Оказва се че някои сув се представят по добре от ниските комбита дето досега се твърдеше как сув били опасни и непредвидими.
Ето моето ренце как се представя
https://www.youtube.com/watch?v=WRvJCUAUa1o
Мислите ли че SUV са по-безопасни от леките автомобили?
Re: Мислите ли че SUV са по-безопасни от леките автомобили?
Да така е гледайки тестовете в нета дори си мисля че твоето ренце дори има шанс в гранпри на Монако. Колегата не е спал цяла нощ да изрови нищо незначещи тестове само и само да докаже правотата си. Така да бъде.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
chifut написа:Да така е гледайки тестовете в нета дори си мисля че твоето ренце дори има шанс в гранпри на Монако. Колегата не е спал цяла нощ да изрови нищо незначещи тестове само и само да докаже правотата си. Така да бъде.
Не, просто съм ги гледал някога тия канали за убиване на време, та знам къде какво да търся.
Но за да съм честен и обективен, признавам, че съм подбрал нарочно клипчета, които показват добри резултати на СУВ, срещу лоши на леки автомобили. А има и доста клипчета по същите канали, в които определени СУВ не се представят добре, дори има склонни към преобръщане, или поднасят хептен опасно. Както разбира се има и много примери за добре представящи се леки автомобили. Има дори примери, как един и същ автомобил/СУВ първоначално не се представя добре на този тест, но след време му преработват софтуера на стабилизиращата програма(ESP и подобни с различни означения при различните марки), и почва успешно да минава теста.
Ето пример за последното с Тойота Rav 4:
https://youtu.be/VtQ24W_lamY?si=THXMXDDUSfe73Gx1
И с новия софтуер:
https://youtu.be/xSRCJFCmvTk?si=xzBCW402XWFdgcs6
А тук последния фейслифт на същата, хептен са го ошлайфали:
https://youtu.be/wKPrvG35RPk?si=9-YYzdT8sP5QBShs
...
Така че не доказвам нищо, освен казаното, че не трябва да се обобщава.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Дай на мокро, да тръгне едно suv-че на магистралата с вратите и едно ниско комби, направо ми кажи ти в кое предпочиташ да си?
Ще ти подскажа какво 100% ще стане със SUV-a, ще е по таван.
И това което пиша не е нереална ситуация, защото при обилен дъжд и със 120 км/ч тръгват с вратите като в завоя дойде локвата и не няма как да я видиш и да случвало ми се е.
И това което пиша не е нереална ситуация, защото при обилен дъжд и със 120 км/ч тръгват с вратите като в завоя дойде локвата и не няма как да я видиш и да случвало ми се е.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
fur1ous написа:Дай на мокро, да тръгне едно suv-че на магистралата с вратите и едно ниско комби, направо ми кажи ти в кое предпочиташ да си?
Кое точно сувче, с кои точно гуми, и срещу коя кола е избора?!
Сега и клипчета за аквапланинг ли да търся?!

...
Накрая ще стигнем сигурно и до оня виц, където в единия случай пътниците ставали на кайма, а в другия били КАТО живи...

...
Те на сухо не се обръщат лесно при рязка маневра но на мокро задължително, така ли?! Щото конструкторите още от барем век, гледат да направят возилата така, че да почнат да се пързалят настрани, преди да се преобръщат.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Цецо е прав , че генерално не бива да слагаме всичко под общ знаменател.
Ще спомена в случая моята . Кю5 е, не знам вписва ли се в сув, повече е повдигната лека кола. Конкретно моята е с ниско спортно окачване ( оригинал) , затова споменах , че е повече повдигната лека кола.
Спира много прилично и завива здраво. Гумите 255 на 20 инча. Два пъти съм изпадал в серт ситуации , при едната бях дори с куфар отгоре . Колата бе като дъвка на пътя. И много послушна в ръцете ми.
Това с мокрото съм го играл с различни коли. Там повече са важни уменията на водача и гумите на колата.
Накъде ще тръгне, зависи от доста фактори...
Общо взето да не дава Господ кофти изход от такава ситуация...
И другото общо взето-умната, тенекията не те пази, ако сам човек не се пази...
Ще спомена в случая моята . Кю5 е, не знам вписва ли се в сув, повече е повдигната лека кола. Конкретно моята е с ниско спортно окачване ( оригинал) , затова споменах , че е повече повдигната лека кола.
Спира много прилично и завива здраво. Гумите 255 на 20 инча. Два пъти съм изпадал в серт ситуации , при едната бях дори с куфар отгоре . Колата бе като дъвка на пътя. И много послушна в ръцете ми.
Това с мокрото съм го играл с различни коли. Там повече са важни уменията на водача и гумите на колата.
Накъде ще тръгне, зависи от доста фактори...
Общо взето да не дава Господ кофти изход от такава ситуация...
И другото общо взето-умната, тенекията не те пази, ако сам човек не се пази...
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Пичове, с тия скорости на мокро няма никаква сигурност, ако не се лъжа топ гумите по разни тестове, аквапланинг се появява при тях при около 110 км/ч когато са нови, когато протекторът е 5мм податливостта на аквапланинг пада до около 60-70км/ч
И това е учудващо за мен, карам с унироял рейнспорт 5 който държат яко на мокро, по добре от на сухо, карам си сутрин по тангентата със стотина км в час щото вали, а в лявата лента вървят със 130-140+ км/ч., освен това на няколко места се образуват и локви в лявата лента щото шахтите са запушени от боклуци
И това е учудващо за мен, карам с унироял рейнспорт 5 който държат яко на мокро, по добре от на сухо, карам си сутрин по тангентата със стотина км в час щото вали, а в лявата лента вървят със 130-140+ км/ч., освен това на няколко места се образуват и локви в лявата лента щото шахтите са запушени от боклуци
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”