Ауди а3, 1.6, 102кс, 2008г. бензин.

dontaskdontsay написа:Мотора вече е оправен. Днес си купих и същия катализатор като на колегата petar_a (JMJ). Но ще го слагам само за прегледите.
Утре го монтирам, източвам резервоара и наливам 100 октана.
Ако и сега не мина ....
======================================
Днес минах преглед ама, ама ....
Така и не разбрах колата в норма ли беше или на тия техниката нещо ...
За мен тази кола не издържа теста въпреки че е с нов катализатор и 100 октанов бензин!
. Викам си добре, явно втората сонда е дала фира, макар по данни да си беше ок. Взех си нова, монтирах си я и данните си бяха същите като на старата. Пак се возих 2-3 дни, преди да светне отново, отново за същото... Закарах колата при човек с газов анализатор, да мерим какво се случва, защото колата нямаше проблеми с разход на гориво, динамика, разход на масло и т.н., а и първоначално светваше през 2-3 месеца, а сега, с нов катализатор и нова 2-ра сонда, започна през 2-3 дни... Та, измери човека газовете и сподели, че тази кола в момента, покрива идеално Евро 2, с малко зор може да добута до Евро 3, но е далеч от Евро 4, колкото трябва да бъде ( и какъвто сертификат имаше този JMJ ). Каза, че катализатора работи доста неефективно и да го сменя (не знаеше, че е нов). След като стана ясно къде ми е проблема, си взех оригинален катализатор от чужбина, на незнайно колко км, монтирах си го него и грешка повече не е записвала, както и отново мерих газове при същия човек, от чисто любопитство - покри си Евро 4 без никакъв проблем и даже ме похвали, че съм си сменил катализатора
... 
К.Одаджийски написа:Коя Еко категория ти даде, забравих Мачката ли му викаха на тоя или друг му беше прякора, под ОМВ-то, защото аз отидох, закачи анализатора, поседях си вътре в колата на празен ход и минах, обаче ми залепиха еко 2 категория, въпреки, че колата ми е евро 3, 2003 година и трябваше да е еко 3 поне, а пък гледам на сина фиестата същата година на производство е еко 4 дори, само че тя май я беше оставил при Хари на пункта.
П.С Да уточня, че за Берковица говорим
zfa159
zfa159 написа:JMJ ......... BM......... катализатор от чужбина, на незнайно колко км,
beuchat написа:В Понеделник минах успешно преглед и аз с колата от профила.Карбуратор с обикновена газова,настройвана на слух.Катализатор няма.

естествено с малко приказки с тлъстия чичка се получиха нещата понеже от 200 пункта в града сигурно половината ще ме пуснат без големия талон както става от поне пет години насам. Цената беше отново 70 лева и за 15 минути всичко беше готово. Пльоснаха големия стикер долу до застраховката и се чудя докога ще продължава тази простотия. Миналата събота ме спряха за рутинна проверка и изобщо не гледаха стикери и хартиени документи от жабката, а занесоха малкия талон до патрулката и през таблета на предния капак провериха всичко, ченгето ми каза само "да знаеш че прегледът ти изтича скоро".
SLZ написа:Да, разбирам, че са различни критерии, но ако са толкова стриктни, колкото се опитват да се изкарат относно замърсяването, трябва да спрат половината коли. Затова питам къде и как става (със сигурност има начин, просто бих искал да знам къде). Благодаря.
SLZ написа:Да, притеснени сме, че навсякъде казват, че нямало да мине, като е откраднат катализаторът. А не знаем пунктове, в които може да мине (сигурно има, но, ако знаете къде, моля, кажете), а е 2003-а година колата точно, явно на границата :( Държи се още иначе и не е за спиране/изхвърляне, а слагане на нов катализатор сигурно струва почти колкото самата кола.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 67 госта