С какви гуми карате през зимата?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

С какви гуми карате през зимата?

зимни
172
79%
всесезонни
15
7%
летни
31
14%

Общо гласове: 218
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 16 окт 2007 23:28

liuboo написа:Лятото съм със летни- семперит-185/60/14,а зимата с зимна ласа-175/70/14,от която съм много доволен,от 6 години ползвам тази марка и не ми се е налагало до сега да вадя шансовия инструмент или вериги,макар че цяла зима си седят в багажника,лятната ласа е слаба отива за нула време.!!!Добре е всички да караме с зимни гуми зимата особенно ако са нови,просто няма никви дертове ама пусти пари за какво по напред да ги даваме,все запушваме дупки и колата остава на заден план.

при положение че до голяма степен от тва ти зависи здравето че и живота , все ше извадиш 400лв за един комплект гуми , то секи знае да се оплаква ама тва е задължително, :)

Потребителски аватар
Slayera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slayera » Вто 16 окт 2007 23:49

зимата със зимни малоя и съм доволен.
лятото съм с BFGoodrich,също много доволен :D

Потребителски аватар
kamenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamenov » Сря 17 окт 2007 0:52

Зимни 8)

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Сря 17 окт 2007 0:55

Аз лично не приемам такова понятие... всесезонни гуми..
Макар че с промяната на климата ни напоследък може и да станат доста комерсиални...

Хубаво е да знаем, че безопасността и сигурността са на първо място!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 17 окт 2007 11:58

зимнит отпред
всесезонни отзад, но ще купува зимни сега

Потребителски аватар
THE BATUGATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот THE BATUGATA » Сря 17 окт 2007 11:58

ЗИМНИ :!: :!: :!:

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Сря 17 окт 2007 11:59

Твърдо със зимни. 4 броя Kleber.

Потребителски аватар
liuboo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liuboo » Сря 17 окт 2007 12:01

Kакво искаш да кажеш с това всеки може да се оплаква че не мога да се сетя-обясни.???

GLI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GLI » Сря 17 окт 2007 13:48

Аз съм с предни зимни Semperit,задни летни Dayton :oops:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 17 окт 2007 14:18

liuboo написа:Kакво искаш да кажеш с това всеки може да се оплаква че не мога да се сетя-обясни.???

че всеки може да се оплаква че няма пари и да маа гащи с летни гуми без да си прави дори труда да изнамери 300-400лв за 4-5 години .... толкова горе доле издуржат мойте

Потребителски аватар
mmdim
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mmdim » Пет 19 окт 2007 11:37

Чисто нови зимни отпред. Отзад с летни...Пусти пари...

Потребителски аватар
Dare_Devil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dare_Devil » Пет 19 окт 2007 14:00

В момента със със старите зимни патъци отпред и летни отзад. Ако скове прекалено голям студ ще купувам още две зимни , които ще сложа отпред, а старите ще преместя отзад. Ако е по-топла зимата така ще си я изкарам.

Потребителски аватар
kipe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kipe » Пет 19 окт 2007 16:58

Гледам, тука писали само със зимни гуми и като папагали повтарят едно и също.
Едно време дедовците ви все със зимни гуми са карали. Айде стига..... Питал гумаджията с какви гуми да кара...Разбира се, че ще ти каже зимни, нали трябва и той хляб да яде. И какво като сте със зимни гуми, с тях по-лесно ще се претрепете, защото мислите, че зимата само те са достатъчни за сигурността. Никакви гуми няма да спасят безрасъдния, на лед и неопесъчено.

Карам си с някакви Goodyear и изобщо не съм забелязал на студено да са по-лоши в сравнение с лятото, а на планината си слагам веригите.

Хвърлих камъка в блатото и сега чакам да ме нападнете, но предупреждавам, спорове с никой няма да водя. А вие си давайте парите за гуми и на гумаджии...

Поздрави на всички :D

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 19 окт 2007 17:05

kipe написа:Гледам, тука писали само със зимни гуми и като папагали повтарят едно и също.
Едно време дедовците ви все със зимни гуми са карали. Айде стига..... Питал гумаджията с какви гуми да кара...Разбира се, че ще ти каже зимни, нали трябва и той хляб да яде. И какво като сте със зимни гуми, с тях по-лесно ще се претрепете, защото мислите, че зимата само те са достатъчни за сигурността. Никакви гуми няма да спасят безрасъдния, на лед и неопесъчено.

Карам си с някакви Goodyear и изобщо не съм забелязал на студено да са по-лоши в сравнение с лятото, а на планината си слагам веригите.

Хвърлих камъка в блатото и сега чакам да ме нападнете, но предупреждавам, спорове с никой няма да водя. А вие си давайте парите за гуми и на гумаджии...

Мерси за поздравите! Карай с каквито можеш! То затова е анкета - всеки да си каже!

За мен това не е проблем.

проблемът идва тогава, когато някой с ЛЕТНИТЕ ГАЛОШИ задръсти движението като паднат 5 см. сняг. Ама пък тогава си свиркам с клаксона и псувам. Така разтоварвам отрицателната енергия, която се е натрупала в мен. Значи и това има положителна страна! И такива хора трябва да има на пътищата за да има кого да напсуваш!!! :wink:

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ллл

Мнениеот XIKS » Пет 19 окт 2007 17:20

kipe написа:Гледам, тука писали само със зимни гуми и като папагали повтарят едно и също.

еххххх как се смях от сърце
толко си и шофьор щом неправиш разлика
не зимата е са днес както е студено летните се пързалят кат шейна е сега се прибирам и както вали лекичко навън е джам а става въпрос за continental на един сезон се пързаля представям си твойте гуменетки, е от такива шофьори кат теб най ме е страх :roll:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”