Обмислят се промени в данъка за старите автомобили
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Обмислят се промени в данъка за старите автомобили
То цялото село е 200 души, от които около 150 са пенсионери. Кой очакваш да работи в Бургас, че да има автобус до там. Казах ти, че който работи е в Сл. Бряг, ти пак си държиш на твоето.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Няма рентабилност при твоя график.
А за лоши пътища, заповядайте в северозападна България.
Ненормален трафик по кози пътеки.
А за лоши пътища, заповядайте в северозападна България.
Ненормален трафик по кози пътеки.
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
Сезона е 4 месеца, ами през останалото време какво правят. С какво се издържат? От Еркеч до Поморие за половин час няма как да стигнеш, даже и с Бугати.vanesto написа:... Повечето работят в Сл. Бряг през сезона и пътуват с него. Познавам и шофьора.

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
vanesto написа:Казах ти, че който работи е в Сл. Бряг, ти пак си държиш на твоето.
Нищо не очаквам човек, просто изтъквам, че няма адекватен транспорт. Има много хора, които живеят по селата. Навсякъде. Не се самозабравяйте в градовете.
И аз живея в града, ама съм си блъскал главата, докато съм живял на село преди това. Та, ако решат да вдигат нещо, да помислят как да направят адекватен транспорт.
Ще ме извиняваш, ама първо мрънкат, че селата се обезлюдяват и всички се пренасяли в градовете, ама от друга страна няма никакви нормални условия за живот по селата. И за капак на всичко искат да правят сечено на всички, които живеят по селата, като им вдигат данъка за някой дърт форд ескорт бензин на газ, с който отиват на работа или до магазина в града. Ми някак не е човешко, лицемерно е, цинично е.
Който работел, работел в Сл.Бряг. Ама училища, лекари - всичко е в Бургас.
Значи, смешно е 21 век, когато има влакове стрели, транспортът в България да се превръща в лукс. А с тия цени на автобусните билети, ако 4 човека отидем 4 пъти семейно до бургас с автобуса, това е сигурно 1/3 от заплатата на един от родителите ми. С колата ги карам за 9лв, иначе трябва 4-ма да дадем повече от 40лв за билети. Как да живее човек на село, май никак. А после всички мрънкат, че градовете се пренаселили.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Ицку® написа:Сезона е 4 месеца, ами през останалото време какво правят. С какво се издържат? От Еркеч до Поморие за половин час няма как да стигнеш, даже и с Бугати.vanesto написа:... Повечето работят в Сл. Бряг през сезона и пътуват с него. Познавам и шофьора.
На борсата, и гледат животни и градини, това е. Няма друг поминък по селата. Не съм казал, че е половин час. Той минава през Каменар, Каблешково, Ахелой, Несебър, Сл. Бряг, Оризари, Гильовци, не помня точно, но мисля, че чак към 18ч е горе.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Zdravko Zankov написа:Няма рентабилност при твоя график.
Знам! Затова остава един избор - личен автомобил. Освен ако не си фен на каруците или на вървенето пеш зимата по 30км.
С увеличаване на данъци за лични автомобили и на горива, правят сечено на над 1 милион души, които все още живеят по селата.
Примерно през Александрово и Лъка има някакви железопътни мостове, които е трябвало да са част от линия. Ако имаше теснолинейки да сноват и хората да имат транспорт, сигурно половината щяха да пътуват с тях. Защо според теб в селата задължително пред всяка къща има паркиран по един дърт автомобил?
-
- VW експерт
Тинки,в тая тема мислим по еднакъв начин.
В северозападна България е точно така.
В северозападна България е точно така.
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Изкара ме наркопласьор ли, какво?
Като бях на 18 работех като портиер и изкарвах тези пари, да.
Не исках да се изразявам по-грубо, ама ревете всичките, че взимате по 480лв, обаче за нищо не ставате?....
8 години по-късно не работя като барман или наркопласьор, представи си, обаче взимам около 1500лв нето..
Ходете в чужбина като сте толкова смели и работете там, само такива като вас чакат... Да ставате роби за 1200 паунда на месец ...
Мои приятели и познати в Еконта като куриери взимат над 1,3 нето ... без някакво образование и тн. Така че образовани и можещи хора да ми кажете , че нямало работа и заплащане, айде не...
Като бях на 18 работех като портиер и изкарвах тези пари, да.
Не исках да се изразявам по-грубо, ама ревете всичките, че взимате по 480лв, обаче за нищо не ставате?....
8 години по-късно не работя като барман или наркопласьор, представи си, обаче взимам около 1500лв нето..
Ходете в чужбина като сте толкова смели и работете там, само такива като вас чакат... Да ставате роби за 1200 паунда на месец ...
Мои приятели и познати в Еконта като куриери взимат над 1,3 нето ... без някакво образование и тн. Така че образовани и можещи хора да ми кажете , че нямало работа и заплащане, айде не...
-
- VW експерт
Zdravko Zankov написа:И тая тема всеки гледа от собствената си камбанария.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Тва екологията е новата близалка на финанцерите . Чок пара съ върти необложена...То не бяха NOx сове, ФПЧ, парникови газове, фреони... и други апокалипсиси които изведнъж станаха токсични и канцерогенни. И които одма ще станат питателни и вкусни като платиш неква сума (данък)
.
Абе вие как си го представяте това, изведнъж всички фирми и собственици на бусове, баничарки транспотери, и всякаква такава замърсяваща сволоч си изхвърлят возилата и си купуват електрокари, щото били кат майски рози...
. И 90% от икономиката ни тръшка едни пачки за .... екология, щото парите им текат от крачолите...
. И как стана така,че колите взеха да пушат по- малко като се стопли и воплите за дизелите килъри лееееко полеко заглъхнаха (цялата карта на сайта на софийските дихатели позеленя)
. Байгън от платено калъпене на политики и икономики!
Колегата е абсолютно прав - контрола и нормите предвидени за ГТП са абсолютно достатъчни , само да се спазват! Всичко останало е финтове да се доберат до кесията ни!
П.П Поради спецификата на занаята ми съм доста навътре с еко далаверата. така че вервайте ми, целта са парите, а не грижата за нечии деца. И не от сега! Само пушека на един от стотиците горски пожари в Европа, през лятото, бълва повече замърсяване от всички дизелови коли за година! Да сте чули за мерки против горските пожари? Няма и да чуете! Защото това е разход, за разлика от повишените данъци(приходи) за фукарите със старите трошки .

Абе вие как си го представяте това, изведнъж всички фирми и собственици на бусове, баничарки транспотери, и всякаква такава замърсяваща сволоч си изхвърлят возилата и си купуват електрокари, щото били кат майски рози...

Колегата е абсолютно прав - контрола и нормите предвидени за ГТП са абсолютно достатъчни , само да се спазват! Всичко останало е финтове да се доберат до кесията ни!
П.П Поради спецификата на занаята ми съм доста навътре с еко далаверата. така че вервайте ми, целта са парите, а не грижата за нечии деца. И не от сега! Само пушека на един от стотиците горски пожари в Европа, през лятото, бълва повече замърсяване от всички дизелови коли за година! Да сте чули за мерки против горските пожари? Няма и да чуете! Защото това е разход, за разлика от повишените данъци(приходи) за фукарите със старите трошки .
-
- VW експерт
Леко и полеко си доадаме на думата.
Всичко е политика.
А политиката е пари.
Мръсни и миризливи.
Често и нездравословно от към произход.
Всичко е политика.
А политиката е пари.
Мръсни и миризливи.
Често и нездравословно от към произход.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък що не разбрах ,в изказването което се обсъжда да става въпрос за екология !? По скоро мисълта е ,че всеки може да купи за без пари някакъв таралясник и да го кара на границата на разпада с което пречи на околните,или да задръства улиците на градовете когато няма пари да го ремонтира,и заема паркомясто с месеци /години/ в очакване на чудо !
-
- VW експерт
Колега, някъде бях чел,че всеки има право на свободно придвижване.
Та ти нова Конституция ли пишеш?
Свободно, какво ти говори този израз?
Кое му е свободното при два рейса на ден,или три пъти седмично?
Ти по спомен си хотелиер,или подобно.
Можеш ли да предположиш колко би ми струвало да дойда до Поморие,и да се върна с автобус или влак+автобус?
Карам 17 годишен автомобил,който поддържам в перфектно техническо състояние.
И плащам всички налози да бъде на пътя.
И вие ще ми кажете,че автомобилът не е право,а лукс.
Идете да давате наклон пред оная сграда на жълтите павета.
Та ти нова Конституция ли пишеш?
Свободно, какво ти говори този израз?
Кое му е свободното при два рейса на ден,или три пъти седмично?
Ти по спомен си хотелиер,или подобно.
Можеш ли да предположиш колко би ми струвало да дойда до Поморие,и да се върна с автобус или влак+автобус?
Карам 17 годишен автомобил,който поддържам в перфектно техническо състояние.
И плащам всички налози да бъде на пътя.
И вие ще ми кажете,че автомобилът не е право,а лукс.
Идете да давате наклон пред оная сграда на жълтите павета.
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
И сега винетката е 97 лева, но маса хора си карат без винетки. Същата работа ще е и да приемат промените за данъка. Който е решил да си кара , ще си кара и без данък.
-
- VW експерт
Абе то в сряда се разминах в Берковица с БМВ без номера,дръто,шофирано от бразилец.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”