Гражданската скача от 50% до 100% ....
- rusty
- Автомобил:
- Двигател:
в Германия системата е различна, има проценти, които се променят в зависимост от това колко произшествия си правил. Пример:
аз като начинаещ (не съм имал никога кола не мое име) и понеже съм над 25 г. и имам книжка от повече от 2,5 години бях на 125 % , всеки вид автомобил си има коефициенти с които се изчислява ГО. За БМВ Е30 примерно е много висок, около 2000 Евро на година на 125 %. Имах Вектра Б 98 комби, семейна кола, застраховката на 125% беше около 1000 евро на година. Разбира се може да застраховаш кола на някой друг на името
с малко проценти.
За България очаквам подобна система (Алианц мисля го правят вече) като нормална ГО мисля ще е около 300-500 лв.
аз като начинаещ (не съм имал никога кола не мое име) и понеже съм над 25 г. и имам книжка от повече от 2,5 години бях на 125 % , всеки вид автомобил си има коефициенти с които се изчислява ГО. За БМВ Е30 примерно е много висок, около 2000 Евро на година на 125 %. Имах Вектра Б 98 комби, семейна кола, застраховката на 125% беше около 1000 евро на година. Разбира се може да застраховаш кола на някой друг на името

За България очаквам подобна система (Алианц мисля го правят вече) като нормална ГО мисля ще е около 300-500 лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
K22 написа:У фашистия само здраваната осигуровка е 12% върху брутната заплата.Така че всеки може да си сметне например върху 3000Евра кво се пада
да си дойдем на думата 3000 евро не са 300 лева,неможе заплатата ми да е 300 лева и ГО да е 300 лева,нещо не ми се връзва.
а ако стане много хора няма да си платят ГО
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pacohaker написа:K22 написа:У фашистия само здраваната осигуровка е 12% върху брутната заплата.Така че всеки може да си сметне например върху 3000Евра кво се пада
да си дойдем на думата 3000 евро не са 300 лева,неможе заплатата ми да е 300 лева и ГО да е 300 лева,нещо не ми се връзва.
а додехме ли си на думата..
а на съда у швабско знаеш' колко му пука ти че си бугарин и ти е 300 лв заплатата.. особенно кат си утепал некой дето влива в икономиката има 1500 евро на месец под формата на данъци, и заработва още 3000 и в последствие вкарва още едни 3000 под формата на заплата...
ся разбра ли що така ?
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
wili98 написа:buFka написа:Pichaga написа:buFka написа:и 300 лв да стане пак ше ми е по-евтино от тука....
Буфи дай за Фашистия цените
Е дай конкретна кола - модел, година, конски сили, стаж на шофера, жена ли я кара
е дай сайт ве да им се невиди швабите.. не мое да немат...
вили, не е така просто....но ето ти сайт:
http://www.geld.de/kfz-haftpflicht-versicherung.html
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Интересно ми е ако застраховката е 200лв. колко от тази сума отива като процент за застрахователя, за офертите които предлагат (30лв. бензин, бесплатен преглед и др. такива), други подобни и колко реално остава като застраховка, защото наближи ли нова година, всеки втори започва да те офертира да ти направи застраховка 

-
- Автомобил:
- Двигател:
wili98 написа:pacohaker написа:K22 написа:У фашистия само здраваната осигуровка е 12% върху брутната заплата.Така че всеки може да си сметне например върху 3000Евра кво се пада
а додехме ли си на думата..
а на съда у швабско знаеш' колко му пука ти че си бугарин и ти е 300 лв заплатата.. особенно кат си утепал некой дето влива в икономиката има 1500 евро на месец под формата на данъци, и заработва още 3000 и в последствие вкарва още едни 3000 под формата на заплата...
ся разбра ли що така ?
Добре де обясни ми с 300 лева заплата как да платя ГО 300 лева,то ясно че на никой не му дреме
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Ми нормално е да поскъпне гражданската.Секи кара като "подивял" ,катастрофи на сяка крачка.Кой да ги плати?Отделно луксозни возила дето са цифра под път и над път - тяхното изплащане е бая.Включи и процент за застрахователя и цялата му администрация и медийна борба - ама тя все пак си е процент на базата на тва колко ПТП има за изплащане.Ето ви сега от къде идва сумичката.Няма на кой да се сърдим - ние сме си виновни.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”