След вчерашният дъжд,възможни проблеми?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
budimir
Автомобил:
Двигател:

Re: ...............

Мнениеот budimir » Сря 23 май 2007 9:10

andro_ написа:....дано не е влязла вода през филтъра,че прави големи поразии :(

Ако е влезнала, вече ще си го разбарал. Аз така и нестигнах преди години до другия край на локвата (направо си беше микроязовир на центъра на Симеоново). Влезна ми вода през въздушния филтър директно в два от цилиндрите. Воден удар и криви биели беше резултата. И това на дизел. Така че, и колегите с дизелите да внимават.

Потребителски аватар
Lazar4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lazar4eto » Сря 23 май 2007 9:21

ina5kova, аз имам същия проблем. И аз съм на бензин. Май вече акумулаторът ми се изтощи от толкоз опити за палене, така че съм зарязала голфа и карам реното. Ще чакам да позасъхне и ако пак не стане -бегом към сервиза!

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Сря 23 май 2007 11:39

Здравейте, колеги, да се оплача и аз :) Поло-то почна да ми дава ядове (давене, менене на обороти, гаснене по сфетофари...) при влажно време и валеж през февруари-март тази година. Закарах го в "Bosch" на б-ца "Исул" (по препоръка на приятел). Резултата: смяна на централен кабел -25 лв. (уж оригинален 8) ) + 25 лв. за работа = 50лв. :shock,... е човека й гласи и оборотите. Вика ми: "Карай нема да имаш ник'ви грижи, чак след 10000 км. - смяна на свещи + кабели". Да, ама не тия дни, е**си мъките и чудото :cry:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 23 май 2007 11:47

nosex написа:Здравейте, колеги, да се оплача и аз :) Поло-то почна да ми дава ядове (давене, менене на обороти, гаснене по сфетофари...) при влажно време и валеж през февруари-март тази година. Закарах го в "Bosch" на б-ца "Исул" (по препоръка на приятел). Резултата: смяна на централен кабел -25 лв. (уж оригинален 8) ) + 25 лв. за работа = 50лв. :shock,... е човека й гласи и оборотите. Вика ми: "Карай нема да имаш ник'ви грижи, чак след 10000 км. - смяна на свещи + кабели". Да, ама не тия дни, е**си мъките и чудото :cry:
    Бягай да си дооправят това дето не са догледали първия път но без пари този път :wink:

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Сря 23 май 2007 11:59

@ Теодор, повече в тоя сервиз НЕ !!! (не ми е за 50-те лв., нито за недовършената им работа)
OFF: Ако можеш ми препоръчай друг :roll:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 23 май 2007 14:22

Kолеги за N ти път казвам WD 40 решава много въпроси.
Снененит кабел на колегата е избил т влагата защото е бил само орихгиналдъ. Няма спасение от ментетата.
затова като ще вали порой не пречи 1 профилактично напръскване на кабелите и капа1ката с WD . Има и контактен спрей на "Den Braven" но него не съм го пробвал в поройни ситуации.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Сря 23 май 2007 15:01

Благодаря, колега за съвета ! :lol: Кажи откъде да си го закупя този спрей?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 24 май 2007 9:56

WD 40 го има и по бензиностанциите. Има го и в "Практикер" .
А на "Den Braven " контактният спрей от "Бестимекс".

Само че, като купуваш гледай да пише точно буквите WD , че има и ментената с подобни букви.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”