:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Най-голямата глупост правена на автомобил....

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Най-голямата глупост правена на автомобил....

Мнениеот orlin4ooo » Вто 27 яну 2015 13:19

Записвам се за темата и слагам и аз една глупост.

Фиестичка 95година имах червена на цвят. Та почна нещо горе на тавана където са лайсните да ми се забелва боята, и аз като виден автотенекеджия хванах на сестрата лака за нокти та да "запечатам" процеса на люпене. :mhihi

Потребителски аватар
Golf_Gogo
Автомобил: Passat Alltrack B8 + Golf 4
Двигател: 2_0 TDI DFCA + 1_6 16V BCB

Мнениеот Golf_Gogo » Сря 28 яну 2015 12:38

Прибирам се от работа и гледам комшията човърка нещо по колата си (BMW E46). Отивам да го видя - сменя накладки и слага някакви турски. Казах му че съм чувал, че били абсолютни боклуци, ама е от хората, които не приемат чуждо мнение. Засякохме се няколко дни по-късно и се похвали колко по-добре спирала колата и всичко било 6. Месец и малко по-късно пак го засичам да човърка нещо - сменя дискове. Накладките ги изяли :icon_lol Гледам - турски дискове взел :eek Репликата му беше, че така щял да компенсира по-твърдите накладки и щял да ги сменя доста по-рядко :mhihi . След 3 (три) дни се засичаме - с гипс на ръката. Не успял да спре на светофара на Цариградско и нацелил една джипка отзад, ама мъжката. Колата тотал щета :banghead

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 28 яну 2015 21:55

Golf_Gogo написа:Прибирам се от работа и гледам комшията човърка нещо по колата си (BMW E46). Отивам да го видя - сменя накладки и слага някакви турски. Казах му че съм чувал, че били абсолютни боклуци, ама е от хората, които не приемат чуждо мнение. Засякохме се няколко дни по-късно и се похвали колко по-добре спирала колата и всичко било 6. Месец и малко по-късно пак го засичам да човърка нещо - сменя дискове. Накладките ги изяли :icon_lol Гледам - турски дискове взел :eek Репликата му беше, че така щял да компенсира по-твърдите накладки и щял да ги сменя доста по-рядко :mhihi . След 3 (три) дни се засичаме - с гипс на ръката. Не успял да спре на светофара на Цариградско и нацелил една джипка отзад, ама мъжката. Колата тотал щета :banghead

Много четеш и се впрягаш от прочетеното! :biggrin

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 28 яну 2015 22:35

Зелена книжка, тоест прост човек без опит и тамън си бях купил едни от първите 15-ки джанти, понеже преди бях само с 14-ки и предстоеше да слагам "големите" джанти - да де ама пред гумаджийницата тълпа и аз естествено от мерак не мога да чакам :banghead. Предприех действия и вдигнах колата на крик и аха да отвия последния болт, крика се сгъна и колата почти легна на земята. Да де, ама не крика ми беше виновен понеже си беше оригиналния а не менте, а аз бях толкова глупав да вдигна колата на съвсем лек наклон и то на чакъл - идеална комбинация :screwy. Та първосигнално я повдигнах наведен към нея като хванах калника, ама на един крак да я държа и с другия няма да мога да завия болта :mhihi и съсед дойде да ми помогне веднага като видя разигралия се балет. Та в момента на повдигането на мен ми изпука нещо в кръста, та съседа я повдигна правилно с изправен гръб и аз завих болтовете. До тук добре, спасих ситуацията с лека загуба - крика. Преживях го понеже бащата на жената ми подари нов пак оригинален след това. Обаче след цигара време седнах в колата да ходя при гумаджиите ама брутална болка в кръста ме преряза обаче аз си стигнах до гумаджията и въпреки нарастващата болка си сложих 15-ките. Ставаше по-зле ситуацията с кръста с чакането и след поставянето им с много мъки едвам паркирах пред нас и се прибрах. Резултата е жестоко прещипан нерв на 5-ти прещлен и една седмица лежах като мърда на системи и хапчета, без да мога да мръдна и всяко кихане беше придружено със сълзи после :c020. Е да де, ама нали Пасат-а е вече на 15-ки :Mr Green Fun

Миналия Декември беше паднал леко акумулатора на Пасат-а и не можах да запаля от първия път, та дойде приятел и благодарение на двама минувачи ме бутнаха, но понеже имам някакъв проблем когато вали 3/4 дена от влагат пали по-трудно и не можах да я запаля. Тичам аз до познат на улицата да взема кабели и моя човек да ми даде ток, но една Q7-ца дойде на улицата и даваше зор да мине, а моята кола по средата. Затичах се да му се извиня на човека обаче в притеснението си без да искам тичайки стъпих в една дълбока дупка и паднах на ръце точно до въпросния джип, като нещо изпука в крака ми в същото време. Пича грам не ме отрази и му се извиних подобаващо за неудобството, учудващо колата запали веднага с леко бутане от моя човек :eek и му направих път да мине. Оставих я да работи доста време, паркирах си я и уж с мисълта за изкълчен глезен се прибрах и сложих лед да мине оттока. Да де ама в 3 през нощта от болка жената ме откара с А3-ката в спешното и казаха фрактура на пета метатарзана и така почти месец в гипс изкарах. :mhihi

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Вто 10 фев 2015 14:54

Бях свалил кората под волана, понеже сменях жилото на предния капак. Хубаво обаче, не съм закачил кората обратно и тя си виси свободно и ми опира в краката. По едно време къде ходих, спирам пред един магазин, слизам, връщам се пак, паля и рекох да дам назад и.... нещо стърже, а колата не върви. Викам край, прецаках кутията. И седях така към половин час в колата и мислих какво да правя. По едно време идва един приятел и ми вика, що ти светят стоповете? Какви стопове викам бе? Слязох и гледам стоповете светят, пък аз не съм колата... Влизам обратно и какво да видя, кората под волана паднала долу и притиснала педала на спирачката, а аз се мъча да тръгна при натисната спирачка. Хеле, оправих я. Ма половин час седях и умувах, а не ми идва на ум да си погледна в краката.

modula
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот modula » Сря 11 мар 2015 23:27

2000г.Току що съм взел книжка,и естествено отивам да карам.Слизам към центъра и съм номер 1 с трабанта.На жълто се форсира на зелено пилеж.Броните на другите почти се облизват ,дистанции 0.Стигам до центъра и почвам да се силя по малките вътрешни улички м/у НДК и петте кюшета.Първото малко кръстовище,напречна улица с движение от ляво на дясно.Аз като десен(на тях) минавам с 50-55 без въобще да намаля.На другото такова крвстовище съм без предимство.Спирам чинно,гледам за кола и газ.На следващото пак съм с предимство,гааааааааз....... и един просто излезе.Само успях да намаля малко и почти да го избегна.Ударих го в калника,а на мен ми падна фара.2-рата кола беше с некви мутри които се спукаха от смях,добре че тях не ударих.От стреса не можах да мръдна.Само държах волана и се бях сковал.Оня излезе ,огледа и си тръгна.Мутрите ми махат,смисъл аре тръгвай и така.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 12 мар 2015 0:36

Хах, един ден ми звъни един колега да ходя да вземеме един колесар и да приберем сина му с колата от Монтана.
Негов приятел го закарал на колегата с колата за да си вземе нашия току що изкараната шоф. книжка.
Беше минал стотина метра, на първото кръстовище подал муцуната напред и един Зил 130 беше минал със задните гуми през предния капак на аудито мхихихо

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 12 мар 2015 12:25

Трябва да е било около 2007г. Взех колата на баща ми уж да си пътувам с климатик и му оставих да кара Сивик 5та ген купе с премахнати дръжки на вратите. Очевидното се случи на първата бензиностанция на която е спрял.....
Моя глупост, защото ми беше пределно ясно какво ще стане.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Чет 12 мар 2015 12:59

за да си отключа жабката и взема панела на плеяра,извадих ключа от патронника движейки се с 50км/ч.

има още мн но сега не се сещам :11

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”