Моят опит с чистачките - как открих най - добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Нед 25 ное 2007 21:18

Бях с Бош, но почнаха бързо да оставят "коловози" mhihi , иначе са със здрава шарнирна връзка - не трепнаха в това отношение.
Са си взех Flennor и ще видим :roll:

Потребителски аватар
Kirilsx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kirilsx » Пон 26 ное 2007 21:21

Днес си взех Бош за 33 кинта, мисля че е добър избор. От Бош винаги съм бил доволен, дано и сега не ме подведат :D

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Пет 07 дек 2007 20:18

За колегите,които ще купуват чистачки от Лукойл...Тази вечер взех 2-53 и 48 см/Тази от 48 имаше само 2 адаптера в комплекта и не става за Голф 3,а тази от 53 има 3 адаптера.Може би на предната някой е взел единия,защото на нея пише,че става за Голф 3/Венто,но не.Така,че гледайте когато купувате...

dimitars

Мнениеот dimitars » Съб 08 дек 2007 9:25

Продължение на темата...Оказа се,че и адаптерите на другата чистачка - 53 см (въпреки,че са 3 вида) не стават за Голф 3.А пише на опаковката,че са за Голф 3,4 и 5 :banghead: Немска му работа :? Освен,ако има някакъв чалъм при поставянето,за който не можах да се сетя.Просто сложих адаптерите от старите.Иначе чистят идеално,без да оставят следи и без да скърцат :drive

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Съб 08 дек 2007 11:24

Миналата година в началото на зимата и аз си взех силиконови и изобщо не съм доволен при минусови температури перата стават твърди като пластмаса и не чистят.

Потребителски аватар
ventor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ventor » Съб 08 дек 2007 12:37

10 месеца карах с силиконови (от 3 лв 2-те пера) чистят перфектно, но когато вали проливен дъжд и като пусна чистачките на най-бързата скорост, нищо не се вижда понеже замъгляват( като мине перото за около 1 сек. след него става замъглено)
сега съм с графитни от 4лв от вече месец и съм доволен

dimitars

Мнениеот dimitars » Съб 08 дек 2007 15:24

Днеска от сутринта ме гложди въпросът:"Как така немците ще предлагат чистачки с адаптери,които не стават,въпреки че го пише на опаковката?"Става дума за тези от Лукойл.Марката е "alco".Оказа се,че аз съм в грешка от което много ме е срам :oops: .Адаптерите стават за Голф 3 и още как :D .Само дето не е описано като хората в описанието.За Голф 3 е най-големият адаптер.Фиксира се най-напред към оста на чистачката.При поставянето дългата част на адаптера трябва да е от страната на рамото на чистачката.Но - рамото се промушва през адаптера (на старите това не се прави и аз затова съм се заблудил) и последният се нанизва на рамото до упор.После се натиска дългата част на адаптера върху рамото докато се чуе щтракане.Сега съм мноо доволен и :drive

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Нед 09 дек 2007 19:12

Да, dimitars е прав за новата запазена технолигия на alca.
Само да уточня за всички недоволни от марката. Над година тая марка, с размера бая над нормалните за автомобила (застъпваха се двете пера на 3 см) на форд фиеста чистеха, като професионална чистачка с парцали и прахосмукачка. Без следи, без петна, без скръцване.
Доверявайки се на успеха с тях (закупени от петрол-лукойл) си купих от лукойл-лукойл нова за полото, пред шофера. УЖАСТТТТ скъраше, като неутешима вдовица. Реших да и обърна посоката (новия адаптор ми взе кръв) започна да чисти перфектно в посока отваряне, но в посока затваряне оставяше леки картечни изстрели и подобаващо количество вода. Смехих адаптера, с цел да променя рамото с втория, по-малкия и нещата се пооправиха малко, но на моменти продължава при обратния ход да подскача, като девица по жарава.
Определено се замислих и погледнах отзад на кутийката какво пише - еми нямаше изброено поло, т.е. няма как и рекламация да направя. Сега ще си купя едно две силиконови пера и ще опитам и с тях.

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Нед 09 дек 2007 19:47

А задна чистачка от къде мога да си намеря. Тя е малко по особена, защото е по-тъничка, точно там, където се захваща?
Иначе както някой беше споменал вече. Купуваш Bosch веднъж за около 25-30 лв. и забравяш с проблемите.

П.С. Някой лайнар ми е откраднал чистачката и капачето на болта от зад!

dimitars

Мнениеот dimitars » Нед 09 дек 2007 20:28

За задна си купих пак "alco" - 33 см.Важно се оказва дали на опаковката пише,че стават за конкретния автомобил.И адаптерът е по-тънък.Впрочем имаше такъв адаптер и в по-големите размери - 48 и 53 см за предното стъкло...Има и размери между 33 и 48 см,но не съм гледал за тях защото не са за мойта кола.

Потребителски аватар
plamen_79_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen_79_ » Пон 10 дек 2007 23:02

и аз колеги смених доста жидоже чистачки.Много скъпи не сам купужал,но най-много сам дожолен от силиконовите.взех ги от Бургас за около 3лв. но след като из4истят и те оставят следа като запотено, и като не е много мокро стъклото скарцат много.Ре6ил сам да дам до 20лв. за чистачки - препоръчаи те ми марка ако обичате.благодаря предварително

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: Моят опит с чистачките - как открих най добрите !

Мнениеот kossel » Вто 11 дек 2007 4:57

kossel написа:След като вече имам 1 щайга с чистачки всякакви видове, скърцащи, не чистещи цялото стъкло и прочие, ето как реших проблема:
купих си изцяло силиконови пера за чистачките. Монтажът е малко гнусен защото трябва да се вземат 2та метални водача от старата чистачка . Аз се спрях на 48 см , засега чисти перфектно вече цял месец - меко гладко не скърца. Тези силиконови пера за които ви говоря са само от силикон, нямат пластмасова част!

Значи искам да наблегна на следното че силиконоите пера за чистачките които ползвам нямат пластмасова основа, а са изцяло от силикон , днеска като минавах по околовръстното северната дъга в 18.30 забелязах че чистят отлично при хвърчащи пръски кал без да е толкова мокро стъклото. просто съм очарован . Вече ме е страх да минавам през центъра към 18 часа, затова от камбаните до надежда 6 минавам по околовръстното северната дъга - 40 км на метан т.е. 2 лева :lol:

Потребителски аватар
tL_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tL_ » Сря 12 дек 2007 14:49

dogggg написа:Аз съм с Valeo-30лв близо една година и вече почнаха да сдават багажа.Не съм доволен.

още един недоволен от Валео - на 2 (два!) месеца, и вече правят гадния номер с 'изпотяването' на стъклото.....адски досадно. мисля и аз да предприема тактиката 'Купувай нови и евтини боклуци на всеки 2-3 месеца'..... :roll:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 12 дек 2007 17:39

по последни данни при мене
боша се скапа за по-малко от година-почна да оставя следи недоизчистено
силиконките ги карах повечко и бях доволен
сега отново с шампион и май те са № 1 за мене поне
валео не съм карал
за 3 -тата врата съм взел некви Графит от Метро и чисти прилично, но все пак за 3 та врата

Потребителски аватар
tora bora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tora bora » Сря 12 дек 2007 21:46

Po temata za 4ista4kite.Probvaite tezi na ACDelco,te pak sa silikonovi i sa okolo 70lv.No 4istqt mnogo dobre.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”