Имам кола... ами сега???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Formel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Formel » Чет 26 апр 2007 22:00

:welcome_to_group

И много безаварийни километри по пътищата на България.Успех

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 26 апр 2007 22:16

:welcome_to_group
добре дошла колега.
много и безаварийни километри.
за нула време ще влезеш в час.
в София не е проблем карането mhihi mhihi mhihi

мхъмммм :D
wili98 написа:отивате с някой с колата до някое относително безлюдно място..

Даскала™ написа:ABD е номера на нашия двигател :idea:

ABD
AEX
APQ
даскала без домашно mhihi

Последна промяна от golfer на Чет 26 апр 2007 22:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sundy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sundy » Чет 26 апр 2007 22:20

Nadya_ написа:Чета, чета и не схващам нещо...Ти изобщо не владееш и не усещаш колата, или те затруднява трафика?

Определено е второто, с колата ще свикна - все още не я познавам добре като маневреност и габарити, но сутринта карах за първи път от 10г. насам и не беше абсолютно зле, ако изключим трудното тръгване и гасненето (това защото наистина почти не помня какво трябваше да се прави - карах на усет) Притеснява ме трафика - карала съм само в Бургас и то по време, когато движението беше далеч по-спокойно от сега. Ще изкарам 1-2 часа с инструктор (избрах y-maria, защото не ми казаха да чакам 2седмици, имат кола подобна на тази която ще карам, а и са наблизо - не бях чувала за тях до днес) След това имам намерение да ставам рано и като тази сутрин да обикалям с колата, за да й свикна (не излизайте сутрин преди 7ч. :!: ) Нямам никакви намерения да се впускам на дълъг път преди да съм сигурна в реакциите си, както и в тези на колата - може да съм руса, ама не съм безразсъдна... е, не винаги де :oops:

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Чет 26 апр 2007 22:28

sundy написа:
Nadya_ написа:Чета, чета и не схващам нещо...Ти изобщо не владееш и не усещаш колата, или те затруднява трафика?

Определено е второто, с колата ще свикна - все още не я познавам добре като маневреност и габарити, но сутринта карах за първи път от 10г. насам и не беше абсолютно зле, ако изключим трудното тръгване и гасненето (това защото наистина почти не помня какво трябваше да се прави - карах на усет) Притеснява ме трафика - карала съм само в Бургас и то по време, когато движението беше далеч по-спокойно от сега. Ще изкарам 1-2 часа с инструктор (избрах y-maria, защото не ми казаха да чакам 2седмици, имат кола подобна на тази която ще карам, а и са наблизо - не бях чувала за тях до днес) След това имам намерение да ставам рано и като тази сутрин да обикалям с колата, за да й свикна (не излизайте сутрин преди 7ч. :!: ) Нямам никакви намерения да се впускам на дълъг път преди да съм сигурна в реакциите си, както и в тези на колата - може да съм руса, ама не съм безразсъдна... е, не винаги де :oops:

Ееее ама значи не си разбрала,че с инструктор нищо не става освен да си вземеш книжка!?Нямаш ли баща,мъж,брат,приятел/приятелка неможе mhihi / да сподели малко с тебе опит.Рано сутрин е опасно да караш,защото вярно,че има малко коли,ама в тях шофьорите са сънени още и непредпазливи/малиии 3:0 за Еспаньол/ та да кажа още и ,че на дълъг път е много по лесно да караш,отколкото градско,лошото на дългия път е,че инцидентите са малко но в повечето случай тежки.Но все отнякъде трябва да се почне,затова зарежи форуми и други работи ми пали голфа и ходи направи некое и друго кръгче.Краста си трябва за шофьорлъка ;)
Поздрави и умната ;)
п.с. за русата нема нищо да кажем mhihi

Потребителски аватар
sundy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sundy » Чет 26 апр 2007 22:30

Да, доколкото знам е ABD, базов модел без екстри (накарах да сложат аларма, централно и парктроник, както и решетка за кучетата ;) ) - напълно ме устройва засега, стига да се погодим обещавам да си я обичам и да й бъда вярна ... докато си купя нещо такова (значи завинаги :roll: ):
Изображение

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Чет 26 апр 2007 22:47

Добре дошла :) Мене ако питаш скачай в колата и се бухвай в час пик по улиците.Хващаш бика за рогата така да се каже.Щеш не щеш ще се оправиш.А което си забравила със свирене и крещене ще ти го напомнят ;)

Потребителски аватар
sundy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sundy » Пет 27 апр 2007 7:03

Точно защото мразя да ми свирят и крещят не смея да се "бухна" в час пик по улиците - вбесявам се, започвам и аз да крещя (понякога и на бой скачам :oops: ) и забравям какво съм започнала да правя... а това ще доведе до още свирене и крещене предполагам :076:
Тази сутрин пак повъртях мъничко наоколо и беше малко по-добре от вчера, което обаче не значи съвсем добре - след обяд ще потормозя инструкторката и се надявам да ми опресни знанията, а след това си сядам сама и "вардааааааа - минаваааам :maaad:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пет 27 апр 2007 22:32

sundy написа:Точно защото мразя да ми свирят и крещят не смея да се "бухна" в час пик по улиците - вбесявам се, започвам и аз да крещя (понякога и на бой скачам :oops: ) и забравям какво съм започнала да правя... а това ще доведе до още свирене и крещене предполагам :076:
Тази сутрин пак повъртях мъничко наоколо и беше малко по-добре от вчера, което обаче не значи съвсем добре - след обяд ще потормозя инструкторката и се надявам да ми опресни знанията, а след това си сядам сама и "вардааааааа - минаваааам :maaad:

Ми то си е пак тренинг.Освен да шофираш трябва да носиш и на псувни да имаш здрави нерви и очи на гърба си.Цяло изкуство :)

Потребителски аватар
CX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CX » Пет 04 май 2007 15:55

Малко нахално ще попитам нещо в темата ти, sundy. :oops:

emils написа:...ако все пак ти е много трудно, тогава пробвай да вземеш 10-на часа опреснителни курсове - при всеки автоинструктор става...

Като си взема опреснителни курсове има ли възможност да са с моята кола? Защото имам подобен проблем. Карала съм 10 години, но от две и половина не карам почти освен мноооого рядко в неделя. След около година някъде обаче ще ми се наложи доста да карам, а в момента имам чувството, че в неделя се кара почти както преди през седмицата... или просто хората са по-изнервени... или аз съм много изнервена... не знам. При всички случаи преди обожавах да карам кола и то градско, а сега направо изпитвам паника. Та ми се ще да се запиша на курс, но с мойта кола, защото съм й свикнала.
Благодаря.

sundy, а при теб как се развиват нещата? Надявам се, че всичко е наред :)

Потребителски аватар
sundy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sundy » Пет 04 май 2007 16:27

Не писах известно време, защото водих колата на "доктор" - ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ НА VASKOTO1:bowdown :bowdown :bowdown , че ме прие и изтърпя цял ден глупавите ми въпроси и завирането ми там, където не трябва и отгоре на всичко успя да свърши толкова много работа, въпреки (повтарям) пречкането ми :077:
Колежке СХ - честно казано ти препоръчвам да се оправиш сама или с търпелив приятел до теб (ако успееш да издириш такъв - свиркай и го дай назаем :041: ) Очевидно страхът и нервите, свързани с карането се лекуват само с каране :drive и това се опитвам да направя - изкарах 4 часа (учебни, не астрономически :hmmmm ) и ми дойдоха добре дотолкова, доколкото си припомних основни неща и най-вече успокоението, че има резервни педали, човек който да реагира ако сгафя и голямо "У"-биец на покрива mhihi Определено ми е по-спокойно и съсредоточено, когато карам сама но все още не смея да се метна в центъра и обикалям квартала (с нетърпение чакам следващото масово преселение на софиянци, за да покарам повечко :maaad: ) Изобщо не смятам, че съм много напред но съм упорита и даже замислям едно пътуване (щото се налага ;) ), което или ще ме научи да карам, или... :bishop Успех!
П.с.: Не съм забравила и ако изляза извън квартала ще предупреждавам за маршрута си, за да вземете навреме мерки за безопастност :олелеее
П.с.2: Тя и инструкторката ми каза:"Добре владеете колата, като се има предвид 10г. пауза, но трябва да поработим върху безопасността на останалите..." :dontknow:

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ЕВАЛА

Мнениеот veritas » Пет 04 май 2007 16:50

Евала дрУгарке да ти е жива и здрава колицата,а и ти покрай нея.Без практика нема вариант да свикнеш..Карай само лекичко и споко,щото е пълно със киселяци които неат представа що е автомобил и ко е туй волан,но дават пълна газчица.Но ние сме с теб и вярваме че ще се справиш достойно.Колкото до съветите,с писане неможе да се каже и покаже кой знае колко. :D :D :D :D :D :D :D :D УСПЕХ

Потребителски аватар
sundy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sundy » Пет 04 май 2007 16:52

Благодаря, а съветите никога не са излишни :wink:

Потребителски аватар
CX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CX » Съб 05 май 2007 14:51

sundy написа:Колежке СХ - честно казано ти препоръчвам да се оправиш сама или с търпелив приятел до теб (ако успееш да издириш такъв - свиркай и го дай назаем :041: )

С удоволствие, но нямааааа... Единствения човек, който би могъл да ме изтърпи евентуално е мъж ми, а той е на работа и със сто процентова сигурност няма да излезе, за да мога аз разбираш ли да се упражнявам в нещо, което той погрешно смята, че мога. :( :( :(
Е, няма значение де, като му дойде времето ще му мисля :|
Благодаря ти :)

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Съб 05 май 2007 15:14

:welcome_to_group много безаварийни километри.
ПП ако си като на снимките не се притеснявай да тръгнеш до Бургас,дори да закъсаш ще си гушнеш Голфа под мишница и ще си го пренесеш. :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
sundy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sundy » Съб 05 май 2007 15:41

Лелеее, прочете ми мислите - май така ще е по-безопасно, пък да не говорим за икономично :yeaha: ... все пак бирата е по-евтина от бензина :beer а виждам, че вече няма кандидати да ми помагат по пътя mhihi
П.с. - да се похваля, днес се посбутах в малко задръстване и успях да се справя без проблеми (ако не се смята единственото загасване на колата, където май отнесох малко :074: ) Почвам да й свиквам... :yahoo:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”