Паркиране пред блок

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Паркиране пред блок

Мнениеот parno » Нед 13 мар 2016 9:53

как ще оградите с огради и бариери общинска земя бе собственици :mhihi
половината от вас притежавате само въздуха в който се намира жилището ви я слезте на земята

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Нед 13 мар 2016 10:16

Не мога да разбера някои хора. Имат си всичко за бащиния. "Аз паркирам тука, това място е мое"! Алооо, всички сме жители на общината, и всички си плащаме данъци. Разбирам, да ти е спрял пред гаража, да му търсиш отговорност. Той спира на общински паркинг, и там няма мое и твое, всичко е общо, и кой където свари. И аз имам такива "малУмни" комшии, дето всичко за тях е позволени, но за другите е забранено. Правят се на тартори! Ама нормално, той не е излизал от града, не знае що е то цивилизация и това яде ли се или се пие.
Щом не си плащаш за парко място, нямаш право да претендираш. Всичко останало с "бариери и бодлива тел" е НЕ сериозно!
Плати си на общината, и си сложи ако искаш и бетонови късове, за да си пазиш място.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Нед 13 мар 2016 10:36

мойто лично мнение е .че освен писаните закони има и морални закони! а те включват и неща като взаймно разбирателство, уважение към личноста на другия, зачитане на неговите права! а когато даден идивид е цървул, то коментарите са излишни! аз да съм добре -пък другия да мре ! в булгаристан това е основен закон! затова сме и тоя ред , и ако продължаваме така ,никога няма да има управия! :a045

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Нед 13 мар 2016 10:39

toraborat написа:Решението е ограда и бариери около блока и никакво говорене с непознати дето не са от блока.

А наказанието- сто тояги на голо! При второ нарушение 20 години каторга и трето смърт чрез разстрел ! :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
toraborat
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Нед 13 мар 2016 11:22

И церемониално отнемане на чипа за асансьора...

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 13 мар 2016 11:43

myrshavija написа: Почистено ли е от сняг паркомястото, НЯМАШ право да паркираш там!

+1
Това означава,че някой се е потрудил,а друг е пърдял под юргана.
Летно време спирай където си поискаш.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 13 мар 2016 11:54

Zankov, ирония му казват на това.

Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 13 мар 2016 11:57

За мен не е ирония колега.
Не може рани сутрин,аз и мой съсед да изринем камара сняг,за да може да се излезе от паркинга,и вечерта да подкараш пак лопатата,защото някой хитрец се е намърдал там,където аз сутринта съм изринал.

Потребителски аватар
toraborat
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Нед 13 мар 2016 12:15

[url][/url]

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Нед 13 мар 2016 13:24

Разводнява се темата, а всъщност е поставен много интересен въпрос - паркирани необосновано много автомобили от едно лице (въздържам се от по-правилната за случая дума ПРОСТАК).
По логиката на някои, че няма нищо нередно давайте някой направо да си направи автокъща или тържище за автомобили пред блока, а останалите живущи да гледат кротко, като теленца. Сигурно ще трябва и да се примирят, ако потенциалните купувачи започнат да уринират в околоблоковото пространство. :screwy
Личното ми мнение е да не се действа поединично, а да се направи събрание на, което да бъде подканен да намали броят на автомобилите и да им потърси в близост "неутрални мяста" за да не създава нови конфликти.
И въпреки всичко най-важното си остава добрият тон, а ако той не го спазва започнете първо с проверка за сключена ГО - елементарно е по рег. номер и писмено предупреждение, че ще бъде подаден сигнал за опасен за околните автомобил. Има се предвид, че без сключена ГО и при евентуален пожар и/или подпалване няма от кого да бъде потърсено обезщетение. Все пак не се знае чия е собствеността по документи на въпросните превозни средства.
И относно почистеният сняг - да, това не значи, че мястото е на почистилия го, но пък и не значи, че някой келеш може да си паркира за цял работен ден кочината заедно с други и практически да запушат гаражите на добросъвестните - това се случва на 2 преки от нас и виновниците са служители на държавно учреждение с особен статут. Въпросните индивиди се отличават с особена арогантност и просташко поведение и е срамно, че имаме такива държавни чиновници. :rolleyes

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Нед 13 мар 2016 16:43

Решението е просто, но би предизвикало голям рев - по-голям от тоя за винетките. Притежаването на кола трябва да е достатъчно скъпо, че да не я държиш без нужда.

Потребителски аватар
hvp800
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Нед 13 мар 2016 17:57

Piqndurnik написа:Решението е просто, .

+1
Така е в белия свят но повечето знаят само привилегиите, а задълженията са си за западняците :biggrin

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 13 мар 2016 18:22

Чакайте малко ,колеги.Първо:извън темата днес е ден за прошка: Моля всеки от вас,когото съм обидил-пряко или косвено ,да ме извини.Нямам лични отношения към когото и да е от форума.Бъдете живи и здрави.
Второ,по темата: Дадох за пример една зимна,бедствена обстановка в моя град.По -горе съм написал,че заради non-stopa си е късмат да си паркираш пред входа. Въпреки това никога не съм се карал с когото и да е за паркирането пред входа.Но при положение че 10-15 човека от два входа са ангажирани от 8 сутринта до 18 вечерта с разчистване на преспи пред входа ,за да стигнем до паркинга,оттам рязане със Штилка на изпочупените от мокрия сняг дървета и клони(един от съседите се "размина" само със счупено челно стъкло),и чак тогава за десерт-разчистване с лопати на снега около колите.През това време понеже живея на централна улица в квартала-трябва да осигуря достъп за снегопочистващата техника.Т.е. или съм на паркинга ,или на средата на улицата...И през цялото време минаяа една полицейскА "НИВА" и предупреждава да махнем колите от пътя ,за да мине снегорина...И на фона на бедствената обстановка,когато всички централни медии предупреждават-"Ако не ви е наложително,не шофирайте"...един "пич",който не иска да извърви 300-400м. пеш,решава да дойде и да си пусне залога при букмейкъра с колата си....Няма лошо,но аз и съседите ми сме се мъчили да си освободим колите от бедствената ситуация БЕЗ ДА ТЪРСИМ 112,БЕЗ ДА СЕ ОПЛАКВАМЕ ОТ ОБЩИНА,ОТГОВОРНИ ОРГАНИ и тем подобни,просто се събрахме ,извадихме наличните лопати,"Штилки" и всичко което би помогнало за да се справим със ситуацията и успяхме.НО,едно голямо НО-няма как да стане ,след часове "борба" с бедствената ситуация, да изляза за малко с колата си и някой да ми се паркира на мястото с часове.Аз трябва да паркирам на пътя на снегорина и след 2 минути да мине полицейската "Нива" и да ме принудят да си търся място встрани щото "Възпрепятствам овладяването на бедствената ситуация"
При това положение казвам с чиста съвест:Е..л съм ти общината и "нейните" права и задължения...

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Нед 13 мар 2016 19:24

Стана на въпрос преди време за подобен проблем с мен пред блока. Имаме 3 коли - Тико, което е такси и се кара всеки ден от баща ми, полото, което карам всеки ден, и едно Дайхатсу, което чака да му намеря части и се кара от дъжд на вятър. Обаче един ден и реших да го покарам малко, и паркирах "на един на мястото". След престой там на колата повече от седмица - тоя дядка решил да се обади в общината, че колата пречела и не можело да се паркира :mhihi След проверка там служителя - незнам кат ли е викал- не съм присъствал- проверили по регистрация колата- данък платен, с редовна застраховка, с редовен рег. номер. Учтиво му казали да си гледа работата и да не ги занимава с глупости и си заминали :mhihi
има 3 4 коли на същия тоя паркинг - бракувани, без номера- гледам, че имат някакви бележки на стъклата за преместването им принудително след еди коя си дата.....

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 13 мар 2016 21:42

От 23:30 гледайте. Година 1976-та, коли още нЕмаше, но споровете кой да паркира баш пред входа бяха вече обезсмъртени в киното :mhihi :mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”