете е къс а другия е дълг.

Аз нямам нищо против през деня да се кара, дори аз съм на DRL на 30%, само че на къси...

Относно колега, които той този път се изказа неподготвен, ксенона ако не е менте за 100лв няма как да се заслепи, особено новите ксенон технологии, като матричните лед светлини https://www.youtube.com/watch?v=jHBbEcHW8PI

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Нед 07 дек 2014 16:32

Много искам да видя как кякой кара в пълен мрак само на дрл с 20% на дългите с повече от 20км'ч, без да се изпука в първата кофа за боклук :c010

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Нед 07 дек 2014 16:38

polovera_9n3 написа:Много искам да видя как кякой кара в пълен мрак само на дрл с 20% на дългите с повече от 20км'ч, без да се изпука в първата кофа за боклук :c010

Предполагам иде реч за некадърно монтирани модули, където с пускане на габаритите не спират дневните светлини.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 07 дек 2014 16:50

Клипа,постнат от колегата KKamenov e добър пример,за съврменните постижения при автомобилните фарове.
Но,обърнахте ли внимание на пътя?
Без дупки,с изрядна маркировка,не само с осева линия.Светлоотразителните колчета няма да коментирам.
Като карам по участъка от Яна до Джъмбо-то,който е все още сравнително нов,даже и на мокро не е нужно да пускаш дългите,самата маркировка те води по кривата на завоя.
Като подкарам после по самото Околовръстно си е тегаво,стара маркировка(избледняла),дупки.
Не знам по другите краища на Родината как е,но пътните служби в Северозапада това лято не си мръднаха пръстите.
Парите за зимно почистване били похарчени за чистене на канавки и рязане на храсти.Няма такова нещо.
По Е79 все едно караш в тунел,при всеки по силен дъжд се наводнява платното,щото банкета е по-висок от платното.
Един метър маркировка не е подновен,съгласете се,че особено в лоши условия,маркировката помага доста.
Поста ми не е много по темата,но предполагам,че доста от колегите търсят по-добра осветеност на платното поради изброените от мен по-горе причини.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 07 дек 2014 17:17

KKamenov написа:Относно колега, които той този път се изказа неподготвен, ксенона ако не е менте за 100лв няма как да се заслепи, особено новите ксенон технологии, като матричните лед светлини https://www.youtube.com/watch?v=jHBbEcHW8PI

Само не разбрах каква връзка има лимузината 2014г. от клипа с бангиите накичени с китайските ксенони ?? И ДА ,поне 90% от всичките сложили самоделки дали от 50 или 250 лв ЗАСЛЕПЯВАТ ! Карайки вечери ,ако видиш срещу теб ксенон който ти пречи по-малко от стандартен фар на нова кола разминавайки се с него виждаш кола от 50 000лв нагоре,видиш ли две кълбовидни мълнии /ако успееш да ги видиш примижавайки срещу тях/ при разминаването разбираш че това е кола от 2 до 5000лв окичена с гордостта на китайската осветителна промишленост ! До скоро из Поморие се движеше /може би още се движи/ един син Г4 уж с ксенон на лупи,той пък как заслепява направо не е истина /от личен опит / :thumb_down

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”