Аз пък винаги им давам път , е понякога като вида , че те са в нарушение им теглим по една сочна обаче пак намалявам или спирам щото то инак като се юрнат трябва да ги изпогазя.
Но на светофар и на зелено винаг им спирам - понеже и аз доста често съм от тяхната страна и вече съм го възприел като принцип . Или ако трябва да използвам християнските принципи НЕ прави това което не искаш да ти правят .
Давате ли предимство на пешеходците?
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Абе така е, обаче тези принципи почти никой не ги спазва... по-скоро сме на принципите - като имаш две ризи, ще ти ги отмъкнат и двете; като ти шибнат един шамар, ти му шибни два...
В България вярващи май останаха само бабите и дядовците ни... а никаква толерантност няма между хората. За това, който не пресича на зебра или на зелено, газ до ламарината и газим наред... щото аз винаги пресичам на зелено и на зебра и искам другите така да правят... обаче вместо това те когато пресичат на червено ме гледат на кръв, все едно съм направил нещо абсолютно нередно и крайно неправилно!!!

- МОРСКИЯ
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зависи каква е ситуацията .В 80% от случаите пешеходците пресичат неправилно .Тогава се съобразявам с това , на каво растояие са от пътя и какво им е поведението ( дали се устремяват да пресичт или се чудят ) .Така че ако ви кажа че ги пускам, ще излъжа и ако ви кажа че не ги пускам, пак ще излъжа . Зависи каква е ситуацията .По принцип пешеходеца винаги има предимство , но в нашия натоварен трафик , е трудно да се спазва правилника абсолютно винаги .Така че ... сорри ! пешеходци , ама ако не внимавате
някой може да ви качи на предния капак да ви повози малко 

- M4r1qn
- Автомобил:
- Двигател: C5 X7
- Контакти:
добре де а какво трябва да се направи при следната ситуация:
на кръстовището на автогарата на Овча купел - свети червено за пешеходците и един пешеходец на 25-30 г с майка си, си отмести антерийката със специфичен жест хвана се за пистолета и заплаши че ще стане страшно ако не пресече. Спрях той си пресече и така.
А ако не бях спрял какво?
на кръстовището на автогарата на Овча купел - свети червено за пешеходците и един пешеходец на 25-30 г с майка си, си отмести антерийката със специфичен жест хвана се за пистолета и заплаши че ще стане страшно ако не пресече. Спрях той си пресече и така.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Винаги гледам да им дам път, но това не винаги е възможно...ако преценя, че със спирането си ще утежня пътната обстановка понякога не ги пускам. Има и някои много неориентирани, които ме дразнят страшно - обичайния номер - излезнал на моето платно в средата, но гледа наобратно в другото платно...незнам какво си мислят тези хора, но според мен трябва да направят курсове по пресичане! Други пък им давам път и те не вярват и седят като заковани докато зад мен се заформи опашка от коли и след около 10 секунди плахо, плахо минават
Като казахме пешеходци сега се сетих какво ми разправи една приятелка преди седмица - карала си тя в Люлин и пред нея някакъв Голф 3, действието се развива привечер...изведнъж пред Голф-а изневиделица изскача някакъв пешеходец метал и тръгва да претичва през улицата (разбира се на 20 метра от пешеходната пътека, що пък трябва на нея да пресича) при което Голф-а бие зверски спирачки, едвам спира, мойта приятелка едвам не се набива отзад в него...при което тоя от Голф-а почва да му вика на оня пешеходеца, а онзи взел че го напсувал! При което пускат се аварийки, отваря се вратата на Голф-а, онзи излиза и съвсем целенасочено отива и му тресва 2 крушета на пешеходеца, сваля го на земята и почва да го рита! След около минута бой, моята приятелка леко заобикаля спрелия Голф и продъжава гледайки в огледалото, и онзи продължава да го рита....незнам дали Голф-а е бил със стикери на клуба...

Като казахме пешеходци сега се сетих какво ми разправи една приятелка преди седмица - карала си тя в Люлин и пред нея някакъв Голф 3, действието се развива привечер...изведнъж пред Голф-а изневиделица изскача някакъв пешеходец метал и тръгва да претичва през улицата (разбира се на 20 метра от пешеходната пътека, що пък трябва на нея да пресича) при което Голф-а бие зверски спирачки, едвам спира, мойта приятелка едвам не се набива отзад в него...при което тоя от Голф-а почва да му вика на оня пешеходеца, а онзи взел че го напсувал! При което пускат се аварийки, отваря се вратата на Голф-а, онзи излиза и съвсем целенасочено отива и му тресва 2 крушета на пешеходеца, сваля го на земята и почва да го рита! След около минута бой, моята приятелка леко заобикаля спрелия Голф и продъжава гледайки в огледалото, и онзи продължава да го рита....незнам дали Голф-а е бил със стикери на клуба...
- zaio_baio
- Автомобил:
- Двигател:
mad_doctor написа:Винаги гледам да им дам път, но това не винаги е възможно...ако преценя, че със спирането си ще утежня пътната обстановка понякога не ги пускам. Има и някои много неориентирани, които ме дразнят страшно - обичайния номер - излезнал на моето платно в средата, но гледа наобратно в другото платно...незнам какво си мислят тези хора, но според мен трябва да направят курсове по пресичане! Други пък им давам път и те не вярват и седят като заковани докато зад мен се заформи опашка от коли и след около 10 секунди плахо, плахо минават
Той като не го е .... таковал ... пак добре!!!
- CX
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
M4r1qn написа:добре де а какво трябва да се направи при следната ситуация:
Да бе няма да спреш... да вземе да те застреля. Кретени колкото искаш

- shenko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
M4r1qn написа:добре де а какво трябва да се направи при следната ситуация:
малиии!!! добре че не се е паднал на мен иначе щеше да има престрелка! оръжие се вади само в краен случай!!!!!!!!!!
трябваше да съобщиш в полицията да му вземат оръжието!!!!!Screwy малеее как се ядосах!!!!!! Mad Mad Mad
всеки ако тръгне да вади за щяло и нещяло....... bishop
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
shenko_i написа:M4r1qn написа:...
... оръжие се вади само в краен случай!!!!!!!!!!
....... bishop
Бъркаш, оръжие се вади САМО ако ще се ползва. И това неписано правило.
А що се отнася до такива "повярвали" си типове, като този пешеходец най-лошото е, че има и такива държавни служители, т.е. такива, на които аз, ти и всички др. му плащаме заплатата.
- shenko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
brabus написа:shenko_i написа:M4r1qn написа:...
... оръжие се вади само в краен случай!!!!!!!!!!
....... bishop
Бъркаш, оръжие се вади САМО ако ще се ползва. И това неписано правило.
А що се отнася до такива "повярвали" си типове, като този пешеходец най-лошото е, че има и такива държавни служители, т.е. такива, на които аз, ти и всички др. му плащаме заплатата.
прав си колега неписано правило е, но в правилника пише само в случай на нападение!!!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”