Изходът за мен лично е търсене на допълнителни средства, т.е. който може вдига си и той цената на това, което прави и предлага (стока, услуга). Калкулира си цената за разхода на бензин (дизел, газ), добавя го и така....А докъде така не знам....да кажат икономистите....
бензина поскъпва
- Birdie
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе оправия няма, това е като цената на цигарите (за тия дето пушим), на бирата и на хляба - кво да правиш, да спреш да ядеш, пиеш, кво..... да скочиш от Н-тия етаж не става.....
Изходът за мен лично е търсене на допълнителни средства, т.е. който може вдига си и той цената на това, което прави и предлага (стока, услуга). Калкулира си цената за разхода на бензин (дизел, газ), добавя го и така....А докъде така не знам....да кажат икономистите....
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
scuba написа:http://novini.dir.bg/LISTS/news_last_dirfp_one_economics/news_609138.php
Вижда се светлина в тунела. До кога обаче..... не се знае
Е да де, за 95Н не виждам нищо. Тази сутрин един колега ми каза, че разликата между 95Н и 98Н е 10 стотинки и ако е вярна тази "светлинка в тунела" трябва да стане около 5 стотинки разликата.
Няма лошо
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Е как да няма разлика бе колега, с 95 трябва да върви повече от 92, а с 98 повече от 95
Да ти кажа, мен ме е страх да й налея 92, защото не знам какво ще и се случи, все пак основните потребители на 92 са стари руски машини, които са доста непретенциозни откъм гориво затова и качеството трябва да е занижено
Поправете ме ако греша 
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми тука така пише .....
http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=aam
Въпреки че има моменти в които ми върви осезаемо по-добре и е по пъргава и го отдавам на бензина ......
http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=aam
Цитата из сервис книжки:
“Топливо с октановым числом выше рекомендованного может применяться без ограничений, однако это не дает никаких преимуществ ни по мощности двигателя, ни по расходу топлива.” Как и любой двигатель с моновпрыском для него характерен повышенный расход топлива в угоду простоте контструкции и удивительной надежности и живучести, что учитывая качество отечественного безнина и сервиса весьма актуально. Невысокая степень сжатия, обусловленная применяемым топливом и максимальный момент уже при 2500 об/мин обеспечивают этому двигателю завидный ресурс – более 300.000 км не редкость и не исключение.
Въпреки че има моменти в които ми върви осезаемо по-добре и е по пъргава и го отдавам на бензина ......
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
lowrider написа:Lazar написа:Аз от месец-два си карам на 98Н![]()
1.Колата върви мнооого повече![]()
2.Харчи по-малко - с 95 ~13/100 а с 98 ~ 10/100
На мойта капачка(а и в книжката на колата) пише 98roz,наистина ли ти е по-нисък разхода с него?Ако да то си е по-евтино значи
На капачката ми пише 98 ,но зависи какъв ти двг.Моят е "ЕV" и за него дават 98 и в скоби 95.Да ама с 95 е като "спънат кон" и за да върви нормално натискам повече газта и ето ти повече разход,а също и доста мирише на бензин - може би непълно изгаряне gruebel
Може би с 92 няма да мога да запаля gruebel
Много е важно обаче тия проби да ги правиш като зареждаш от само(!) от една бензиностанция
98 си зареждам от Лукойл (преди аерогарата)
Миналата седмица пробвах и ОМВ 100 ,но не усетих голяма разлика в сравнение с 98..е може би една идея