за малко не можах да мина под 40 лева :) 42 литра и нещо за малко над 40 лева. До другото зареждане дано се получи
иначе относно репортажите на Господарите, не че бензиностанциите не лъжат, но има едно мнение отдолу, което ми прави впечатление:
Този репортаж е пълна журналистическа измислица.
1. Пластмасовите бутилки не са еталон. Всяка бензиностанция има метална туба еталон която тествана и сертифицирана от държавната агенция за метерологичен контрол
2. Помпите не засмукват от повърхността но не и от дъното (заради водата която е по-тежка) Засмукват от определено разстояние от дъното.
3. Наистина е възможно написаната вместимост на резервоара да е по-малка от реалната заради термични разширения и изпарения, и предпазване от свръхналягане при механичен удар в резервоара (все пак е пластмасов). 80% от 65 литра са 52 литра.
4. Пяната в горивото се получава от налягането на горивото при излизане от пистолета, както и от факта че помпите са ротационни.
5. Бензиностанциите не лъжат в количеството(лесно и бързо се проверява), а лъжат в качеството. А може и да не са те а шофьорите на цистерните които ги зареждат. Продават на черно част от товара и го заместват с каквото падне(има брояч на горивото което излиза през маркуча но те го взимат от утайниците, където не се отчита). Още повече, че качеството на горивото което се доставя също е под въпрос. Всичкия бензин например е един и същ но с различни добавки. Демек сипват 89 с едно количество добавки е 95 а с повече добавки 98 и т.н.
преди време и Нова телевизия правиха репортаж за качеството на дизела и се изложиха доста елементарно, тотални глупости и грешни измервания (а че дизела е зле знаем, на мен лично ми е замръзвал). Та като се прави такова нещо, за да има смисъл от него не трябва да съдържа грешни и неверни твърдения, защото се компроментира цялата идея (аз също не знам каква ще да е тая цистерна с бензин, която да засмуква отгоре)