Съвет за покупка на голф3- Купен-Снимки

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Пет 24 авг 2007 12:50

connor cane написа:Евала, страОтна е колицата - за тия пари е чук. К'во като е пребоядисана - даже по-добре,щото тройките от първите години гният с оригиналната боя - така са те спасили от бремето на ръждата - поне временно.
Аз от АБД-то съм много доволен. Върви си достатъчно, е, не е бегачка, ама си има и динамика, а по магистралата 130-140 не са проблем. Ако е на тия километри дето пише - има още мноооого живот в нея.
Абе като цяло тройката си е перфекрен всекидневен автомобил.
Със здраве да я караш и само да те радва. :wink: :lol:

Благодаря
Верно не е бегачка , ама аз си знаех и преди да я купя, водих я на стенд, има нови амортисьори Монро, нови дискове, носачите са здрави, каретата също, няма хлоп троп имам вече 2 ходения до разград и обратно до варна, първия път ми стигна бензин за 25 лв-това са 13 литра а километрите са 250 общо вие го сметнете разхода карал съм с 100-130 км/ч, втория път я пробвах може да поддържа 140-150 на магистрала Шумен-Варна а макс скорост която достигнах беше почти 180 като съм сигурен че ще ги хване дори и за кратко, няма шум но това е което може двигателя, абе засега доволно :D

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 24 авг 2007 14:34

180 км/ч - че те по книга и дават макс 157 км/ч... те да не са му сложили двигател на Ферари на тва голфе :lol: :lol: :lol:
Извънградско разходаът е много приличен до 120-30 - 6 - 6,5 - малко под 7, ако си много спокоен и караш с 80-90 на 5 скорост, тогава е на 2300-2500 оборота и може и на 5,5 да я свалиш.
Градско обаче няма евтино - подготви се морално за 10 на 100 - поне в София е толкоз - горе долу - лятото - 9 - 9,5, зимата 10-11. Може и под 9, ама неам нерви - на светофарите почти няма някой да ме мине. На малките скорости - до 3 - има добра динамика - ако не знаеш, въобще няма да кажеш, че е 1,4 и само 60 кончета - просто скоростите са и супер добре направени. На 4-та с 60 км/ч е на 2000 оборота и оттам вече ускорението е като на малък двигател, но пак е сносно. Много е стабилна на висока скорост и купето е супер обезшумено.
А здравата ходова част ти е огромен плюс - щото само едни амортисьори са 200 кинта и отгоре.
Абе - какво да кажем - пазарът сам говори - Голф 1,4, 92 година, без грам екстри - 3000 и е на далавера; Фиат Браво примерно - 95-6 година, фул екстри, 1,6 16 винтила - същата цена. Ха сега, деца, кажете коя е по-добрата и надеждна кола. :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :arrow:

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Пет 24 авг 2007 14:40

connor cane написа:180 км/ч - че те по книга и дават макс 157 км/ч... те да не са му сложили двигател на Ферари на тва голфе :lol: :lol: :lol:
Извънградско разходаът е много приличен до 120-30 - 6 - 6,5 - малко под 7, ако си много спокоен и караш с 80-90 на 5 скорост, тогава е на 2300-2500 оборота и може и на 5,5 да я свалиш.
Градско обаче няма евтино - подготви се морално за 10 на 100 - поне в София е толкоз - горе долу - лятото - 9 - 9,5, зимата 10-11. Може и под 9, ама неам нерви - на светофарите почти няма някой да ме мине. На малките скорости - до 3 - има добра динамика - ако не знаеш, въобще няма да кажеш, че е 1,4 и само 60 кончета - просто скоростите са и супер добре направени. На 4-та с 60 км/ч е на 2000 оборота и оттам вече ускорението е като на малък двигател, но пак е сносно. Много е стабилна на висока скорост и купето е супер обезшумено.
А здравата ходова част ти е огромен плюс - щото само едни амортисьори са 200 кинта и отгоре.
Абе - какво да кажем - пазарът сам говори - Голф 1,4, 92 година, без грам екстри - 3000 и е на далавера; Фиат Браво примерно - 95-6 година, фул екстри, 1,6 16 винтила - същата цена. Ха сега, деца, кажете коя е по-добрата и надеждна кола. :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :arrow:

Колега, че и с рима го докара накрая :) Аз също предпочетох да си купя Голф 3 ГТ АБС мотора за 3500 92-а година отколкото Фиат Браво с климатик за същите пари. Тези италианските коли хич не ме радват. Много често чувам лафа "Където правят спагети и мине*и кола не се взема" :respect

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Пет 24 авг 2007 14:53

Нямам интерес да лъжа за скоростта, който не вярва че ги хваща почти 180 качва се при мен и излизаме на магистралата, мен двойката ми 54 к.с. като я купихме си вдигна 170 на равно бая със зор ама ги хвана и то с 4 степенна ск. кутия.
Не знам защо но и на мен ми се струва, че докато не включиш на 4-та АБД'то си има добра динамика, може би щото досега съм карал дизел

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 24 авг 2007 15:10

marianchev написа:Нямам интерес да лъжа за скоростта, който не вярва че ги хваща почти 180 качва се при мен и излизаме на магистралата, мен двойката ми 54 к.с. като я купихме си вдигна 170 на равно бая със зор ама ги хвана и то с 4 степенна ск. кутия.
Не знам защо но и на мен ми се струва, че докато не включиш на 4-та АБД'то си има добра динамика, може би щото досега съм карал дизел
Знаеш ли, може да е качила 180, ако е било нанадолнище, щото моята на малко под 160 изключва на равно. Абе няма да излитаме с тия скорости - ние път за 130 нямаме с малки изключения, какво се силим - стига вече некролози!
А за динамиката - не ти се струва - има я - на 1,2 и 3 1,4, 1,6 и 1,8 са почти на едно - на 4-та скорост вече се усеща разликата. :wink: :arrow:
А от фиати съм чувал и много доволни хора - ама преобладаващ е броят на разплаканите. :lol: :lol: :wink: :arrow:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”