Никога повече гуми GOOD YEAR!!
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Никога повече гуми GOOD YEAR!!
гумите който се внасят в не са най-високото качество,което излиза от завода от там идват проблемите
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Смяташ ли, че има GoodYear модел X, който е първо, второ, трето качество? Как точно си разпределят качествата и ги продават въпреки, че знаят кое е по-зле?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
най-качествените гуми отиват за новите коли,производители им си имат договори и изисквания на,които трябва да отговорят гумите
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Да бе да... Конти Еко контакт ги взех на 13км пробег, на колкото беше и Октавията ни тогава. Втория сезон и при пробег около 10 000км, една или две от гумите на предната ос се изкривиха и започнаха да бият по волана независимо от баланса. Отидоха за задни и така... 

Аз съм със същите гуми, марка и размер, та дори и ДОТ. Заинтригува ме и слязах да ги разгледам и моите, няма такова напукване. Наистина може да е кофти партида.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Като чета мненията на колегите добре, че си вземам втора употреба.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Да, чиста работа си е втората употреба. Там няма фабрични дефекти със сигурност 

- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
От около 6-7 години карам само с гуми goodyear, летни и зимни.
Не съм имал никакъв проблем с тях.
Гумите са купувани от различни магазини.
Явно си попаднал на кофти партида.
Не съм имал никакъв проблем с тях.
Гумите са купувани от различни магазини.
Явно си попаднал на кофти партида.

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ако човек се разтърси в нета съм сигурен ,че ще намери подобни случаи със всякакви възможни марки,което досега не е довело до фалита на никоя от тях
Например и аз ползвам заклеймената тук марка и прочетеното няма да ме откаже от нея
Просто всеки задрасква за себе си някаква марка/опертор/магазин/бензиностанция а пък друг точно тях харесва и колелото си се върти
Например новите Дачии излизат от завода с Конти и масово във форума им се оплакват че изкарват един сезон ако караш повечко,това значи ли че и този производител е "менте" !?

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няколко пъти прочетох че дадена марка не изкарвала много километри (за износване говорим) и от там не се харесвала.
Еми извинявайте, но хубавата гума кара малко километри. Континентал конти спорт контакт 5 на преден мост при мен изкарват около 15000км - няколко смених вече. Няма да я коментирам че държи уникално на мокро и сухо.
Така че хвалете и карайте пластмасите дето карат 40000км
Еми извинявайте, но хубавата гума кара малко километри. Континентал конти спорт контакт 5 на преден мост при мен изкарват около 15000км - няколко смених вече. Няма да я коментирам че държи уникално на мокро и сухо.
Така че хвалете и карайте пластмасите дето карат 40000км

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
По принцип гумите имат един параметър - treadwear, който показва именно тези неща. Пласмасовите гуми са с 300+, а по-меките са с около 200. Спорен е въпросът кое е по-добро - затова пак опираме до нужди и стил на каране, както и до пробег на година. Но по принцип и аз съм против заклеймяването на марка заради единичен или няколко случая. Аз също имам два броя ГИ ЕффиГрип, които не съм купил нови, но засега нямам оплаквания. Все пак за следващия сезон 2016г лятото ще ги пенсионирам.
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Еми извинявайте, но хубавата гума кара малко километри. Континентал конти спорт контакт 5 на преден мост при мен изкарват около 15000км - няколко смених вече
Хубавата гума кара толкова, колкото и даде задкормилното устройство

А иначе, винаги може да се попадне и на лоша партида, никой не е застрахован! Имах подобен случай, отпреди 20 години, с москвича, само че беше за ремъка! Купих два, чисто нови, изгодно бяха, за нула време ги скъса и двата, има-няма 200-300 км! Ядосах се, попадна ми един стар, употребяван ремък, ама си беше оригинал съветски

- 777
- Автомобил:
- Двигател:
Andonov написа:Еми извинявайте, но хубавата гума кара малко километри. Континентал конти спорт контакт 5 на преден мост при мен изкарват около 15000км - няколко смених вече. Няма да я коментирам че държи уникално на мокро и сухо.
15 хил км и след това какво? Разпаря ли се, изтърква ли се или просто я продаваш? Напомняш ми за един дето си сменяше маслото на 4000-5000км (на 15 годишна кола дето я кара из града основно) - ей така, "за по-хубаво" - да й е добре на колата.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Andonov написа:Няколко пъти прочетох че дадена марка не изкарвала много километри (за износване говорим) и от там не се харесвала.
Хвърлям ги. Нямат повече за каране.
225/45/17 - с този размер
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
Ако хвърляш нови гуми след 15хил км, трябва да си доста заблуден, да не казвам прост. Не се ли сещаш поне да ги продадеш на старо или непременно на боклука?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”