Кой каква учебна кола е карал и кога ? Впечатления .

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Re: Кой каква учебна кола е карал и кога ? Впечатления .

Мнениеот quattro^^ » Пет 19 юни 2009 23:48

gsi_16v_power написа:Ми аз като се замисля първата кола която карах беше Лада 1500 тогава бях 7 клас...след тва съм карал на benzino Жулиетката, с която BTW ми писаха първия АКТ :Mr Green Fun :Mr Green Fun А сега карам вече и учебна кола която е Mercedes C 180 бензинка ама се кара на ГАЗ :не: Нагоре си е малко умряла макар че е 143 коня...!!! Иначе инструктора е стабиляга... :screwy mhihi mhihi :screwy :screwy mhihi mhihi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

ти на учебна колко нагоре си и задавал бре :lol: моя повече от 140 не ми е давал и тва беше щото бързахме и бяхме 2-те момчета дето най-много ни харесваше и ни имаше доверие.

Потребителски аватар
gsi_16v_power
Автомобил: VW Lupo
Двигател: AFH
Контакти:

Мнениеот gsi_16v_power » Нед 21 юни 2009 13:17

Мммм първо съм се объркал...учебната ми кола е 122 коня а не 143...143 е на сина му :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Иначе извън града не съм вдигал повече от 80 с учебната понеже ограничението е 90, а аз се опитвам да свикна със ограниченията!!! :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun :deal :deal :deal :drive :drive :drive

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Вто 07 юли 2009 18:17

Рено 19 1.8 моно . Добра колица :drive

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Вто 07 юли 2009 18:20

БМВ 325 турбо дизел.... пълен буклук... ама инструктора беше по евтин :applause:

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Сря 08 юли 2009 14:27

лада 1500s.бая мускули направих от волана.май беше 1997ма.Ц категория на зил с двг от ифа.А категория на ----не помня,някаква руска машина

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Чет 09 юли 2009 0:36

Аз 2006та карах на една Jetta бивше такси горката толкова зле беше, че и газ имаше :bishop
Понеже беше октомври месец като я палехме сутрин инструктура взимаше 2 бутилки с вряла вода и заливаше изпарителя и 10 мин минаваха с паленето, а после 2км се караше само с педал на газта натиснат до края за дагрее малко :lol:
Първия час понеже незнаех, че пластмасата на скоростния лост която пречи да се включи директно на задна я няма и на светофара тръгнах на зад :lol: добре, че нямаше коли mhihi (инструктура ми ме беше виждал как карам и ме пусна градско още първия час)
В града повече от 3та - НЕ! А извън града включех ли 4та на 90 кривата полуоска ( по думите на инструктура) си казваше думата - цялата кола ставаше като гигантски вибратор mhihi :063:

Малко предистория: От 13 годишен баща ми ме учи да карам на Т4-ка. Когато бях на 16 взехме стария голф и с него меко казано обикалях една 1/8ма от града (все второстепенни улици и без да правя глупости, просто карах). Таман седмица преди да започна курса едния ден леееко ме сгащиха полицаите но се разминах с мъмрене и без акт понеже съм карал много примерно докато са се движели зад мен mhihi

Потребителски аватар
Pec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pec » Пон 13 юли 2009 21:37

Няколко години Голф 2 GTD, а после Mercedes C220 дизел `95г, че и на изпита преди няколко седмици с него. Не, че съм карал курса 10 години, ами баща ми е инструктор :D От Голфа впечатленията са, че беше супер кола, наемаше се много добре и вървеше адски много за годините си, а мерцедеса - отлична возия, но се усеща че идва слаб двигателя за тази голяма кола, няма я пъргавината която беше при голфчето макар и да беше дизел. :)

Потребителски аватар
shi187
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shi187 » Вто 14 юли 2009 22:31

Аз моите курсове ги карах на един стар раздрънкан Форд Ескорт, през 2006-та но за сметка на това инструктора беше невероятен. Този Форд беше уникален едва ли имаше нещо здраво по него, но за сметка на това му вдигнах 120 веднъж (извънградско), а инструктора беше заспал до мен mhihi . Той имаше и един друг Форд Ескорт, който беше по-нов и беше 1.6 пълна инжекция, също беше учебен, ама не му бяха готови документите за пускане в експлоатация. Веднъж се добрах и до него а как вървеше, спрямо старата кочина не е истина. А после като си вземах книжката и се качих на първия ми голф 1.8 карбураторче, имах чувството, че карам изтребител, и ме беше малко шубе в началото, докато се поразчупя. Сега с PL-а вече нямам проблеми :wink: ..

Потребителски аватар
peleto861022
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peleto861022 » Сря 15 юли 2009 12:08

аз моя курс го карах не една вектра на гас и инструктора беше и намалил толкова оборотите че даже прекасваще на моменти и ако пуснеш по нервно съединителя може и да ти угасне ма то и тои беше един че нямам думи . един път лесно влизат скоростите друг път пък колкото и да го натискаш може и да не влезе но като и поовеличи оборотите стана по нервна и варвеше яко даже и гуми сам въртял с нея един път . Иначе 2007 съм карал курса в пловдив някои може да го знае инструктора фамилията му е авджийски вектрата е бордо не помня колко коня или двигател беше вече и така тва е от мен аиде на всички колеги безпроблемно каране и да си пазят колите че има много таксиджии които не им пука как карат .

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Сря 15 юли 2009 12:24

Учебната ми кола беше Пежо 206 HDI 1.4 ма инструктора ми беше циция та я беше скопил и на вървеше много :lol: , веднага след като изкарах записах 'Ц' категорията и карах на един ЗИЛ :banghead: обаче си е машина

Потребителски аватар
izzo
Автомобил: 96 Puntamera
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот izzo » Чет 16 юли 2009 0:16

ГАЗ-ка.
След половин час кормуване (в Костенец) ръцете ми сами играеха казачок.

Потребителски аватар
Amtela
Автомобил: Lexus IS220d 2010
Двигател: 177hp

Мнениеот Amtela » Чет 16 юли 2009 0:21

В продължение на месец и нещо Лада 2104 Комби през далечното лето господне 1998 г. след 2 месеца и ГАЗ 53 и така ноември 98 г. със заветната кат С в ръце вече 11 години. Да ме пита някой сега защо ми трябваше да вземам кат. С още на 18 г. :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Sparco_stz
Автомобил: vw golf mk2
Двигател: ez

Мнениеот Sparco_stz » Пон 03 авг 2009 9:56

Карам на бора 1.9 тди 110 коня,колата е много доволна инструктора също е голям пич. love.vw :bowdown

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Сря 19 авг 2009 9:08

Аз курсовете ги карах на жигула колата си беше на бензин нищо не и беше скопено или раздрънкано, инструктора ми беше жена, е няма такъв пич като нея, на пътя бяхме единствената учебна кола която не е пъплила с 20/30км/ч, аз карам от 13г възраст и казах, че идвам само за документ тя видя, че мога да шофирам и още първия ден си карах градско в софия :D

п.п Наистина такава инструкторка като тази няма никъде страшен пич :twisted:
Аз съм гледал, че учебните коли се движат адски бавно и аз пъпля, тя ми вика: какво караш като няква путка я по-чевръсто, накара ме да стана и тя да ми покаже как да карам, и ви казвам няма такава учебна кола тя фърчеше с 50км/ч на места които аз сега минавам по-бавно :twisted:
Аз и казах, че карам много по-бързо, но съм виждал как учебните коли пъплят и портади тази причина така карам /абе смях ви казвам/ в интерес на истина колкото и да беше пич и да ми е давала да карам като нормален човек а не като гадна учебна кола, до ден днешен имам моменти когато карам и все едно е до мен, втълпила ми е няколко неща за които съм и благодарен!
Още нещо се сетих колко учебни коли сте виждали да се карат с едната ръка на волана а другата на скоростния лост, уговорката беше на изпита да карам с две колкото и трудно да е!
Поклон пред тази жена казва се Любица в люлин живееше тогава фирма воин нещо си бившо военно учебно заведение :bowdown

Bobbi
Автомобил: VW Golf
Двигател: ABF 1996
Контакти:

Мнениеот Bobbi » Съб 29 авг 2009 23:59

С бензинов звяр Газ-53 за С-кат. през 1998г. и с MZ ETZ-251 за А-кат. през2001г.

Изображение Изображение

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”