Дерзайте!
Тъй като форумите дават право на свободно изрязаване на мнение, стига да не нарушава определените за това правила, съм напълно свободен да покажа на останалите членове на форума колко не са ти ясни нещата. Независимо дали искаш или не ...
А теми не заключваш, защото нямаш такива права ...![]()
И тъй като държиш да бъдеш образован, ето ти едно кратко обяснение защо никой не ти дължи връщане на застрахователната премия (парите, които плащаш при сключване) по застраховка "Гражданска отговорност", ако не настъпи застрахователно събитие. Знам, че термини като алеаторен и формален не са от най-употребяваните, но за тях също можеш да използваш Уикипедия и Гугъл. Със сигурност ще ти помогнат да надникнеш под опаковката, защото сравнението на винетка и застраховка с данък дори не е повърхностно близко до истината
.......siso_k написа:Колко неверни неща са написани в тази тема...
1. Кой е застрахованото лице по задължителната застраховка Гражданска отговорност (ЗЗГО)
1.1. собственикът на моторното превозно средство:
- когато с действията си при управление на МПС причини вреди на трети лица - ПТП
- когато вследствие дефект на автомобила бъдат причинени вреди на трети лица - например пожар вследствие на късо съединение, който се разпространява върху съседно паркирания автомобил.
1.2 Всяко лице, което ползва моторното превозно средство на законно основание - т.е. няма значение чий е автомобилът, стига да не е откраднат, обсебен и.т.н
gergeto написа:Айде бе ,келеши с келеши...
gergeto написа:и вече не дава и забележка да му направя като кара.
инжектопляктор написа: Всъщност когато се правят забележки за щяло и нещяло, много често това води до допълнително изнервяне на без това младият и не толкова опитен водач.
Добре, че има хора като теб във форума - разумни, опитни, с по няколко деца - да споделят опита си и да ни дават напътствия в живота!инжектопляктор написа:Ако утре аз дойда да ти давам акъл за щяло и нещяло, ти как би се почуствал.Всъщност когато се правят забележки за щяло и нещяло, много често това води до допълнително изнервяне на без това младият и не толкова опитен водач. Получава се точно обратният ефект от желаният. И истината е, че един водач трябва да е спокоен, в противен случай от емоционално поведение може да се допуснат вече опасни грешки.
gergeto написа:Просто не виждам логика,няколко години да карам една и съща кола,която с всяка изминала година губи стойността си,а в същото време застраховката и да се качва.
$100 написа:ГО няма никакво отношение с колата, която караш и стойността й!
gergeto написа:...Само не ми е ясно,следвайки темата-след като внимателно прочетох цитирания текст,пак не виждам основателна причина за повишаване на стойността на застраховката ГО...
$100 написа:Струва ми се, че смесваш "страните", от които се гледа ГО. Когато я сключваш не гледат възрастта на твоята кола, защото не застраховаш нея, а евентуалните потърпевши чужди коли. Когато си пострадал и трябва да вземеш пари от чуждата ГО, тогава се гледа овехтяване, защото идеята е застраховката да възстанови нанесените щети, а не да се направи ремонт на чисто нов екземпляр от същия модел. Изглежда тенденциозно да ти казват "нова врата за Голф '94 година струва 400лв от VW, но тъй като колата ти е на 10г+ ще ти дадем 40% = 160лв". Но ако отидеш на морга и намериш същата врата за 70лв (примерно) и си я пребоядисаш за още 100лв излиза, че сметката им май е вярна.
gergeto написа:...Ко праим като застрахователя плаща няма и половина от стоиността ?...
icoico написа:Съдим солидарно застрахователя и причинителя на щетата за недостигащата половина.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 33 госта