BG_Golf4e написа:Проблемът е,че в България се позволи и наложи, всеки да иска и да се качва на автомобил - хора с основно образование (#какво), ученици и студенти...Да се реве за 50лв отгоре - вместо да правите годишно 10000км,ще минете 9800,а останалите 200(до магазина) пеша (по-здравословно е).Гражданската и тя е 150-200лв и ще скача,но за нея не се реве.Каско 100-200-300лв се прави на 10-20годишни коли и не се реве

Реве се срещу държавата - данъци,винетки,акциз цигари и гориво...
...и сме тръгнали да се сравняваме с манталитета и демокрацията в Швейцария,Холандия,Дания и тн #слезотколата #доработасколело

Стига глупости. 145лв за автомобил сериозно удря под кръста. 1/3 бля-бля-бля. Ами такива, на които им се налага да пътуват например до работа или за учение и живеят извън големите градове и далеч от интензивно обслужваните линии на общественият транспорт - какво, тия хора да умират ли?
А ти не си човекът, който ще брои парите в джобовете на хората и ще им казваш какво масло да слагат и какви гуми. Ясен ли съм? И не, няма да ревем срещу държавата. Ще я взривим. Само се чудят какво да вдигнат. Последната тъпотия и долен идиотизъм беше опита да се прокара допълнителен данък за селските дворове. Де факто плащаш налог, че сам се блъскаш да си садиш картофи и домати на земя, която си купил и да ги поливаш с вода, която си плащаш и ториш с торове, които си плащаш.
Въобще не ми сравнявай Швеция или Холандия. Иди попътувай от някоя село до работа или университета. И такива хора има и не са малко. Извадете си главата от задника, преди да говорите глупости.
Аз да те попитам - тия пари къде потъват и защо магистралите ни хем не са на ниски цени, хем некачествени и постоянно се ремонтират? Ти знаеш ли как се правят кръпки по пътищата - от двама циганина и 1 шофьор, които кръпки ако ги потъркам с маратонката на крака ми и почват да се ронят? И не ми сравнявай положението в България относно транспорта с другите държави като Холандия и прочие. Истината е, че тук има населени места, където няма повече от 1-2 автобуса на ден.
Dagestan написа:Не знам как е в големите градове, но в провинцията без кола си като без обувки. Билетите на междуградските/междуселските автобуси са твърде скъпи, нищо че са или 30-годишни гробници или микробуси, в които нормален човек не може да се събере.
Скъпи са. Родителите ми живеят на село. Аз отивам(и се връщам) до тях с 6.50лв газ. А автобусът е 4.80лв в едната посока за един човек.
vaiper 1 написа:Много е хм а доходите как са! Рейсовете са празни сега може и да се напълнят.Мн коли станаха наистина но Тол системата е по ефективна за мен.
Празни са, защото са скъпи. 6.50лв газ в колата срещу близо 10лв за автобус в двете посоки. Значи родителите ми да отидат до града трябва да платят близо 20лв за двамата. По-евтино е аз да дойда от града, да ги взема, да ги разходя и да ги върна. Да не говорим, че няма да се налага да се молят, да гонят автобуси и да висят с часове по спирките. И ся си говорим за транспорта на 45км от областен център.

А ако си поговорим за хората, които са по-далече?