Жестока катастрофа :О

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 14 юни 2007 20:36

jafara написа:
Теодор написа:
Ludia написа:малко не ми е ясно как е измерена скоростта :roll:
    Понеже заключиха другата тема ще споделя тук :twisted:
    Навремето разбрах тия от BMV-то с колко караха защото аз бях със 160км а те ме изпревариха като пътен знак :evil:

БМВ-то какво е било, май не е е36
    5ца беше 93 или 94г щото един колега има същото, но модела незнам как се води :oops:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 14 юни 2007 20:40

Теодор написа:
jafara написа:
Теодор написа:
Ludia написа:малко не ми е ясно как е измерена скоростта :roll:
    Понеже заключиха другата тема ще споделя тук :twisted:
    Навремето разбрах тия от BMV-то с колко караха защото аз бях със 160км а те ме изпревариха като пътен знак :evil:

БМВ-то какво е било, май не е е36
    5ца беше 93 или 94г щото един колега има същото, но модела незнам как се води :oops:

е34 казваш....

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Чет 14 юни 2007 20:46

Егати 5-цата 240км/ч малеее :shock

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Чет 14 юни 2007 20:49

yossarian написа:Даже и с повече и там живее! Е много се впечатлих :D

Сигурно и ти много се впечатляваш на приказките за немските аутобани на които няма ограничение? Само тоя дето ги разправя хич не е наясно с действителната ситуация.
Само на около 25% общата дължина няма ограничение. А пък на тези места обикновенно трафика е такъв че по-голямата чат от денонощието трудно можеш да поддържаш темпо от 180. Ваканционния сезон е още по-зле. Так че забравете ги тия митове и легенди как в германия всеки кара над 200.

А ми да ти кажа не се впечатлчвам на "приказките за немските аутобани на които няма ограничение". Може би не съм карал толкова там колко ти явно,че да имам статистика колко на % от общата дължина няма ограничение и какъв е трафика и/или темпото през ваканционния сезон, но съм посядвал зад волана в немско и съм имал удоволствието да натискам газта и след показанието от 200km/h. И знаеш ли от какво се впечатлих - от качеството на пътищата, от организацията на двивението, от дисциплината и лоялността на другите водачи. Не съм и искал да те впечатлявам с това кой къде живее и с кой с колко е карал, а само да ти обърна внимание, че тук има хора, които живеят в оная другата Европа и от изкаването ти
yossarian написа:Иха, сериозно! Ти карал ли си в Германия с над 200 км/ч?
лъха неподходящ сарказъм ако не познаваш човека, стилът му на каране и т.н. И в контекста на случилото се, въпросите, които той повдига за инфраструктурата и за качеството на пътната мрежа, са много по-актуални от това кой къде живее, кой с колко е карал и кой какви митове и легенди е чувал. И поради това предлагам да не осираме темата с подобни дискусии.

Потребителски аватар
mx3333
Автомобил:
Двигател:

Re: Жестока катастрофа :О

Мнениеот mx3333 » Чет 14 юни 2007 20:53

deluX написа:Преди седмица имаше тема за ограничаването на скороста до 160 км.

Ами да. Нека тия дето смятат че 160км/ч са крайно недостатъчни да изяснят сега как шофьора е бил некадърен и това БМВ спокойно (и надеждно) е можело да кара и с 250. За мен над 140км/ч нещата стават малко руска рулетка. Те хубаво на по-старите коли са слагали разни черепи по километража над дадени нива.

Потребителски аватар
valio82
Автомобил: Пасат B5 комби СВ1350ВК
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valio82 » Чет 14 юни 2007 20:57

има всекви ненормалници потия разбити пътища дасе движат с такива скорости :!:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 14 юни 2007 20:57

mx3333 написа:

Ами да. Нека тия дето смятат че 160км/ч са крайно недостатъчни да изяснят сега как шофьора е бил некадърен и това БМВ спокойно (и надеждно) е можело да кара и с 250. За мен над 140км/ч нещата стават малко руска рулетка. Те хубаво на по-старите коли са слагали разни черепи по километража над дадени нива.

хора.....не скоростта убива, а некъдърността :!:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Чет 14 юни 2007 21:01

ох с тея 210 на събора............. :horror:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 14 юни 2007 21:01

тцк ...убива дългата верига от събитя която е довела до случката ....едно да го нямаше нямаше да се получи ....да не беше тръгнал да пътува ...да беше карал с 30 км по бавно ......... то става много бързо и ако ще Шумахер да си .......

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Чет 14 юни 2007 21:04

Ludia написа:хора.....не скоростта убива, а некъдърността :!:

А бе мен ако ме питаш "екзекуторите" са само и единствено законите на физиката, които обаче доста хора пренебрегват като седнат зад волана на 150+ коня. Или може би си мислят, че щом са намерили начин да впрегнат в юздите си толкова коне, законите (на физиката) не важат за тях.

Потребителски аватар
valio82
Автомобил: Пасат B5 комби СВ1350ВК
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valio82 » Чет 14 юни 2007 21:05

Ludia написа:
mx3333 написа:

хора.....не скоростта убива, а некъдърността :!:

дабе да я влезни с такава скорост в някоя по голямя дупка и тогава ще видим :!: просто нашите пътища са много зле :!:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 14 юни 2007 21:11

Според мен темата е изчерпана.
Мир на праха им и всеки да си направи изводи от тази трагедия.

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Чет 14 юни 2007 21:11

Моето мнение е че подобни зверски катастрофи се предизвикани до голяма степен от непознаването на автомобилите, които се управляват и съответното главозамайване.....
И коментарите за Германия....абе колеги, в Германия, Италия и други бели държави си карат хубави и мощни автомобили от десетки години - имат си традиции, култура на каране, абе с 2 думи знаят как се карат такива коли - ние тука кво - от раздрънканите лади и москвичи (справка - темата "Какви коли сте карали преди") се метнахме на бързи коли и решихме че сме шотландски бойци - да, ама НЕ!

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Чет 14 юни 2007 21:17

Rumen написа:... но съм посядвал зад волана в немско и съм имал удоволствието да натискам газта и след показанието от 200km/h. ...

Ей такива изказвания могат да провокират изпълнения с резултат като тоя дето се коментира тук! А защо никой нищо не каже за Италия, Австрия, Швейцария, Франция? Тан да не би магистралите да са по-лоши от немските та има ограничение 130?! Скорост над 150 е опасна за обществени пътища. 5 пари недавам за кретена който е решил да се самоубива! Проблема е че винаги го отнася някой друг!

Rumen написа:...кой къде живее, кой с колко е карал и кой какви митове и легенди е чувал. ...

Не било важно кой къде и с колко кара, ама не пропускаш да се похвалиш как си "Покарвал" над 200, а да си чувал за Rechgeschwindigskeit в германия и какво ще ти се случи като те замине някое черно BMW с надпис BITTE FOLGEN!

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Чет 14 юни 2007 21:19

Birdie написа:И коментарите за Германия....абе колеги, в Германия, Италия и други бели държави си карат хубави и мощни автомобили от десетки години - имат си традиции, култура на каране, абе с 2 думи знаят как се карат такива коли
Да бе големи традиции и култура. Питай старите пушки пътешественици и ще ти кажат "В Германия на автомагистрала катастрофа с леки последствия почти няма да видиш". Изключително са тоталки, като тази с БМВ-то. Верно са редки, но са ежедневни. :roll:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”