Никога повече гуми GOOD YEAR!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: Никога повече гуми GOOD YEAR!!

Мнениеот tdi fen » Чет 23 апр 2015 10:41

гумите който се внасят в не са най-високото качество,което излиза от завода от там идват проблемите

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Чет 23 апр 2015 13:28

Смяташ ли, че има GoodYear модел X, който е първо, второ, трето качество? Как точно си разпределят качествата и ги продават въпреки, че знаят кое е по-зле?

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Чет 23 апр 2015 13:31

най-качествените гуми отиват за новите коли,производители им си имат договори и изисквания на,които трябва да отговорят гумите

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 23 апр 2015 13:38

Да бе да... Конти Еко контакт ги взех на 13км пробег, на колкото беше и Октавията ни тогава. Втория сезон и при пробег около 10 000км, една или две от гумите на предната ос се изкривиха и започнаха да бият по волана независимо от баланса. Отидоха за задни и така... :no

Потребителски аватар
tosco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tosco » Чет 23 апр 2015 14:35

Аз съм със същите гуми, марка и размер, та дори и ДОТ. Заинтригува ме и слязах да ги разгледам и моите, няма такова напукване. Наистина може да е кофти партида.

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Чет 23 апр 2015 18:12

Като чета мненията на колегите добре, че си вземам втора употреба.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 23 апр 2015 18:54

Да, чиста работа си е втората употреба. Там няма фабрични дефекти със сигурност :mhihi

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Чет 23 апр 2015 20:15

От около 6-7 години карам само с гуми goodyear, летни и зимни.
Не съм имал никакъв проблем с тях.
Гумите са купувани от различни магазини.
Явно си попаднал на кофти партида. :banghead

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 23 апр 2015 20:23

Ако човек се разтърси в нета съм сигурен ,че ще намери подобни случаи със всякакви възможни марки,което досега не е довело до фалита на никоя от тях :mhihi Например и аз ползвам заклеймената тук марка и прочетеното няма да ме откаже от нея icon_idea Просто всеки задрасква за себе си някаква марка/опертор/магазин/бензиностанция а пък друг точно тях харесва и колелото си се върти :a045 Например новите Дачии излизат от завода с Конти и масово във форума им се оплакват че изкарват един сезон ако караш повечко,това значи ли че и този производител е "менте" !?

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 24 апр 2015 7:56

Няколко пъти прочетох че дадена марка не изкарвала много километри (за износване говорим) и от там не се харесвала.

Еми извинявайте, но хубавата гума кара малко километри. Континентал конти спорт контакт 5 на преден мост при мен изкарват около 15000км - няколко смених вече. Няма да я коментирам че държи уникално на мокро и сухо.

Така че хвалете и карайте пластмасите дето карат 40000км :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 24 апр 2015 8:02

По принцип гумите имат един параметър - treadwear, който показва именно тези неща. Пласмасовите гуми са с 300+, а по-меките са с около 200. Спорен е въпросът кое е по-добро - затова пак опираме до нужди и стил на каране, както и до пробег на година. Но по принцип и аз съм против заклеймяването на марка заради единичен или няколко случая. Аз също имам два броя ГИ ЕффиГрип, които не съм купил нови, но засега нямам оплаквания. Все пак за следващия сезон 2016г лятото ще ги пенсионирам.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Пет 24 апр 2015 8:22

Еми извинявайте, но хубавата гума кара малко километри. Континентал конти спорт контакт 5 на преден мост при мен изкарват около 15000км - няколко смених вече

Хубавата гума кара толкова, колкото и даде задкормилното устройство :mhihi ! Като цяло, много е относително понятието "хубава" гума - за един едно е хубаво, като марка, качество и показатели, за друг - друго! Но все пак, 15000 за износване на гуми си е доста малко, това означава, че откакто карам голфа, да съм хвърлил 2 ката гуми, къде ще му излезе края? Почти като да платя половината му цена отново! Само със зимните, втора употреба са, съм изкарал толкова дотук, и имам за поне още един сезон да ги карам, доволен съм, цяла зима не са спаднали и най-малко, държат се добре на пътя, какво друго ми трябва?

А иначе, винаги може да се попадне и на лоша партида, никой не е застрахован! Имах подобен случай, отпреди 20 години, с москвича, само че беше за ремъка! Купих два, чисто нови, изгодно бяха, за нула време ги скъса и двата, има-няма 200-300 км! Ядосах се, попадна ми един стар, употребяван ремък, ама си беше оригинал съветски :mhihi ,сложих го, и тъй си отиде, продадох я след 4-5 години с него! Тъй че, всичко е до късмет, не винаги марката означава и безпроблемно качество!

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пет 24 апр 2015 10:15

Andonov написа:Еми извинявайте, но хубавата гума кара малко километри. Континентал конти спорт контакт 5 на преден мост при мен изкарват около 15000км - няколко смених вече. Няма да я коментирам че държи уникално на мокро и сухо.

15 хил км и след това какво? Разпаря ли се, изтърква ли се или просто я продаваш? Напомняш ми за един дето си сменяше маслото на 4000-5000км (на 15 годишна кола дето я кара из града основно) - ей така, "за по-хубаво" - да й е добре на колата.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 24 апр 2015 11:05

Andonov написа:Няколко пъти прочетох че дадена марка не изкарвала много километри (за износване говорим) и от там не се харесвала.

Хвърлям ги. Нямат повече за каране.

225/45/17 - с този размер

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пет 24 апр 2015 11:35

Ако хвърляш нови гуми след 15хил км, трябва да си доста заблуден, да не казвам прост. Не се ли сещаш поне да ги продадеш на старо или непременно на боклука?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”