Дилема за покупка на нова кола или стягане на старата
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
Re: Дилема за покупка на нова кола или стягане на старата
Ако караш предимно градско Фабията е перфектна. Имам абсолютно същата като тази от линка
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Сега остава да кажеш коя от тези е гаранционна,щото нали това беше споменал а не само по-малкото и евентуално реални километри на тия астматични сапунерки ! А и ако си мислиш че тези в официалните представителства дето се занимават с оказионните коли са света вода ненапита и никога не лъжат....помисли пак в коя държава се намираш

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Винаги съм се радвал че хората в България са умни браво
Вземаи едно е46 и ще имаш един сравнително с добра визия автомобил,това е мое мнение разбира се
Вземаи едно е46 и ще имаш един сравнително с добра визия автомобил,това е мое мнение разбира се
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Примерно да...е46ците не са лоши и те, но разхода на гориво няма да му хареса.
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
И аз съм в момента съм пред същата дилема, и аз имам един 26 годишен хубавец, с който никак не ми се разделя, но смятам, че трябва да се развиваме и сега кътам парички за нещо по-ново... А6, Е-класа, Passat 5.5, все около 2004-5. Вярно, че разликата в цените между споменатия пасат и другите две е двойна ама кеф цена няма. Не знам само как ще успея да преглътна разликата в обслужването сега и с новата кола.
Сегашния ми пасатко ми служи вече 8 години, никакви по-сериозни ремонти не е искал, иначе ме е оставял на пътя заради генератор само веднъж. Карам си го на газчица, пълня бутилката и забравям кога съм заредил, а и не удря джоба. Абе мъчна раздяла ще е.

Сегашния ми пасатко ми служи вече 8 години, никакви по-сериозни ремонти не е искал, иначе ме е оставял на пътя заради генератор само веднъж. Карам си го на газчица, пълня бутилката и забравям кога съм заредил, а и не удря джоба. Абе мъчна раздяла ще е.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Аз не мога да повярвам, че толкова много нормални хора(които могат да седнат на PC и да напишат мнение в авто форум), имат някакъв емоционален проблем да се разделят с такива антикварни и неадекватни возила 

- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Ако аз имам кола, която (почти) не се разваля, няма и да помисля за смяна, пък ако ще да е и на 35 години.
Що си усложнявате живота? 

- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
НарКол написа:Ако аз имам кола, която (почти) не се разваля, няма и да помисля за смяна, пък ако ще да е и на 35 години.Що си усложнявате живота?
В един момент просто се налага. Колкото и да не се разваля една кола, все се налага да се прави по нещо, а части се намират все по-трудно и майсторите, дето я помнят стават все по-редки.
Освен ако не си я пазиш като антика де. В наше село има един пенсиониран таксиджия, дето си държи стария Mercedes в двора, понеже минал с него над милион километра. Иначе си кара друга кола.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Няма кола която не се разваля. Все едно да има човек който не се разболява. Едните се развалят бавно, а другите направо блокират изведнъж, а преди това не са давали никакви дефекти, просто се сриват за секунди. И при хората е така, едни боледуват с години, други умират мигновенно, зависи от коя бройка ще набараш.
Но трябва да си наясно, че щом купиш кола, влагането в нея започва. Ако мислиш да не даваш пари по-нея по-добре не я купувай а си карай старата докато издържи. Това "Не ми се дават много пари за подръжка" може да го каже, човек който има НОВА кола от магазина, с 2-ра ръка кола, по-добре не карай кола!
Но трябва да си наясно, че щом купиш кола, влагането в нея започва. Ако мислиш да не даваш пари по-нея по-добре не я купувай а си карай старата докато издържи. Това "Не ми се дават много пари за подръжка" може да го каже, човек който има НОВА кола от магазина, с 2-ра ръка кола, по-добре не карай кола!
- momcho_bg
- Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
- Двигател: 2.5
- Контакти:
Да, напълно съм съгласен, че ако колата, макар и 20 годишна, не ти създава проблеми и не ти бърка сериозно в джоба е добра идея да се кара. При мен случая обаче не е такъв. Всяко нещо си има определен ресурс. Колкото и да се грижиш за нея все нещо излиза. А забелязахте ли в чуждите сайтове - autoscout24 или mobile.de колко струва един запазен иънгтаймер от любимите ни марки? Много...
Това, с което искам да се включа в темата е мнението ми, че - За мен по-добре е малко употребяван автомобил, с все още наличен ресурс за употреба, от официален вносител/с доказан имидж/, с гаранция за пробег и обслужване, макар и в по-нисък клас(Между другото в Чехия видях много да ги карат тези Шкоди - сапунерки), със значителна обезценка на първоначалната цена ОТКОЛКОТО лимузина от висок клас, с куп екстри, с неясен произход и с голям процент несигурност за състоянието на жизненоважни агрегати и системи по колата.
Това, с което искам да се включа в темата е мнението ми, че - За мен по-добре е малко употребяван автомобил, с все още наличен ресурс за употреба, от официален вносител/с доказан имидж/, с гаранция за пробег и обслужване, макар и в по-нисък клас(Между другото в Чехия видях много да ги карат тези Шкоди - сапунерки), със значителна обезценка на първоначалната цена ОТКОЛКОТО лимузина от висок клас, с куп екстри, с неясен произход и с голям процент несигурност за състоянието на жизненоважни агрегати и системи по колата.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Аз пък все се чудя като чуя " Ще си купя по нова кола щот трябва да се развивам" .Кое си развивате? Самочувствието ли, статуса във ФБ ли?Как по точно се развивате като седнете от 20 годишна в 15 годишна кола?Развивате си уменията да пишете по форумите .Щот трябвало да налее 1000лв в 20 годишната си кола, за да и направи 10 ремонта, а тая дето ще е 15 годишна 1000лв и е един ремонт.И като трябва да я закарате 10- пъти на диагностика за да разберете какво и е (защото майсторите са такива)... хайде със здраве.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Стара кола може да поддържа този, който сам си прави всичко. Ако ще ходиш по сервизи, купуваш по-нова и плащаш повече за кефа да имаш куп екстри и повечето да ползваш рядко.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
ако работят :)
- vovo6808
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: ABS 1992
muns61 написа:Стара кола може да поддържа този, който сам си прави всичко. Ако ще ходиш по сервизи, купуваш по-нова и плащаш повече за кефа да имаш куп екстри и повечето да ползваш рядко.

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Абсолютно съм съгласен 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”