:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Трябва ли да поскъпнат винетките?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Трябва ли да поскъпнат винетките?

Да, стига да знам че парите отиват по предназначение
38
19%
Да, по-добре да давам още 70 лв отколкото да правя очакване всяка година
3
2%
Не, защото не знам къде отиват парите
100
51%
Не, много са скъпи тия винетки
46
23%
Не знам
1
1%
Не ме интересува, аз винетка не слагам
2
1%
Друго
6
3%

Общо гласове: 196
Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Re: Трябва ли да поскъпнат винетките?

Мнениеот gergeto » Чет 05 ное 2015 21:38

krasimir.ds написа:Колега, така както си цитирал,излиза че това колко хора трябва да слязат от колите съм го казал аз, а моето мнение е точно възмущение от това изказване от началото на темата,което съм цитирал цялото в моя пост.

Колега,хиляди извинения от мен:Знаете много добре кого цитирам,станала е техническа грешка и недоглеждане от моя страна.Извадих цитата от колегата BG-Golf4e,на 2-ра страница или поне така си мисля.
Още веднъж:Искренно ти се извинявам.Виновен :banghead

Потребителски аватар
krasimir.ds
Автомобил: vw golf 2
Двигател:

Мнениеот krasimir.ds » Чет 05 ное 2015 22:08

gergeto написа:
krasimir.ds написа:Колега, така както си цитирал,излиза че това колко хора трябва да слязат от колите съм го казал аз, а моето мнение е точно възмущение от това изказване от началото на темата,което съм цитирал цялото в моя пост.

Колега,хиляди извинения от мен:Знаете много добре кого цитирам,станала е техническа грешка и недоглеждане от моя страна.Извадих цитата от колегата BG-Golf4e,на 2-ра страница или поне така си мисля.
Още веднъж:Искренно ти се извинявам.Виновен :banghead

Извинен си :beer

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Чет 05 ное 2015 22:14

Да се реве за 50лв отгоре - вместо да правите годишно 10000км,ще минете 9800,а останалите 200(до магазина) пеша (по-здравословно е).Гражданската и тя е 150-200лв и ще скача,но за нея не се реве.Каско 100-200-300лв се прави на 10-20годишни коли и не се реве :mhihi Реве се срещу държавата - данъци,винетки,акциз цигари и гориво :Mr Green Fun
За съжаление искаме коли,но ситуацията в България е такава,че не може да си я позволим :eek Примерно в Пловдив (а и другаде) се направиха велоалеи из целия град,ама никой не слиза от колата (и всеки хейтва,че са безсмислени) - и сме тръгнали да се сравняваме с манталитета и демокрацията в Швейцария,Холандия,Дания и тн #слезотколата #доработасколело :Mr Green Fun

Като си толкоз съгласен, що не плащаш 300 лв винетка, ей-тъй, от добро сърце? Изобщо, откъде се пръкват някакви индивиди, напълно съгласни, да ги дерат, все повече и повече? Що за робски манталитет? Като толкова имаш немъчени пари, дай ги на бедни хора, с по 130 лв пенсия, поне ще получиш искрена благодарност! В нормалните страни, правителства падат и за далеч по-незначителни неща, но виж, тука се намират "одобрители", нямам думи...

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пет 06 ное 2015 3:08

Липсва отговор в анкетата :
"Не, защото знам къде отиват парите!"

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 06 ное 2015 7:00

и да поскъпнат малките пътища между села и градове ще си останат в окаяно състояние
67лв се плащат - не са малко ама не е сигурно много ли са , докато 145лв са много със сигурност

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 06 ное 2015 9:13

Държавата събира над 200 милиона от винетки при сегашната им цена, не изглеждат никак малко, а за какво реално се харчат е отделен въпрос.

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Пет 06 ное 2015 10:32

polovera_9n3 написа:Въпроса е защо изведнъж и защо от 67 на 145 лв?

Четете Макиавели и ще разберете. Има два начина да прокараш безболезнено едно непопулярно решение:
1. Отлагаш го във времето, примерно за след година.
2. Първо обявяваш много по-лошо, та после, като кажеш какво всъщност ще е, хората да въздъхнат облекчено.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пет 06 ное 2015 10:51

Много е хм а доходите как са! Рейсовете са празни сега може и да се напълнят.Мн коли станаха наистина но Тол системата е по ефективна за мен.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пет 06 ное 2015 11:43

vaiper 1 написа:Рейсовете са празни сега може и да се напълнят.Мн коли станаха наистина

Съгласен съм ,обаче тук говорим за винетки,а те са задължителни извън населеното място.Така че по скъпите винетки нито ще напълнят градския транспорт,нито ще намалеят трафика и задръстванията.Единственото ,което очаквам е повече хора да спрат да си купуват винетки,а дори е възможно приходите от тях ,спрямо сегашните да спаднат.
Относно ивънградския транспорт ,не виждам и той как ще се напълни при положение че аз например имам имоти в гр.Плиска-относително оживено селище.През активния за работа летен сезон от Шумен до Плиска има 2 автобуса за деня.
Ще си ходя на обяд,работа ли ще върша,автобус ли ще гоня?Да не говорим че когато колата е пълна с хора ми излиза 2 пъти по евтино от автобуса.
Как е уреден въпроса с транспорта към по малките населени места въобще не мога да си представя.

п.с.Пък и нали за тия автобуси също трябват винетки и те не са никак евтини.С колко ли ще ''скочат''билетчетата?

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Мнениеот Stoyanov_Vw » Пет 06 ное 2015 12:09

И към настоящия момент билет Бургас-Слънчев бряг е 6 лева в посока. Не ми се мисли с новите винетки.. недай си боже и горивата се вдигнат. Ще ходим пеш :Mr Green Fun

Потребителски аватар
onazi
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI

Мнениеот onazi » Пет 06 ное 2015 12:26

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Мнениеот Stoyanov_Vw » Пет 06 ное 2015 13:02

Добре, да ги гоним, но зад граница!! :newsm66

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Пет 06 ное 2015 13:07

Не, мястото им е в затворите, нашите!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 06 ное 2015 13:14

kaiser666 написа:Липсва отговор в анкетата :
"Не, защото знам къде отиват парите!"

Точно.

Някой трябва да плаща ремонтите на ремонтите на ремонтите на пътищата. Доста станаха милиардерите, в чиито джобове се наливат пари безконтролно. И съответните комисионни под масата на управляващите, които спечелиха поредните избори в страна, където преобладават овцете. Щом сте си ги избрали - нека ви стрижат доброволно. Аз отказвам.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 06 ное 2015 13:17

BG_Golf4e написа:Проблемът е,че в България се позволи и наложи, всеки да иска и да се качва на автомобил - хора с основно образование (#какво), ученици и студенти...Да се реве за 50лв отгоре - вместо да правите годишно 10000км,ще минете 9800,а останалите 200(до магазина) пеша (по-здравословно е).Гражданската и тя е 150-200лв и ще скача,но за нея не се реве.Каско 100-200-300лв се прави на 10-20годишни коли и не се реве :mhihi Реве се срещу държавата - данъци,винетки,акциз цигари и гориво...
...и сме тръгнали да се сравняваме с манталитета и демокрацията в Швейцария,Холандия,Дания и тн #слезотколата #доработасколело :Mr Green Fun

Стига глупости. 145лв за автомобил сериозно удря под кръста. 1/3 бля-бля-бля. Ами такива, на които им се налага да пътуват например до работа или за учение и живеят извън големите градове и далеч от интензивно обслужваните линии на общественият транспорт - какво, тия хора да умират ли?
А ти не си човекът, който ще брои парите в джобовете на хората и ще им казваш какво масло да слагат и какви гуми. Ясен ли съм? И не, няма да ревем срещу държавата. Ще я взривим. Само се чудят какво да вдигнат. Последната тъпотия и долен идиотизъм беше опита да се прокара допълнителен данък за селските дворове. Де факто плащаш налог, че сам се блъскаш да си садиш картофи и домати на земя, която си купил и да ги поливаш с вода, която си плащаш и ториш с торове, които си плащаш.
Въобще не ми сравнявай Швеция или Холандия. Иди попътувай от някоя село до работа или университета. И такива хора има и не са малко. Извадете си главата от задника, преди да говорите глупости.
Аз да те попитам - тия пари къде потъват и защо магистралите ни хем не са на ниски цени, хем некачествени и постоянно се ремонтират? Ти знаеш ли как се правят кръпки по пътищата - от двама циганина и 1 шофьор, които кръпки ако ги потъркам с маратонката на крака ми и почват да се ронят? И не ми сравнявай положението в България относно транспорта с другите държави като Холандия и прочие. Истината е, че тук има населени места, където няма повече от 1-2 автобуса на ден.
Dagestan написа:Не знам как е в големите градове, но в провинцията без кола си като без обувки. Билетите на междуградските/междуселските автобуси са твърде скъпи, нищо че са или 30-годишни гробници или микробуси, в които нормален човек не може да се събере.

Скъпи са. Родителите ми живеят на село. Аз отивам(и се връщам) до тях с 6.50лв газ. А автобусът е 4.80лв в едната посока за един човек.
vaiper 1 написа:Много е хм а доходите как са! Рейсовете са празни сега може и да се напълнят.Мн коли станаха наистина но Тол системата е по ефективна за мен.

Празни са, защото са скъпи. 6.50лв газ в колата срещу близо 10лв за автобус в двете посоки. Значи родителите ми да отидат до града трябва да платят близо 20лв за двамата. По-евтино е аз да дойда от града, да ги взема, да ги разходя и да ги върна. Да не говорим, че няма да се налага да се молят, да гонят автобуси и да висят с часове по спирките. И ся си говорим за транспорта на 45км от областен център. :exclaim А ако си поговорим за хората, които са по-далече?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”