Поддръжка на дизел или бензин???-нищо конкретно

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Поддръжка на дизел или бензин???-нищо конкретно

Мнениеот kris11 » Вто 26 ное 2013 17:26

[quote="theultimate"]Все пак едното е предимно за ходене на работа, а другото и за приятно извънградско без да се мръщиш като има пуснат климатик, 5 човека в колата или няколко коли/камиони за изпреварване. /quote]
Човека иска градска кола къде го пращаш да изпреварва камиони. :screwy
Автора да се огледа и за Нисан Микра- много се карат вече и то от жени / не е намек/

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Вто 26 ное 2013 18:05

Споделям мнението на колегата,размива се темата ми ,аз съм споменал,че ме интересува кола за градско каране,не виждам там къде ще се наложи да изпреварвам камиони или да ми трябват многото коне на ТДИ,при условие , че повече от 60-70 няма къде да вдигнеш.Гледам колега и микра и сузуки и мазда ,само от любимците ми субару нищо не намирам,че там са много коне и цени.Но основно хонда и тойота са ми по сърце.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 26 ное 2013 18:23

В такъв случей търсиш Хонда или Тойота, и с двете няма да сбъркаш, ако Хондата е Jazz търси такава с двигател 1.4 за да ти е максимално пъргава и динамична :smile
Успех :smile

Потребителски аватар
todosz
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: TDI 1999 AGR

Мнениеот todosz » Вто 26 ное 2013 20:20

lion_heart002
И смятам се изчерпахме...[
Браво дано и зимата да е такъв разхода на този картинг сивик
:th_up

Последна промяна от todosz на Вто 26 ное 2013 20:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 26 ное 2013 20:48

Колега stivenj за какъв бюджет става на въпрос ? Че да знаем долу-горе подходящият ценови диапазон :smile
Малко офф : Мнението ви за Дайхатцу какво е ? Има едни интересни моделчета ,че и някои с 4х4 ,гледам и Джъсти на Субару имат еднакво купе със Сирион на Дайхатсу от определени години . Някои имат странна кубична форма ( Daihatsu Move ), но съм сигурен ,че пък откъм вътрешно пространство , сядане- ставане, както и лесно паркиране , няма да имат равни :rolleyes

galin4oo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galin4oo » Вто 26 ное 2013 20:55

Дайхатсу, само ако е ново. За втора употреба на 10+ години твърдо НЕ, е няма такава ръжда! И моторите са им странни, поне според мен, като нямам претенции че, разбирам от автомобили :smile

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 26 ное 2013 22:17

:icon_lol Е вие къде го забихте човека...Дайхацу...лично аз като си писах поста имах в предвид примерно това, но с четири врати->http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11383833577588099&f1=details&slink=4wjsgd,за нещо такова и аз се двоумя,че и аз карам кола 160 коня до работа и обратно и едно море :screwy.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 26 ное 2013 22:25

forski написа:Не всички са така, това се разбира лесно по-номера на рамата японската започва с JT1... ,а френските с VNK...

В предната работа взехме една 1,3VVTi Luna за служебна и нямаше нужда да гледаме рама защото чакахме да дойде от Франция :mhihi :mhihi :mhihi и повечето, които са взимани от TM Auto са си френски. Иначе колицата е OK просто коментирахме факта колко е "Японска". Шурея пък си взе чисто нов Нисан Ноут, който както се изрази търговеца и правен в UK от бангладешци с части на Рено :mhihi :mhihi :mhihi Дано поне емблемите да са Made in Japan. После на него почна да му се налага да пътува България-Германия често и Ноута, който всъщност е ребрандирано Рено Модус дойде крайно неудобен за целта та си поръча Mазда CX-5, която да не повярваш дойде от Хирошима :mhihi

Последна промяна от radi_nrj на Сря 27 ное 2013 10:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 27 ное 2013 8:09

За Мазда няма какво да се чудиш, тя остана последната истинска Японска кола, всички техни автомобили които са предназначени за Европейския пазар се сглабят в Хирошима, само Мазда 2 се сглабя в Испания :smile
Съгласен съм на 100% че вече няма немски, няма японски всичко е тюрлю гювеч за съжеление...

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Сря 27 ное 2013 8:40

Преди 5-6 години гледах Top gear, правиха експеримент с две Сузукита суифт, с мотори 1.3 едното дизел другото бензин, по един и същ маршрут по-малко градско, повече извънградско с еднаква скорост. Бензиновото даде по-малък разход.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Сря 27 ное 2013 11:20

С тези "японски" тояги дето му ги предлагате на човека трябва да слуша силна музика та да не чува ръждата как му яде колата :stumm За какви пари се търси кола?

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Сря 27 ное 2013 12:07

Съвсем не всички ръждясват! Имал съм Нисан и беше изгнил отдолу. Сегашната ми Хонда е МНОГО СОЛИДНА изработка обаче и няма никъде ръжда а е доста стара. Ти между впрочем колко японски автомобила си имал? А Хонда джаз е страхотен автомобил.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 27 ное 2013 12:31

Ако не е корозия ще е двигател, ако не е двигател ще е електроника, ако не е електроника ще е калпаво окачване или скоростна кутия. Няма пълно щастие, каквото и да избере все ще има нещо да му бърка в задника, ако вземе някое Поло или Сеат та какво, ще цъфне и ще върже :smile
В крайна сметка няма да я кара 100 години тази кола, най сериозни проблеми с корозията би имал при Мазда, така или инъче момчето се е спряло на Тойота и Хонда от 2004г. чак такива драми с корозията и при двете не съм срещал никъде.
Да, има писания в нета че имат склонност да корозират на определени възли и места но това не означава че ще я купиш и след първата зима ще е без купе, това са глупости :screwy
Aз Тойота Корола или Ярис от 2004 модел, с изгнили прагове или вежди не съм виждал никъде, който е имал или е виждал да каже!

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Сря 27 ное 2013 12:49

samo_pechka написа:Колега stivenj за какъв бюджет става на въпрос ? Че да знаем долу-горе подходящият ценови диапазон :smile
Малко офф : Мнението ви за Дайхатцу какво е ? Има едни интересни моделчета ,че и някои с 4х4 ,гледам и Джъсти на Субару имат еднакво купе със Сирион на Дайхатсу от определени години . Някои имат странна кубична форма ( Daihatsu Move ), но съм сигурен ,че пък откъм вътрешно пространство , сядане- ставане, както и лесно паркиране , няма да имат равни :rolleyes

Колега,ще търся нещо около 5500-6000 лв.,за повече няма пари.днес гледах и ярис също и хюндай гетц-1.3 мотори.Ама яриса ми се види много малък,ще гледам,не бързам спешно да купувам.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Сря 27 ное 2013 12:54

За тези пари може да се намери прекрасен Голф-4 ТДИ

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”