тема за простака
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Re: тема за простака
И аз не смятам, че това е правилно, но щом неоснователно те нарекат някак грубо, и видиш, че няма намеса- естествено отговарям подобаващо.... мога и много по-подобаващо, но не мисля, че тук е мястото, а и няма смисъл. Но го направих. Със здраве.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Какъв е тоя блок, едни с 4 коли, други с по 5-6. На 4 етажа ли е блокът или има и много пенсионери без коли?
- polovera_9n3
Панелка 6 входа по 7 етажа с по 3 апартамента на етаж- 126 апартамента, почти всички са обитаеми с по минимум 2ма души до 4ма. Почти няма човек без кола или две. Околните 4 блока са същите, имаме 4 паркинга, всичко е заето почти постоянно. Комшията до нашия апартамент има 3 коли, кара само една,едната му е венто облепено със стикери на форума 

-
- Автомобил:
- Двигател:
polovera_9n3 написа:anpa1 написа:polovera_9n3 написа:Най-много се паля, когато някой каже- това е моето място, ако паркираш тука ще ти я надраскам- имах такъв случай скоро. Викам само посмей да ми пипнеш колата и после жална ти майка. И нарочно паркирам предимно на мястото на комшията обявено от него си за негово. С баща ми имаме по 2 коли, общо 4- те са с платен данък, имат преглед, карат се, ама са 4 и това дразни някои индивиди. Напрежението го има, засега няма поразии по колите, ама има словесни нападки......
С комшията проблеми не трябва да имаш. От един отбор сте. Ще седнете на по ракия и ще се разберете. Проблеми те са от непознати, които спират пред ваза уж за по 5 - 10 мин. И още нещо : фраскаш се , че имате с баща ти по 2 коли , ама щом живеете в една къща сте пълни цървули. Иначе щяхте да имате по 2 къщи.
Колега не се фраскам, че имаме по 2 коли, просто така се получи за момента. Мисля да разкарам двете и да останем с по една. Колите не са за по 50 бона, а за да даваш определения като ЦЪРВУЛ без да знаеш нищо за мен, то ти си един ограничен дришльо, който надали и сам си е купил една кола през живота си. А за останалите около 12 изоставени автомобили пред блока ни никой не прави въпрос. Имам комшии и с по 5 6 коли, никога не съм правил проблем за паркомясто, като няма къде пред блока- паркирам по- далече, нищо няма да ми стане като вървя пеша 300 400 метра.
бях груб , извинявай
Но при положение че с баща ти имате по 2 коли означава следното : вие карате 2 от тях ,а останалите 2 стоят пред блока.
и така ги редувате. И като са по за 50 бона , не можеш ли да ги преместиш на платен паркинг и да не пречиш на комшийте. Но в БГ това е Жалкото ( да не използвам по груби и обидни думи ), че се обичаме да се фраскаме с коли с по 100 и повече бона , но се цинцарим да дадем 4-5 лева за платен паркинг , синя зона ....
- polovera_9n3

Да кажа за протокола- 4те автомобила: 1- полото от профила, 2 Шевролет матиз 2010 на татко, 3- Дайхатсу куоре 2008а, 4 деу тико2001ва. Дайхатсуто заминава на 100% на пролет, тикото се чудя дали да го махам, щото не иска пари за нищо, а е СУПЕР за язовири и гори и черни пътища, пък и сестра ми като си дойде от Бургас с голямата Омега го кара из Кърджали, щото е въшка и се вре навсякъде...
-
- Автомобил:
- Двигател:
polovera_9n3 написа::beer Чети бе колега, чети- колите НЕ СА за по 50 бона, и 4те стуват няма и 13 000, но не е там въпроса. Нямам търпение да махна 2те. Мислиш ли, че ми е кеф да поддържам 2 автомобила е така- за спорта? Нямам такава възможност, но за момента се налага. Дано напролет да успея да се отърва от 2те - тежест са ми, но докато са при мен трябва да са ок. Когато ги продам ще рахатясам. Със здраве, извинявай за горния пост, ама пусто българско- тряя да отвърне, инак не може да спи.
Да кажа за протокола- 4те автомобила: 1- полото от профила, 2 Шевролет матиз 2010 на татко, 3- Дайхатсу куоре 2008а, 4 деу тико2001ва. Дайхатсуто заминава на 100% на пролет, тикото се чудя дали да го махам, щото не иска пари за нищо, а е СУПЕР за язовири и гори и черни пътища, пък и сестра ми като си дойде от Бургас с голямата Омега го кара из Кърджали, щото е въшка и се вре навсякъде...
Разбирам те приятелю
и ние с жена ми имае общо 4 коли. 2 малки за града, 1 по - лимузина за моретата и 1 по - проходима за зими като тази. Но не ги държа всички пред къщи. Пред дома имам 2 коли , защото ходим с жена ми на работа. Но ако се съберат 3 или 4 почивни дни , пред нас остава 1 кола. Просто съм намерил места за колите , които не се карат постоянно. Имам годишен абонамент за платен подземен платен паркинг , другите 2 са в необитаем завод, който не е близо до къщи, но това е без значение , защото до там ходя с кола . Така не будя завист у съседите. Има начин да се направи, направете го и вие.
Това е . успех.

- polovera_9n3
Пробвал съм и това- да не ги държа всички пред нас. Имам имот в центъра на Кж, но там място за пакиране...
, затова си ги държа пред блока в квартала. Дори така ги паркирам, че да заемам колкото е възможно по-малко място- сега 2те- тикото и дайхатсуто са врата до врата, пред тях паркирам аз или татко, който се прибере 1ви. другия, където намери.

-
- Автомобил:
- Двигател:
polovera_9n3 написа:Пробвал съм и това- да не ги държа всички пред нас. Имам имот в центъра на Кж, но там място за пакиране..., затова си ги държа пред блока в квартала. Дори така ги паркирам, че да заемам колкото е възможно по-малко място- сега 2те- тикото и дайхатсуто са врата до врата, пред тях паркирам аз или татко, който се прибере 1ви. другия, където намери.
в центъра не става, там е по - зле. лошото е всички искат да се плати данък, винетки, Г.О..... смяна масла... и някое ремонтче...
- polovera_9n3
Това не е проблем... 3те коли без дайхатсуто ще имат годишна винетка тия дни. Проблема на паркинга не са моите коли,или на комшиите дето имат и те по 4 5 6 коли и ги карат , а тези, които седят от години там с поникнали дървета отдолу, без номера.... а те са доста.....
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Дай една снимка на паркинга.
- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Всяка събота сутрин (към 8:00 часа) ме буди процедурата по палене на комшията (стар Форд Ескорт паркиран точно под прозореца), понеже човека ще ходи на село... горе долу следното нещо се чува (аз съм на втория етаж): чък, чък, чък... (няма никой) и след малко: чък, пжжжжжжжжжжжжжт, пжжжжжжжжт... (не му изхвърля бендикса); ІІ-ри опит: чък, чък (захапва да върти) хъл-хъл-хъл-хъл... (и дотам); ІІІ-ти опит: чък, хъл-хъл-хъл-хъл, кюф-тум-тр-ттт... (и до там); ІV-ти опит: чък, чък, хъл-хъл-хъл-хъл, кюф-тум-тр-ттт-рт-рт-ъм-ъм-ъм (следва форсаж) вроуммм, кют пат... и дотам (кихва газовата и той тогава се усеща, че прави опит да пали директно на газ
)... и така, на 6-7-ия път запалва, като първо заработва на два цилиндъра, после на три закрепя някак и след около минута захапва и ІV-ти
...а в това време аз вече съм буден и... свеж като репичка.
п.с. човека не е простак, но е факт, че ме буди!

п.с. човека не е простак, но е факт, че ме буди!
- polovera_9n3
golfmk1 написа:Дай една снимка на паркинга.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Тъпото е, че ако имат застраховка няма какво да направи общината.Могат да си гният колкото искат и нищо не можеш да направиш.
- polovera_9n3
Аз не се и опитвам- не ми се занимава, това са само част от колите които са " цементирани" долу. Не виня никой. Както тези коли, така и моите 2 излишни заемат място там. На моите всичко е плетено, но това не ме оневинява- заемам безсмислено паркоместа, но тези 2 автомобила ще махна... поне единия, за тикото- сърце не ми дава да го продам :)
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Снимката е "завист за софиянеца". 6 входа по 7 етажа и да има празни места :)
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”