Имат ли право да ни спират за проверка вече ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Имат ли право да ни спират за проверка вече ?

Мнениеот 777 » Сря 07 яну 2015 14:23

Благовест написа:Аз не виждам разлика между изобщо да не се спира и да се спира,но срещу 20 лв да си "затваряме" очите...и след 5 метра поведението на спрения да е като преди стоп-палка... :death

Не виждаш разлика? Хайде извади си 20лв от джоба и ги изхвърли през прозореца, да видим има ли разлика. Идеята да забранят проверките заради подкупите е все едно да закрият съдебната система, защото имало корупция. Дайте изобщо да не арестуваме никого, защото току виж платил. Дали подкуп или глоба, все плащаш и малко или много си "изостряш" вниманието. Тъпото е да те спират в града като видят, че си без колан - тогава е много досадно. Или в най-яркото слънце на обяд да те спрат заради фарове.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Сря 07 яну 2015 15:36

Никъде не съм казал,че трябва да се закрие КАТ като решение на проблема!А,да не се пускат нарушители срещу подкуп!

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 07 яну 2015 17:07

последния ми и единствен акт преди 2години беше за това че на светофара съм си държал телефона в ръката...усукваха се 20минути докато разберат че пари няма да им дам и ще трябва да напишат акт...бяха от охранителна полиция на територията на 1во РПУ....така че съм ЗА видео заснемането...в интерес на истината нямам проблеми с органите на реда и мисля че като цяло много от тях са свестни и си гледат работата...но има и боклуци които търсят начин да вменят вина за да изнудват за пари...

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Сря 07 яну 2015 17:23

anonym0us написа:Колегата над-мен е прав. Вместо да се чудим дали ще ни спрат или не, трябва да обърнем повече внимание на това дали ние сме нарушители или не!? Законите ги знаем много добре, затова трябва да ги спазваме! Докато съм спазвал законите и не съм имал нарушения никога не са ми правили проблем куките. Е сега ако почнеш да превишаваш правата си на шофьор и се правиш на отворко, е нормално да те жегнат някой акт. Мислете в тази посока. Да наясно съм, че има заядливи куки, но когато подходиш с уважение и не му ходиш по гайдата нещата пак са в твоя полза. Шофирайте разумно, "Карачи" има достатъчно на пътя.

И аз нямам нарушения,но ми натресоха акт.И то заради друг идиот,който беше от другата страна на платното.При въпрос защо на мен ми писаха акт - защото аз съм от удобната страна.Искрено ти пожелавам да не попадаш на такива "служители"

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Сря 07 яну 2015 17:57

Благовест написа:Никъде не съм казал,че трябва да се закрие КАТ като решение на проблема!А,да не се пускат нарушители срещу подкуп!

Те не се пускат. Просто плащат малко по-малко, но това не значи, че са доволни от "спирането". А твоята мисъл беше, че ако не те глобят с пълен размер на глобата - не те бърка да правиш нарушения.

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Сря 07 яну 2015 18:40

От няколко дни патрулки в София заснемат с видеокамери . Най вече на пешеходни пътеки и светофари. На бул. Стамболийски - пешеходната пътека има стационарен пост с камера/в патрулка/. И на други невралгични места има камери.Никой не ви прави забележки.....просто си снимат. Пазете се. В КАТ - София презаверяват актове чак за м. Май......задръстени са с актове и не смогват да издават наказателни постановления.......

m135
Автомобил: vw polo 1.4mpi
Двигател: AUD 2000

Мнениеот m135 » Сря 07 яну 2015 19:01

Каква стана тя, при широкообхватния метод се спираха всички коли наред, вкл. и тия които по принцип не трябва да се спират т.е. на спонсорите им и т.н. и тогава искат не искат пред свидетели трябва да ги проверят. Няма лошо пак да ни спират индивидуално и да ни заснемат проверката, но да го правят към всички а не само към редовите граждани. Тук се дърляме за глупости кой дал 20лв или кой не, истината е че тия които са си платили предварително да не ги спират, те правят золумите по пътищата ! Тия камери са прах в очите ни, един вид виждате ли ние сме справедливи и мислим за гражданите, да наистина мислят как да ни спират по избирателно !!!!
Към колегата по горе апелиращ за спазване на законите, колега колкото и да се стараем да ги спазваме има идиотски правила, които понякога забравяме, например къси посред лято в града, спреш тук там, и в един момент забравяш неволно при тръгване да ги пуснеш и си изгорял. Е кога ще я премахнат тази идиотска разпоредба посред лято на обяд с къси, или пък в града с колан, абе те още малко и с каски ще искат да сме. Егати и "загрижените" законотворци си имаме, бълват глупост след глупост !!!

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Сря 07 яну 2015 19:46

Най-големите апаши на пътя са катаджиите осъществяващи "пътен контрол".

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 07 яну 2015 20:24

virus_2005 написа:Най-големите апаши на пътя са катаджиите осъществяващи "пътен контрол".

Глупости - това са помиярските патрулки, които седят в засада,чакайки някой да им падне.Тия са най-нагли.
С КАТ никога не съм имал проблеми

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Чет 08 яну 2015 1:35

Искат по 2 камери най-вече за да може фирма Х да спечели търга по 3-тия начин и да внесе няколко хиляди "висококачествени" (т.е. скъпи с надути цени) камери.

Не мога да разбера какво е това "затрупване" с работа, че не могат да обработят актовете от половин година насам. "Дейността" по писане на актове е супер печеливша - за няколко минути писане и залепяне на плик падат 50-100лв. Съвсем логично е да се наемат толкова хора, колкото е нужно. Може ли примерно дадена фирма да има 2 сергии, пред които стоят всеки ден по 100 човека опашка и да не се сетят да сложат още 5-6 сергии със съответните продавачи? Същото е и с КАТ - златна мина, а те "затрупани с работа". Като слагат двама души "видеоконтрол" естествено, че няма да смогват. Но изглежда целта на занятието е друга.

Потребителски аватар
vovo6808
Автомобил: VW GOLF MK3
Двигател: ABS 1992

Мнениеот vovo6808 » Нед 11 яну 2015 21:36

Всяко чудо за 3 дни .Ще стане както със проверките на ДАИ преди 2-3 години.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 12 яну 2015 1:43

Стана някаква традиция като първа работа всеки нов министър на вътрешните работи да плаши подчинените си с отбиване от хранилката. На прима виста се сещам за един,който им забрани да имат повече от десет лева на стотинки в джобовете си по време на дежурство. Напомнят ми габровския сватбен обичай младоженецът да прещипва котка с вратата пред булката, за да и вземел страха... :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 12 яну 2015 13:51

Ми хубаво ..дай тогава всеки нов министър да се прави че не забелязва корупцията в мистерството му....В тая държава каквото и да се направи и хубаво и лошо...все недоволни...бензина скача ...що скачал лошо...бензина падал ...лъжат ни ...кръщават го ...пак лошо...баси няма управия...

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 12 яну 2015 14:36

toshara написа:
anonym0us написа:

И аз нямам нарушения,но ми натресоха акт Искрено ти пожелавам да не попадаш на такива "служители"

Колега и аз нямам фрапиращи нарушение от доста години. (Дано и занапред да нямам). НО миналата година ме спряха полицията изневиделица през деня. И когато отворих прозореца, нито се представиха нито нищо. Патрулката беше скрита в една пресечка и само номера се гледаше. Писаха акт за без светлини. Подписах го, и си ходих! Ама след мен минаха още сума ти коли без светлини, но какво да се прави явно ме харесаха мен. Още не съм платил акт, не за друго а защото така ми е кеф. За мен това не е нарушение на закона, а на нечия прищявка. Да беше извън града както и да е, ама в града през деня с фарове, няма как да не се забравят, като спираш и тръгваш постоянно. Та и аз съм попадал на такива тарикати, но пари не давам.
А относно това дали да спират или не, според мен ВСЕ ТАЯ! Крайният резултат е на лице, погубваме се, бавно но славно.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”