Тунинг на колата срещу ПТП

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
jbussines
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jbussines » Вто 11 сеп 2007 17:39

Е незнам за другите ,но азповече от 80 няма къде да дигна пък и не го правя а да изпреварвам само ако се налага аз не бързам за никъде то от бързане полза няма.И днес се нагледах на състезатели както всеки ден е за къде бързат толкова и аз закаснявам за работа ,но искам поне да стигна.

А за тунинга един хамър като на ставииски ,като се блъснеш и смажеш някой да си излезеш леко зашеметен и да си огледаш пораженията по колицата.

Потребителски аватар
babayagaaa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

;-]

Мнениеот babayagaaa » Съб 06 окт 2007 19:51

XpacTa написа:ESP - ако купувате нова кола - задължително гледайте да е с ESP. Особенно ако ще я кара неопитен шофьор.

А опитния кво ? От тез системи имам чувството че някой друг ми кара колата ... Не усещаш ли сигурност намали скороста!

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Re: Тунинг на колата срещу ПТП

Мнениеот dready » Съб 06 окт 2007 20:05

lyubobg написа: :wink:

Не мисля че тази трагедия е повод за глупави предложения

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Съб 06 окт 2007 20:23

Като се обърне колата пътища много..
Безмислено е да се обсъжда според мен :roll:

Stefan написа:На първо място трябва да си съвестен и внимателен шофьор, не си ли и господ не може да ти помогне :arrow:
:idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Нед 07 окт 2007 2:08

Kozunak написа:Смарта е много здрава кола мани го че изглежда като кибритена кутийка.Тръбната конструкция е ключова в случая.

Ето линка.
Дори има в един момент с Е-класа сблъсък.

http://youtube.com/watch?v=ju6t-yyoU8s

Трябва да се отбележи също така, че при теста колите се движеха с 70 мили/час, а не като при NCAP с 60 км/ч.

Освен това удара не беше челен, а под ъгъл. Ако беше 100% челно вратите едва ли щяха да се отварят.

Но лично мен теста с Е-класата страшно ме изненада...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 07 окт 2007 6:56

pakumba написа:.../приятелка като видя веднъж катастрофа и пусна волана и сложи ръце на очите, а колата си върви/...

Е, не мога да се сдържа - ако на мен ми се случи това, ще я сваля от колата ще я спукам от бой и ще я оставя да се прибира пеш.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 07 окт 2007 7:07

Kozunak написа:Аз много добре осъзнавам....ама ти казвам че мачкането на колата е фатално....ускорението го остави.Той ще отскочи, ама вътре има възглавници завеси и сичко и ше излезеш нормално през вратите.Казвам ти кво съм гледал.Смарт с 110км в бетонна преграда.Колицата размести бетона.Факт.Същото го причиниха и на Корса Б дето е 100 кила по тежка някъде и тя беше размазана.Вратите и се отваряха, пространството около краката не беше дформирана и тн.Смарта е много здрава кола мани го че изглежда като кибритена кутийка.Тръбната конструкция е ключова в случая.

Ето линка.
Дори има в един момент с Е-класа сблъсък.

http://youtube.com/watch?v=ju6t-yyoU8s

Не е лошо и да слушаш какво говорят във филмчето. Че при такъв сблъсък и в двете коли ще има жертви. Че вероятността за наранявания в смарта е по-голяма заради клетката, която не позволява на колата да се деформира и предава енергията от сблъсъка на пътниците. Колкото до сравнението с нормалния мерцедес ... ми погледай повечко(и послушай) тестове и ще видиш, че пр ниска скорост да не се деформира колата е добре, но от една скорост нагоре, животът ти ще бъде спасен само от количеството кола, което се намира между теб и преградата и способността на това количество кола да се смачка и да поеме енергията от удара.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”